Albert Vidal

Acteur

Albert Vidal is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Huevos de oro

1993 | Komedie, Drama, Erotiek

Italië/Frankrijk/Spanje 1993. Komedie van Bigas Luna. Met o.a. Javier Bardem, Maria de Medeiros, Maribel Verdú, Elisa Touati en Rachel Bianca.

Tijdens zijn dienstplicht wordt bouwvakker Benito (Bardem) bedrogen door zijn vriendin Rita (Touati) die aanpapt met zijn beste vriend. Gek van jaloezie wordt hij cynisch en eerzuchtig. Hij zweert zich te wreken door het grootste en hoogste gebouw van Benidorm te bouwen. Maar dan moet hij eerst nog de belangrijkste bouwondernemer worden. Om dit doel te bereiken besluit hij de vrouwen te versieren die hem hogerop kunnen helpen. Dat begint bij Marta (De Medeiros), de dochter van een machtige bankier. Ten slotte smijt zij hem eruit en dat wordt toch zijn ondergang. Bijtend cynische satire over een kerel die zonder schroom vrouwen gebruikt om zijn doel te bereiken. De humor is niet steeds even fijnzinnig en komt soms zelfs over als een regelrechte vuistslag. Bardem is schitterend in zijn rol van macho. Spitsvondig scenario van Luna en Cuca Canals. Achter de camera stond José Luis Alcaine.

Las Cartas de Alou

1989 | Drama

Spanje 1989. Drama van Montxo Armendáriz. Met o.a. Mulie Jarju, Eulalia Ramón, Albert Vidal en Rosa Morata.

De jonge Alou uit Senegal komt Spanje illegaal binnen en wil zijn verblijf legaliseren, maar slaagt hier niet in. Een getuigenis-film die een onvermijdelijke sociale toestand wil belichten. Door de documentaire-achtige benadering, mist de film helaas aan cinematografische kracht. Desondanks zeer goed ontvangen door de critici en het publiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Albert Vidal op televisie komt.

Reageer