Marius Weryers: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Friends

1993 | Drama, Misdaad

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Zuid-Afrika 1993. Drama van Elaine Proctor. Met o.a. Kerry Fox, Dambisa Kente, Michele Burgers, Marius Weyers en Tertius Meintjes.

Eind jaren 1980 in Johannesburg, Zuid-Afrika. Drie vriendinnen, die elkaar op de universiteit hebben leren kennen, blijven na hun studie nog intensief met elkaar omgaan: Thoko (Kente), een zwarte die bij het onderwijs is gegaan, Annika (Burgers) een Zuidafrikaanse die archeologe is geworden, en de blanke Sophie (Fox), die haar militante houding niet van zich af kan schudden. Ondanks hun totaal verschillende achtergronden worden ze op hun eigen manier geconfronteerd met de apartheid en reageren daarop heel verschillend. Sophie, van Britse origine, wordt lid van een organisatie die desnoods met geweld een einde aan de beschamende apartheid wil maken. Annika is onrealistsich en steekt als een struisvogel haar kop in het zand voor de werkelijkheid en Thoko is te vredelievend wat ook niets oplost. Als Annika en Thoko erachter komen dat Sophie bij aanslagen betrokken is geweest, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Apartheid is dikwijls het onderwerp geweest van uitstekende films, maar deze niet al te originele rolprent is veel te na[KA3]ief en bekijkt bepaalde personages door een roze bril (Thoko) en anderen door een zwarte bril (Sophie); de waarheid ligt in het midden, maar niet bij Annika. De Zuidafrikaanse regisseuse Proctor, die als maakster van uitstekende documentaires een goede naam heeft opgebouwd, moet met speelfilms nog het nodige leren. Wellicht lag dat aan haar scenario. Niettemin bekroond op het filmfestival van Cannes met een Gouden Camera en een speciale vermelding van de jury. Het camerawerk van Dominique Chapuis is mooi. De apartheid werd officieel afgeschaft in 1994 en sedert die tijd geldt Zuid-Afrika als het grote voorbeeld voor de rest van het continent, dat er maar niet in slaagt met een vergelijkbare democratie te overleven. Behalve Zuid-Afrika zijn het clans die anderen onderdrukken en stammen die elkaar bestrijden en trachten uit te moorden. Dolby Stereo.

Bopha!

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Morgan Freeman. Met o.a. Danny Glover, Malcolm McDowell, Alfre Woodard, Marius Wyers en Maynard Eziashi.

De apartheid had Zuid-Afrika in 1980 nog zwaar in zijn greep. Micah (Glover) is een zwarte politieman die de wet en de orde voor zijn blanke bazen handhaaft. Hij heeft in zijn witte broodheren een blind vertrouwen. Zijn vrouw Rosie (Woodard) heeft echter in de gaten hoe hun zoon Zweli (Eziashi) in op stand komt tegen de onderworpenheid van zijn ouders en de apartheid in het algemeen.

Taxi to Soweto

1991 |

Zuid-Afrika 1991. Manie Van Rensburg. Met o.a. Patrick Shai, Elize Cawood en Marius Weryers.

De apartheid had Zuid-Afrika in 1980 nog zwaar in zijn greep. Micah (Glover) is een zwarte politieman die de wet en de orde voor zijn blanke bazen handhaaft. Hij heeft in zijn witte broodheren een blind vertrouwen. Zijn vrouw Rosie (Woodard) heeft echter in de gaten hoe hun zoon Zweli (Eziashi) in op stand komt tegen de onderworpenheid van zijn ouders en de apartheid in het algemeen.

Happy Together

1989 | Komedie, Romantiek, Experimenteel

Verenigde Staten 1989. Komedie van Mel Damski. Met o.a. Patrick Dempsey, Helen Slater, Dan Schneider, Marius Weyers en Barbara Babcock.

Voor de op het platteland opgegroeide Dempsey opent zich een totaal nieuwe wereld wanneer hij zich inschrijft aan de universiteit van L.A. De losse levensstijl op de campus is hem onbekend. Tot overmaat van ramp krijgt hij door een computerfout de beeldschone Slater, wier voornaam in de film Alex is, als kamergenoot toegewezen. Hij wil serieus studeren; zij is uit op feestjes. Een overbodige tienerkomedie, uit de pen gevloeid van Craig J. Nevius, die opvalt door onbenulligheid, oppervlakkigheid en weinig subtiele onderbroekenlol. Het einde houdt voor niemand een verrassing in - wat ervoor komt trouwens ook niet. Misschien is het nog plezierig voor infantiele pubers, maar wie ook maar de minste eisen stelt, moet iets anders gaan doen. Camerawerk van Joe Penella en muziek van Robert Folk.

Le Léopard

1984 | Avonturenfilm, Actiefilm

Frankrijk 1984. Avonturenfilm van Jean-Claude Sussfeld. Met o.a. Claude Brasseur, Dominique Lavanant, Marius Weyers, Max Magy en Nini Crépon.

Een romanschrijfster en een ex-commandant beleven ongelooflijke avonturen. Ze reizen van Parijs naar Afrika op zoek naar een geheimzinnige organisatie. Een soort stripverhaal dat verfilmd werd door een weliswaar niet geniale, maar toch vakkundige regisseur. Goede opnamen van Afrika en mooie stunts, zoals een locomotief die een auto in de kreukels rijdt. Aardige muziek. Scenario van regisseur Sussfeld en Alain Riou.

The Gods Must Be Crazy

1981 | Komedie, Actiefilm

Botswana​/​​Botswana​/​​Verenigde Staten 1981. Komedie van Jamie Uys. Met o.a. Marius Weyers, Sandra Prinsloo, N!Xau, Louw Verwey en Michael Thys.

Ontwapenende komedie over een Bosjesman die een colaflesje, achteloos weggeworpen door een piloot, naar de rand van de wereld moet brengen. Zijn stam beschouwt het als een boos teken van God. Verschillende verhalen vermengen zich vervolgens met elkaar. Over gekke, krankzinnige blanken, huurlingen die een buurland ontvluchten en de onmogelijke love-story tussen een onhandige veearts en een mooie, jonge onderwijzeres. Een van de plezierigste films ooit gemaakt over het onderwerp beschaving. De zuivere onschuld van de Bosjesman staat in schril contrast met bezitsdrang, corruptie en egotripperij van de 'beschaafde' mens. Producent Uys schreef zelf het vlotte scenario en Paul Ballinger legde het vast op film. Grote Prijs op het Festival van de Humoristische Film van Chamrousse in 1983. Kreeg ook een vervolg.