Charles Redland

Componist

Charles Redland is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Agaton Sax

1977 | Animatie

Zweden 1977. Animatie van Stig Lasseby.

Dit is de eerste Zweedse avondvullende tekenfilm. Agaton, een welgedane, besnorde heer, is de hoofdredacteur van een kleine provinciale krant. Maar daarnaast is hij ook een privé- detective die een computer heeft ontworpen, waarin hij alle gegevens invoert met betrekking tot misdaden en misdadigers over de hele wereld. Boeven willen de computer stelen om de perfecte misdaad te kunnen plegen.

Bara roligt i Bullerbyn

1961 | Familiefilm

Duitsland 1961. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Kaj Andersson, Jan Erik Husbom, Tomas Johansson, Elisabeth Nordkvist en Lena Wixell.

Astrid Lindgen schetst in dit verhaal het landleven van zes kinderen, die in een dorp wonen dat grotendeels uit boerderijen bestaat. Ze helpen in de zomer mee op het land, verzorgen het vee en amuseren zich met de huisdieren. Kerstmis is het hoogtepunt van het jaar, want dan bakken ze lekkernijen en versieren ze de kerstboom. Een idyllische jeugd waarover stadsmussen slechts kunnen dromen. Dit luchtige gedoe doet evenwel verouderd aan. Het camerawerk is van Stig Hallgren. Eastmancolor.

Alla vi barn i Bullerbyn

1961 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Duitsland/Zweden 1961. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Kaj Andersson, Jan Erik Husbom, Tomas Johansson, Elisabeth Nordkvist en Lena Wixell.

Vrijwel tegelijkertijd gedraaid 'vervolg' op BARA ROLIGT I BULLERBYN. De kinderen beleven 'grote' gebeurtenissen zoals een losse tand en meegaan bij het doen van inkopen. Het is zomer en de meisjes willen wel eens een nacht in het hooi doorbrengen en de jongens blijken hetzelfde idee te hebben; zo begint dat... Toch geheel onschuldig en de mythe van het harmonieuze landleven is voortgezet. Naar een verhaal van Astrid Lindgren. Het camerawerk is van Stig Hallgren. Eastmancolor.

Mästerdetektiven Blomquist lever farligt

1957 | Familiefilm, Mysterie

Zweden 1957. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Sven Almgren, Leif Nilsson, Brigitta Hörnblad, Sigge Fürst en Nils Halberg.

Kalle (Nilsson) en zijn bende krijgen nabij het vredige stadje Lillköping te maken met vreemde gebeurtenissen op een spookkasteel. Vroege kinderfilm met Kalle Blomquist, de amateurspeurneus, naar een verhaal van de toen nog weinig bekende Astrid Lindgren, die hiervoor ook het scenario schreef. Camerawerk van Stig Halgren.

Driver dagg faller regn

1948 | Drama

Zweden 1948. Drama van Gustav Edgren. Met o.a. Mai Zetterling, Alf Kjellin, Sten Lindgren, Ulf Palme en Inga Landgré.

Dochter van rijke boer wordt verliefd op zoon van oude rivaal van haar vader. Tegen vaders verzet in kiezen ze voor leven samen in armoe en ontbering. Dramatisch zwaar aangezette verfilming van platte-landsroman met goed spel in fraaie landschappen, maar zonder enige humor. Overvloedige en sentimentele muziek heeft bijna parodistisch effect.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Redland op televisie komt.

Reageer