Liliane David

Acteur

Liliane David is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le syndrome de l'espion

1990 | Sciencefiction

Frankrijk 1990. Sciencefiction van Daniel Petitcuenot. Met o.a. Robert Cround, Robert Watson Barr, Christian Pageault, Philippe Schmid en Liliane David.

Een cineast, die aan een rolstoel is gekluisterd, krijgt bezoek van een eigenaardige geestelijke, vergezeld van twee buitenaardse wezens, afkomstig van Jupiter. Hij komt niet geheel zonder kleerscheuren uit deze nauwelijks geloofwaardige confrontatie tevoorschijn. Het scenario kent een vrij slechte opbouw, terwijl het geldtekort teveel in het oog springt en de begeleiding van de (onbekende) acteurs beter had gekund. Er lagen in elk geval ideeën aan de regie ten grondslag en er zijn een paar interessante scènes. Daar het om een eerste speelfilm gaat, houden we het op een mislukking, die beloften inhoudt.

Ophélia

1962 | Drama

Frankrijk 1962. Drama van Claude Chabrol. Met o.a. Alida Valli, André Jocelyn, Juliette Mayniel, Claude Cerval en Robert Burnier.

Een onevenwichtige jongeman ziet in de dood van zijn vader en de verhouding van zijn moeder met zijn oom parallellen met HAMLET en probeert die tragedie in zijn eigen leven te ensceneren, hoewel de personages niet kloppen met hun voorbeelden en zijn oom in de zakenwereld misschien van alles op zijn geweten heeft, maar geen moordenaar is. De curieuze en ook wel interessante Spielerei met een verburgerlijking van tragediemotieven blijft aan de oppervlakte, omdat Chabrol wel demystificeert maar er weinig belangwekkends voor in de plaats stelt. Jocelyn en Cerval blijven als 'Hamlet' en 'Claudius' schertsfiguren; 'Gertrude' en 'Ophelia' zijn te weinig uitgewerkt als tegendraadse stemmen van de redelijkheid, ondanks de goede acteerprestaties.

Une Grosse tête

1961 | Actiefilm, Sportfilm

Frankrijk 1961. Actiefilm van Claude de Givray. Met o.a. Eddie Constantine, Alexandra Stewart, Georges Poujouly, Pierre Étaix en Liliane David.

Een verstokte vrijgezel transformeert met een jonge skelter-kampioen een noodlijdend sportvliegveld tot skelter-circuit. Plannen dreigen door rivalen te worden gesaboteerd, terwijl de terugkeer van een ex-geliefde de vriendschap verstoort. Ongewone variant op de Eddie-formule en daarom interessant, maar komt als film-op-zich niet boven de onderhoudende middelmaat uit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Liliane David op televisie komt.

Reageer