Teresa Velázquez is acteur.
Er zijn 27 films gevonden.

Ellas los prefieren ... locas

1976 | Komedie

Spanje/Mexico 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Sacristán, Teresa Velázquez, Enrique Guzmán, Esperanza Roy en Antonio Ozores.

Een manager moet met een homosexueel naar bed gaan, zodat zijn vrouw er niet achter komt dat hij een minnares onderhoudt. Een middelmatig blijspel, hoewel het verhaal genoeg scherpzinnige vondsten bevat.

Novias impacientes

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Teresa Velázquez, Rosa María Vázquez en Fernando Luján.

De verschillende verwikkelingen en eigenaardige situaties waarmee drie stellen geconfronteerd worden, alvorens in het huwelijk te treden. Zeer moralistisch, hoewel het een zogenaamd 'moderne' film moest worden.

El reportero

1966 | Komedie

Venezuela/Mexico 1966. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Amador Bendayán, Teresa Velázquez, Miguel Angel 'El men' Alvarez en Andrés Soler.

De fotograaf van de krant El Ojo Público heeft een ernstig probleem. Hij is namelijk bijziend en daardoor komt hij in de meest waanzinnige situaties terecht. Een vreselijke komedie.

Amor en las nubes

1966 | Komedie

Mexico/Guatemala 1966. Komedie van Manuel Zezeña Diéguez. Met o.a. Teresa Velázquez, Sonia Furió, Armando Silvestre en Guillermo Murray.

Belevenissen en romances van vier stewardessen. Het is duidelijk te merken dat de film geheel is geïmproviseerd. Een totale mislukking.

Serenata en noche de luna

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Alberto Vázquez, Teresa Velázquez, Alfonso Mejía en Gina Romand.

Een jongen gaat naar de universiteit, maar al zijn studiegenoten laten hem links liggen, omdat hij uit een rijke familie komt. Geleidelijk en met veel moeite raakt hij met alle studenten bevriend. De hoofdrol in deze typische studentenkomedie wordt gespeeld door de zanger Vázquez. Het bekende stramien, veel liedjes en hier en daar een flirt.

La alegría de vivir

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Alberto Vázquez, Teresa Velázquez, Héctor Suárez en Leonorilda Ochoa.

Een man en een vrouw die het niet breed hebben, bedriegen elkaar door te doen alsof ze rijk zijn. Dit verhaal is al duizend keer eerder gebruikt, met name voor romantische komedies. Niets bijzonders.

El mexicano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van René Cardona. Met o.a. Jorge Rivero, Teresa Velázquez, Jaime Fernández en Wolf Ruvinskis.

Een man besluit de moord op zijn vrouw te wreken, samen met haar vader. Het meest opvallende zijn de nogal gewelddadige actiescènes. Verder onsamenhangend en tamelijk melodramatisch. De film bestaat uit de episoden El retador, No matarás en Redención. LA VUELTA DEL MEXICANO is het vervolg.

Me ha gustado un hombre

1964 | Komedie

Venezuela/Mexico 1964. Komedie van Gilberto Martínez Solaris. Met o.a. Julio Alemán, Teresa Velázquez, Lilián de Celis en Rafael Treviño.

Na veel verwikkelingen en misverstanden worden twee jonge mensen verliefd op elkaar en ook nog beroemd als zangers. Een smakeloze komedie met veel voor de hand liggende en soms grove grappen.

Una joven de 16 años

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Julio Alemán, Patricia Conde, Teresa Velázquez en Enrique Rambal.

Na veel verwikkelingen en misverstanden slagen drie zusters erin hun geliefden te huwen. Een bijzonder banale bewerking van LOS MARTES ORQUIDEAS (Mugica, 1941) waarvan al snel een remake in Hollywood werd gemaakt: YOU WERE NEVER LOVELIER van William Seitner, 1942.

Si yo fuera millonario

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Julián Soler. Met o.a. María Félix, Amador Bendayán, Teresa Velázquez en Enrique Rambal.

Een komiek, de enige erfgenaam van een Spaanse multimijonair, erft diens fortuin. Een aantal personen probeert te voorkomen dat hij de erfenis in handen krijgt. Onbeholpen komedie, op maat gemaakt voor de niet erg leuke Venezolaanse komiek Bendayán.

Pilotos de la muerte

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Adalberto 'Risortes' Martínez, Kitty de Hoyos en Teresa Velázquez.

Na veel verwikkelingen redden twee monteurs uit de provincie dankzij hun sluwheid een circusspektakel. Een slechte komedie met sentimentele inslag (er komt een weesmeisje in voor).

Pecado

1961 | Drama

Mexico/Guatemala 1961. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Jorge Mistral, Teresa Velázquez, Martha Elena Cervantes en Eric del Castillo.

In deze klassieke driehoeksverhouding heeft de vrouw twee mannen in hun begeerte meegesleept. Een typisch melodrama over `lage lusten`, gesitueerd in een tropische (toeristische) omgeving, waardoor de film veel weg heeft van een vakantieansicht. Ook heeft de film folkloristische elementen en wordt er een enkele keer een liedje gezongen (niet voor niets gaat het om een co-produktie met Guatemala).

Los pistoleros

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Teresa Velázquez, César del Campo, Roberto G. Rivera en Elizabeth Campbell.

Een revolverheld werkt samen met een sheriff om een bende veedieven te vangen. Brutaal plagiaat van GUNFIGHT AT THE O.K. CORRAL (de held lijdt ook aan tubercolose), maar natuurlijk niet zo goed.

Suicídate mi amor!

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. German 'Tin Tan' Valdés, Teresa Velázquez, Marina Camacho en Antonio Raxel.

Een rijke veehouder heeft problemen met zijn vriendin, omdat zij jaloers is op een andere jongedame die door haar verloofde wordt geholpen. Hoewel het scenario niet slecht in elkaar gezet is en ondanks de regie van Solares, slaagt 'Tin Tan' er niet in om helemaal uit de verf te komen. b.

La Cárcel de Cananea

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Gilberto Gazcón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Agustín de Anda, Sonia Furió en Teresa Velázquez.

Een sheriff krijgt de opdracht om een gevaarlijke bandiet van de ene stad naar de andere te brengen om hem te laten berechten. Het niveau van de Mexicaanse film in die tijd in aanmerking genomen, is dit een heel behoorlijke rolprent, vooral doordat de relatie tussen de twee hoofdpersonen goed tot uiting komt. Het slechtste van de film zijn de waterige kleuren. Een acceptabele avonturenfilm met een van de grootste Mexicaanse filmsterren in de hoofdrol.

Azahares rojos

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Francisco Rabal, Teresa Velázquez, Silvia Fournier en Roberto Cañedo.

Een meisje trouwt met een invalide, uitsluitend om van zijn fortuin te kunnen genieten, terwijl hij waanzinnig veel van haar houdt; beetje bij beetje gaat zij van haar man houden. Typisch Azteeks melodrama, deze keer met komische inslag om het verzinsel wat te verlevendigen.

Suerte te dé Dios

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Gilberto Gazcón. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, Joaquín Cordero, Teresa Velázquez en José Carlos Méndez.

Twee metselaars werken aan de afbraak van een reeks woningen. Op een goede dag vinden zij een pot vol gouden munten en na veel discussies besluiten zij voor het geld van de schat huizen voor de armen te laten bouwen. Vermakelijk, fris en vertederend.

Su primer amor

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Rafael Bertrand, Teresa Velázquez, Freddy Fernández en Annabelle Gutiérrez.

Op instigatie van een componist, organiseert Mexico een songfestival voor de landen in het Caraïbisch gebied. Vanaf dat moment speelt er zich van alles af tussen de artiesten. Bedroevend slecht, ondanks de fraaie beelden. Ook bekend als LA FERIA DE LA CANCION.

Peligros de juventud

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Teresa Velázquez, Fernando Luján en Manuel 'Loco' Valdés.

Een jonge zanger is verliefd op de dochter van de eigenaar van een restaurant, zij is echter verliefd op een student, die op zijn beurt weer zijn zinnen heeft gezet op een 'makkelijk' meisje, dat van plan is te trouwen met een Amerikaan. Een standaard melodrama over de jeugd die gemakkelijk geneigd is om op het verkeerde pad te gaan. Overdreven moraliserend.

En carne propia

1959 | Drama, Misdaad

Mexico 1959. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Teresa Velázquez, Freddy Fernández en Miguel Manzano.

Als zij te hulp snellen bij een ongeluk, raakt een verliefd stel verwikkeld in een zaak met de politie, waarvoor zij op de vlucht gaan. Uitermate warrig en wreed.

El Toro negro

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Fernando Casanova, Teresa Velázquez, Alvaro Ortíz en Roberto Ramírez.

De roeping en het eerste en tevens laatste gevecht van een ongetalenteerde stierenvechter. Destijds vestigde Georges Sadoul al de aandacht op deze uitnemende film, met fantastische rollen en dialogen, onder een uitmuntende regie. Werd in 1960 vertoond op het Festival van Venetië, waar hij veel succes oogste, zowel bij de kritiek als bij het publiek.

Dos criados malcriados

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Lorena Velázquez en Teresa Velázquez.

Om te doen alsof hij vermogend is en zodoende een van zijn dochters uit te kunnen huwelijken, huurt een geruïneerde man een luxueus huis en twee knechten om een vermeende graaf te kunnen onthalen. Een thema dat steeds weer terugkeert in de Mexicaanse film van die tijd. Volkomen oninteressant.

Tres lecciones de amor

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Mapita Cortés, Rosa Arenas en Teresa Velázquez.

Na een veroordeling tot twee eeuwen in de hel te hebben opgeknapt, komen Giacomo Casanova, de openbare aanklager en de advocaat van de verdachte terug op aarde om het gedrag van hun nageslacht te onderzoeken. Geheel onsamenhangend en zonder enig gevoel voor ritme.

Sube y baja

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Teresa Velázquez, Domingo Soler en Carlos Agosti.

Een pechvogel wordt met een beroemde sportman verwisseld. Een van de talloze komedies van Cantinflas.

Quinceañera

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Martha Mijares, Teresa Velázquez, Maricruz Olivier en Roberto Cañedo.

Drie meisjes uit verschillende sociale klassen dromen ervan hun vijftiende verjaardag te vieren, zonder dat zij vermoeden dat hun ouders zich in allerlei bochten moeten wringen om het partijtje van hun dochters te bekostigen. Aanstellerig en ridicuul.

El Supermacho

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Sonia Furió, Teresa Velázquez en Oscar Pulido.

Een wat schuchtere student wordt een krachtpatser dankzij de experimenten van een geleerde. Maar als hij er achter komt dat het de bedoeling van de geleerde is om een ras van supermensen te kweken, vernietigt hij met zijn vriendin diens hele laboratorium. Een slecht geregisseerde komedie waarin de grenzen van de banaliteit ruimschoots worden overschreden.

Piernas de oro

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Clavillazo, Teresa Velázquez, Marco de Carlo en Oscar Pulido.

Een dorpeling wint een fietswedstrijd, als hij door zijn toekomstige schoonvader op de hielen wordt gezeten. Één van de meest erbarmelijke Mexicaanse komedies uit de jaren vijftig.