Glenn Hill

Regisseur, Acteur

Glenn Hill is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Life & Adventures of Santa Claus

2000 | Animatie, Fantasy, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 2000. Animatie van Glen Hill en Glenn Hill. Met o.a. Jim Cummings, Carlos Alazraqui, Hal Holbrook, Dixie Carter en Robby Benson.

Hier is een aardig idee: een sprookjesachtige tekenfilm als biografie over het leven van de kerstman. Hoe hij als vondeling in een betoverd bos terechtkwam bij elfen en aardmannetjes die hem opvoeden, en hoe hij later de wijde mensenwereld introk en werd tot wat hij nu is. Het geheim hoe de kerstman het klaarspeelt om alle kado's op tijd af te leveren wordt ook opgehelderd, en waarom zijn arreslee door rendieren wordt voortgetrokken. De allerkleinste kijkers zullen genieten van het simpele verhaal dat er heel behoorlijk uitziet en afkomstig is van de producenten van de FEIVEL-reeks. Het scenario is van Hank Saroyan naar de roman van Lyman Frank Baum, die The Wizard of OZ schreef. In de originele versie met de stemmen van: Robby Benson als Young Santa Claus, Dixie Carter als Necile, Hal Holbrook als Ak, Master Woodsman of the World, Carlos Alazraqui als Wisk, Jim Cummings als Old Santa Claus, Mary Kay Bergman als Martha, Melissa Disney als Gardenia, Jess Harnell als Wagif Knook, Nick Jamison als Peter Knook, Maurice LaMarche als Mogorb, King of the Awgwas, Lord of Lerd, en Bo, Master Mariner of the World, Brianne Siddall als Ethan Weekum the Cripple, Kath Soucie als Natalie Bessie Blithesome, Princess of Lerd en Little Mayrie, en verder Sylvie Boyer, Roger Freeland, Gary Lamb en Margie Nelson.

Broken Reality

1994 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1994. Horror van Drew Phillips en Drew Philips. Met o.a. Drew Phillips, Paige Adams, Glen Hill, Philip Seitz en Andre Barron.

Al zo vaak vertoond: een politieman onderzoekt de moord op zijn vriendin - een actrice. Hij krijgt te maken met een ijskoude, maar bloedmooie psychologe, die hem hypnotiseert en hem dingen laat beleven uit zijn en haar onderbewustzijn. Uiteraard verdenkt hij haar, maar hij wordt verliefd totdat de 'onthullende' climax hem ruw uit zijn roes haalt. Scenarioschrijver-regisseur-hoofdrol speler Phillips moet gedacht hebben: veni, vidi, vici, maar het resultaat van zijn rolprent is eerder: vals, vervelend en vlug weg. Ongeloofwaardige make- believe over een onbestaanbaar wereldje in Tinseltown, speciaal voor het videocircuit geproduceerd. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Glenn Hill op televisie komt.

Reageer