Maruchi Fresno is acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

L' Urlo dei giganti

1968 | Oorlogsfilm

Italië/Spanje 1968. Oorlogsfilm van Henry Mankiewicz. Met o.a. Jack Palance, Alberto De Mendoza, John Gramack, Giuseppe Addobbati en Antonio Pica.

Vijf geallieerde commando's krijgen de opdracht generaal Rommel ertoe te bewegen Duitsland te ontvluchten na zijn deelname aan de mislukte bomaanslag op de Führer. Deze zeer ongeloofwaardige oorlogsfilm spoedt zich van het ene ontstellende bloedbad naar het andere en is zeer incompetent gemaakt. Ook bekend als THE BATTLE GIANTS en BULLET FOR ROMMEL.

I grandi condottieri

1968 | Avonturenfilm

Italië 1968. Avonturenfilm van Marcello Baldi. Met o.a. Ivo Garrani, Fernando Rey, Maruchi Fresno, Giorgio Cerloni en Anton Geesink.

In 'Gideon' wordt het heldenverhaal verteld hoe hij -gespeeld door Garrani - de joden bevrijdde van het knellende juk der Midianieten; Gideon weet dat het God was die hem hielp en hij besluit de bevelhebber van de overwonnene niet te doden en weigert de aangeboden troon. In Samson - gespeeld door niemand minder dan Anton Geesink - wordt verhaald hoe de krachtpatser zich laat verleiden door de mooie Neri en hoe hij zijn haren laat afsnijden, waardoor hij krachteloos is en gevangene der Filistijnen is. Als zijn haren weer zijn aangegroeid, verbreekt hij zijn ketenen en vermorzelt hij twee tempelzuilen waarmee het rijk van de onderdrukkers instort. Een bijbelse tweeluik uit de spektakelkoker van Baldi.

I grande condottieri

1968 | Drama

Italië 1968. Drama van Marcello Baldi. Met o.a. Maruchi Fresno, Fernando Rey en Ivo Garrani.

Gideon krijgt van een vreemde de boodschap dat God hem heeft uitgekozen om Israël uit handen van de Midianieten te bevrijden, waar hij inderdaad in slaagt. Vele jaren later bevrijdt Simson Israël van de Filistijnen, maar zijn geliefde Delila vertelt de Filistijnen waar Simson zijn kracht vandaan haalt

Algo amargo en la boca

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Maruchi Fresno, Juan Diego, Irene Daima en Verónica Luján.

Een jonge man gaat genieten van de kerstdagen in een huis dat wordt bewoond door drie vrouwen met verschillende leeftijden en karakters én een idioot kind. De film zit vol morbiditeit, claustrofobie en vrouwenhaat. Dit is één van de eerste produkties van Eloy de la Iglesia, één van de weinige omstreden Spaanse regisseurs.

El Camino

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Ana Mariscal. Met o.a. Julia Caba Alba, Mary Delgado, Joaquín Roa, Maruchi Fresno en Maribel Martín.

Het dagelijkse leven van een paar jonge mensen die in een Castiliaans dorpje wonen. Een zeer middelmatige film naar de roman van Miguel Delibes.

Pasaporte para un ángel

1953 |

Spanje 1953. Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Otto Sirgo, Gerard Tichy en Maruchi Fresno.

Een Sovjet-spion die in Spanje opereert verloochent zijn opdracht. Een Koude Oorlogs-komedie in de vorm van een Spaanse smartlap.

La Laguna negra

1952 | Drama, Misdaad

Spanje 1952. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Maruchi Fresno, Tomás Blanco en Fernando Rey.

Twee broers vermoorden hun vader op instignatie van de verdorven vrouw van een van hen. Een ruraal detective-drama van zekere kwaliteit, dat op een werk van de beroemde Spaanse dichter Antonio Machado geïnspireerd is.

Catalina de Inglaterra

1951 | Historische film

Spanje 1951. Historische film van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Maruchi Fresno, Rafael Luis Calvo, Mary Lamar en Carlo Tamberlani.

Het huwelijk van Catharina van Aragon met de legendarische Hendrik VIII. Het is een typisch Spaanse historische film van middelmatige kwaliteit, die gemaakt is in een tijd waarin het nationalistische genre hoogtij vierde.

La Familia Vila

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Maruchi Fresno, Pepe Isbert en Juana Soler.

Een boekhouder weet niet wat hij moet doen met zijn onbezonnen dochter. Toppunt van alledaagsheid.

Serenata española

1947 | Romantiek

Spanje 1947. Romantiek van Juan de Orduña. Met o.a. Juanita Reina, Julio Peña, Maruchi Fresno en María Martín.

In 1910 voelt een echtpaar op leeftijd zijn oude verliefdheid terugkomen bij het luisteren naar de 'Serenata española'. Een zeer vreemd nostalgisch knoeiwerk.

La Reina Santa

1947 | Historische film

Spanje 1947. Historische film van Rafael Gil. Met o.a. Antonio Vilar, Maruchi Fresno, María Martín, Luis Peña en Fernando Rey.

In de Middeleeuwen wordt in Spanje de bruiloft van prins Dionis van Portugal met Isabel de Aragón gevierd. Een romanachtig-historische film, even opgebazen als gebruikelijk in de toenmalige Spaanse cinema.

Altar mayor

1944 | Drama, Romantiek

Spanje 1944. Drama van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Maruchi Fresno, Margarita Robles, María Dolores Pradera en Marta Grau.

De liefdesgeschiedenis tussen Javier, een welgestelde jongeling, en zijn eenvoudige nicht Teresina wordt tenslotte door zíjn moeder belet. Dit liefdesdrama is verfilmd naar een roman van Concha Espina.

Dora la espía

1943 |

Italië/Spanje 1943. Rafael Matarazzo. Met o.a. Adriano Rimoldi, Maruchi Fresno, Francesca Bertini en Ana Farra.

In 1875 bevindt zich een mooie spionne aan de Franse Rivièra. Een onevenwichtig en daarom vermakelijk spionage-melodrama waarin Bertini, de diva uit de zwijgende Italiaanse cinema, een onverbeterlijke rol speelt.

Mi adorable secretaria

1942 | Romantiek

Spanje 1942. Romantiek van Pedro Puche. Met o.a. Maruchi Fresno, Luis Prendes en Lily Vicente.

In een bedrijf ontluikt de liefde tussen een secretaresse en de zoon van de eigenaar. Een onbeduidende film.

Una Conquista difícil

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van Pedro Puche Lorenzo. Met o.a. Maruchi Fresno, Luis Prendes en Lily Vicente.

Een jonge vrouw wil verhinderen dat haar vader zijn fortuin met een avonturierster verspilt. Een nietszeggende film.

Tierra y cielo

1941 | Romantiek

Spanje 1941. Romantiek van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Armando Calvo, Maruchi Fresno en Eloisa Muro.

Een jonge schilderes wordt verliefd op een jongeman met een slechte reputatie. Zeer zwak.

El Famoso Carballeira

1940 | Drama

Spanje 1940. Drama van Fernando Mignoni. Met o.a. Fernando Fernández de Córdoba, Maruchi Fresno en Luchy Soto.

De familie van een 'nouveau riche' schaamt zich over haar eenvoudige afkomst. Een flauw, stichtelijk melodrama.

Agua en el suelo

1933 | Drama

Spanje 1933. Drama van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Maruchi Fresno, Luis Peña, José Calle en Nicolás Navarro.

Er wordt lasterpraat in omloop gebracht over een priester die een verhouding zou hebben met een vrouw uit zijn parochie. Deze populaire liefdestragedie uit de dertiger jaren is bewerkt naar een verhaal van de gebroeders Alvarez Quintera.