Aris Retsos

Acteur

Aris Retsos is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

I photographia

1987 | Komedie, Avonturenfilm

Griekenland/Frankrijk 1987. Komedie van Nikos Papatakis. Met o.a. Christos Tsangas, Aris Retsos, Zozo Zarpa, Despina Tomazani en Christos Valavanidis.

Ilyas Apostolou (Restos) verlaat in 1971 het Griekenland van de kolonels. Hij neemt een foto van een jonge vrouw mee, die hij toevallig op straat vindt. Als hij verre familie (Tsagas) in Frankrijk terug vindt, laat hij die de foto zien en zegt dat het zijn zuster is. Dit leugentje brengt hem veel avonturen. De film getuigt van grote originaliteit van een opmerkelijke cineast en is ook intens persoonlijk, soms overdreven in uitbarstingen en wreedheid. Hij is zijn onderwerp goed meester. De prachtige rolprent wordt ondersteund door schitterend spel. Het camerawerk is van Aris Stavron en Arnaud Desplechin en draagt bij aan de kwaliteit. Mono.

Mania

1985 | Komedie

Griekenland 1985. Komedie van Giorgos Panoussopoulos. Met o.a. Alessandra Vanzi, Aris Retsos, Antonis Theodoracopoulos en Stavros Xenides.

Een fantasievol scenario werd hier omgezet in een ongebruikelijke hoofdfilm. Zoe, een getrouwde vrouw met twee kinderen, werkt bij een buitenlands computerbedrijf als systeemanalyste. Ze is de enige persoon uit Griekenland die geselecteerd wordt om een speciaal programma van geavanceerde training mee te maken in Amerika. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren, die ertoe leiden dat Zoe iedere controle verliest en uiteindelijk als een dier opgejaagd wordt. Een zeer goede Griekse film.

Bordello

1985 | Drama

Griekenland 1985. Drama van Nikos Koundouros. Met o.a. Marina Vlady, Eleonora Stathopoulou, Vassilis Lagos, Aris Retsos en Agapi Manoura.

De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen tijdens een opstand op het eiland Kreta in de 19de eeuw. Dertien hoeren komen op Kreta aan vlak nadat een geallieerde vloot van Franse, Britse, Italiaanse en Russische oorlogsschepen een opstand tegen de Turken heeft onderdrukt. Deze trage film had meer kracht kunnen hebben.

Oi Atteanti

1982 | Drama, Romantiek

Griekenland 1982. Drama van Giorgos Panoussopoulos. Met o.a. Bette Livanou, Aris Retsos, Georges Siskos en Dimitris Poulikakos.

Deze prachtige film gaat over een twintig-jarige student die samenwoont met zijn moeder, een weduwe, en die astronomie studeert aan de universiteit. Aan de andere kant van de straat woont Stella met haar man en dochter. Haris, de student, volgt haar bewegingen door zijn telescoop en raakt geobsedeerd door elke beweging die ze maakt. Hij trekt zich zelfs terug van zijn vrienden en dringt steeds dieper Stella's leven binnen. Een uitstekende film.

Epikindina Pechnidia

1982 | Misdaad

Griekenland 1982. Misdaad van Giorgos Caripidis. Met o.a. Zoe Laskari, Aris Retsos en Spiros Fokas.

In deze spannende politiethriller is een accountant tijdens zijn vakantie betrokken geraakt bij het oplossen van de dood van een vrouw. De spanning wordt geboren uit zijn emotionele betrokkenheid bij deze eenvoudige zaak. USA-titel: DANGEROUS GAMES.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aris Retsos op televisie komt.

Reageer