Barbara Barrie: cast.
Er zijn 28 films gevonden.

30 Days

1999 | Romantiek

Verenigde Staten 1999. Romantiek van Aaron Harnick. Met o.a. Ben Shenkman, Jerry Adler, Barbara Barrie, Arden Myrin en Alexander Chaplin.

A Chance of Snow

1998 | Drama, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1998. Drama van Tony Bill. Met o.a. JoBeth Williams, Michael Ontkean, Barbara Barrie, Dey Young en Peter Syvertsen.

Omdat sportverslaggever Matt (Ontkean) zijn vrouw Maddie (Williams) veelvuldig bedriegt gaan de twee scheiden. Maddie gaat met de kinderen naar haar ouders, maar wie schetst haar verbazing als ze op een ingesneeuwd vliegveld van Minneapolis haar bijna-ex tegenkomt, die óók naar zijn ouders wilde en óók ingesneeuwd is. Tja, dan raak je toch weer aan de praat. Voorspelbare, ongeloofwaardige, escapistische film, die zelfs midden in de zomer te genieten is, als je behoefte hebt aan een suikerzoet verhaal met een happy end.

Scarlett

1994 | Romantiek, Drama

Frankrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Italië​/​​Duitsland 1994. Romantiek van John Erman. Met o.a. Joanne Whalley, Timothy Dalton, Ann-Margret, Sean Bean en Barbara Barrie.

Een acht uur durende, vier-delige miniserie naar de gelijknamige roman van Alexandra Ripley uit 1991 en bedoeld als het vervolg op GONE WITH THE WIND. De roman van Margaret Mitchell eindigt met Rhett Butler die Scarlett O`Hara in de steek laat, net zoals in de film uit 1939. Dit vervolg beslaat ongeveer tien jaar en begint waar het oorspronkelijke verhaal ophield. Het is 1875, Scarlett (Whalley-Kilmer) onderneemt pogingen om Rhett (Dalton) voor haar terug te winnen, laat hem naar het sterfbed van haar geliefde Mammy (Esther Rolle) komen op Tara, de plantage van de O`Hara`s in Georgia. Als Rhett eenmaal gekomen is, zegt hij te willen scheiden. Ze stemt erin toe onder bepaalde voorwaarden. Als ze een romantisch boottochtje maken voor de kust, krijgen ze slecht weer en lijden ze schipbreuk. Rhett weet haar van de verdrinkingsdood te redden en ze moeten de nacht doorbrengen in een vissershut. Ze gaan zoals overeengekomen uit elkaar en zij verhuist naar Ierland. Scarlett kan Rhett niet vergeten, maar ze houdt het geheim dat ze van hem in verwachting is en ze doet zich voor als een weduwe. Ondertussen verdient ze een fortuin, steunt onderdrukte boeren, en voedt haar kind op. Deze mini-serie is de duurste die tot op heden is gemaakt voor 45 miljoen dollar, en twee keer zo lang als de originele film, maar slechts een fractie van het verhaal. GONE WITH THE WIND was een super soap-opera over de Amerikaanse Burgeroorlog met een degelijk basisverhaal over overleven, zelfzuchtigheid en liefde voor huis en haard. Regisseur Erman die de oorspronkelijke film goed heeft bekeken en scenarioschrijver William Hanley bieden geen hecht verhaal en bovendien een zwak plot. Weelderige productie, de acteurs spelen redelijk. Dalton doet zijn best om op Clark Gable te lijken (en dat is aardig gelukt) maar Whalley- Kilmer is beslist geen Vivian Leigh en zal dat ook nooit worden.

My Breast

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Betty Thomas. Met o.a. Meredith Baxter, Jamey Sheridan, James Sutorius, Sara Botsford en Barbara Barrie.

Op feiten gebaseerde tv-film doet verslag van de moedige strijd van journaliste Joyce Wadler tegen haar borstkanker. Wadler (Baxter) is een eigenzinnige New Yorkse die weigert haar diagnose als doodstraf te zien en zelf het heft in handen neemt. Sheridan speelt haar minnaar, een egoïstische en liefdeloze sportverslaggever, maar hij doet dat niet al te overtuigend. De film is op zijn sterkst als hij de ziekte behandelt zonder in de belerende en emotionele valkuilen te vallen waaraan het merendeel van dergelijke films lijdt. Hij is zwak in de portrettering van Wadler als de harde, slimme vrouw van de wereld die toch zwak genoeg blijkt om bij haar minnaar te blijven. Baxter maakt van haar rol iets bijzonders - bij vlagen kwetsbaar, sensueel, komisch, woedend en bang. Het scenario is van Joyce Wadler en is gebaseerd op haar autobiografische boek. Betty Thomas' regie is goed, maar niet bijzonder. In beeld gezet door Mac Ahlberg.

The Odd Couple: Together Again

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van Robert Klane. Met o.a. Tony Randall, Jack Klugman, Barbara Barrie, Jim Haynie en Toni Kalem.

Terug van weggeweest: Felix Unger (Randall) en Oscar Madison (Klugman) zijn weer bij elkaar, omdat Edna (Kalem), de dochter van Felix, zo nodig moet gaan trouwen en zijn vrouw Gloria (Barrie) hem tijdelijk de deur uit bonjourt. Er zijn dan de nodige, lacherige verwikkelingen. Voor de uitstervende fans van de serie uit de jaren 1970 is deze reprise als avondvullende tv- film wel leuk. Zij zullen tevreden zijn, maar als film is het flauwe verhaaltje over een a.s. schoonzoon die al twee maal getrouwd is geweest, voor novicen niet veel soeps, en zullen zij vinden dat bijna twee uur veel te lang is om de goede humor uit de eerste helft op peil te houden in een saaie tweede helft.

UFO Café

1990 | Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1990. Komedie van Paul Schneider. Met o.a. Richard Mulligan, Beau Bridges, Barbara Barrie, Paul Dooley en James McEachin.

Een drietal oudere heren (Mulligan, Dooley en McEachin) genieten van hun pensioen in een slaperig stadje. Sinds de snelweg buiten het plaatsje omgaat, willen de zaken daar niet meer zo vlotten. Ze ontmoeten een buitenaards wezen (Beau Bridges) in de vorm van een zenuwachtige zakenman en niemand gelooft hen als ze het vertellen. Ze laten zich echter niet van de wijs brengen en bouwen een landingsplatvorm middenin de stad voor het ruimteschip van de alien, dat op een dag zal komen. Zie daar de olijke, simplistische, lichtverteerbare ontstaansgeschiedenis van 'Ufo Café', een diner in de vorm van een vliegende schotel in een klein plaatsje ergens in Amerika en die voortaan voor de welvaart zorgt door het aantrekken van een nimmeraflatende stroom toeristen.

Kojak: Flowers for Matty

1989 | Misdaad

Verenigde Staten 1989. Misdaad van Paul Krasny. Met o.a. Telly Savalas, Andre Braugher, Glynnis O'Connor, Charles Cioffi en Tom Atkins.

Kunstdiefstal, wapenhandel en een neergeschoten politieman betekenen voor Kojak een nieuwe moordzaak. De mooie O'Connor brengt hem op het spoor dat naar het milieu van Ierse Amerikanen leidt. Oude wijn in nieuwe zakken. Scenario van Tom Towler.

Winnie

1988 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1988. Biografie van John Korty. Met o.a. David Morse, Jenny O'Hara, Peggy McKay, Barbara Barrie en Angela Paton.

Birney bewijst haar ster-kwaliteiten als de vrouw die dertig jaar in een inrichting gezeten heeft en die vastbesloten is te bewijzen dat ze zich ook buiten die beschermde omgeving kan handhaven. Dit (waar gebeurde) verhaal werd geschreven door Joyce Elianson naar het boek van Paster Bolnick, Winnie: My Life in the Institution.

My First Love

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Gilbert Cates. Met o.a. Beatrice Arthur, Richard Kiley, Joan Van Ark, Anne Francis en Richard Herd.

Een plezierige komedie over een weduwe die door haar vriendinnen wordt uitgedaagd om de liefde nog een kans te geven. Daarvoor kiest zij haar oude schoolliefde die ze in geen jaren heeft gezien.

Real Men

1987 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Dennis Feldman. Met o.a. James Belushi, John Ritter, Barbara Barrie, Bill Morey en Isa Andersen.

Belushi speelt een koele macho-agent die een timide mannetje (Ritter) meeneemt op een onwaarschijnlijke missie om de wereld te redden. Er zitten een paar leuke momenten in deze spionageparodie, maar de combinatie van Belushi en Ritter levert te weinig komisch vuurwerk op.

End of the Line

1987 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1987. Komedie van Jay Russell. Met o.a. Wilford Brimley, Levon Helm, Kevin Bacon, Barbara Barrie en Holly Hunter.

Als spoorwegarbeiders Brimley en Helm horen dat de goederenoverslagplaats van de Southern Railways opgeheven zal worden, omdat het hoofdkantoor besloten heeft zich op luchtvracht te concentreren, dreigen ze na 38 jaar trouwe dienst ontslagen te worden. Ze besluiten naar het hoofdkantoor te gaan om hun zaak te bepleiten. Ze kapen een locomotief en zetten koers naar Chicago. De nieuwe directeur van de maatschappij wil het koppige duo inzetten voor pr-doeleinden. Maar als de grondlegger van het concern (Forsythe) zich ermee gaat bemoeien, worden de bedreigde arbeidsplaatsen gered. Kluchtige onzinfilm, die iets te snel ontspoort, hoewel spoorweggekken zich daar niet aan zullen storen. Scenario van debuutregisseur Russell. Ster Steenburgen was coproducente.

Vital Signs

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Stuart Millar. Met o.a. Edward Asner, Gary Cole, Kate McNeil, Barbara Barrie en John Randolph.

Vader en zoon zijn beide chirurg - de een is aan de drank, de ander aan de drugs. Kortom: kommer en kwel. Maar de acteurs zetten hun rollen stevig neer en het script (van Lee Hutson) geeft de film vooral flink body.

The Execution

1985 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1985. Avonturenfilm van Paul Wendkos. Met o.a. Loretta Swit, Rip Torn, Jessica Walter, Barbara Barrie en Sandy Dennis.

Vijf vrouwen, overlevenden van de Duitse kampen, uit de voorsteden van L.A. beramen een moord op een voormalige nazi-arts die nu de welvarende eigenaar van een restaurant is. Exploitatie-film, weinig geloofwaardig, helemaal afgezwakt door de hoofdrolspeelsters als voormalige concentratiekamp-gevangenen met dikke Duitse accenten.

Two of a Kind

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Roger Young. Met o.a. George Burns, Robby Benson, Barbara Barrie, Cliff Robertson en Frances Lee McCain.

Het serieuze televiesiedebuut van Burns. Een 'liefdesgeschiedenis' van een verzwakkende, teruggetrokken oude man en zijn zwakbegaafde kleinzoon, die hem terugvoert naar het leven. Het script van James Sadwith is uitstekend en met liefde geschreven.

Not Just Another Affair

1982 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1982. Komedie van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Victoria Principal, Gil Gerard, Robert Webber, Barbara Barrie en Richard Kline.

Wél 'just another' romantische komedie, dit keer rond een rondborstige maar preutse zoutwaterbiologe en een rokkenjagende jurist die op haar valt. Scenario van Rick Podell, Philip Mishkin, Michael Preminger.

The Children Nobody Wanted

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Richard Michaels. Met o.a. Frederic Lehne, Michelle Pfeiffer, Matt Clark, Barbara Barrie en Noble Willingham.

Waar gebeurd drama over de kruistocht van een jongeman om thuisloze jongeren een gezinsleven te bezorgen.

To Race the Wind

1980 | Biografie

Verenigde Staten 1980. Biografie van Walter Grauman. Met o.a. Steve Guttenberg, Randy Quaid, Mark L. Taylor, Lisa Eilbacher en Barbara Barrie.

Luchtige, goed geacteerde geschiedenis over een blinde student rechten en zijn strijd om een `normaal` leven te leiden in een wereld van zienden. Naar de autobiografie van Harold (BUTTERFLIES ARE FREE) Krents tot scenario bewerkt door Carmen Culver.

Race The Wind

1980 | Documentaire

1980. Documentaire van Walter E. Grauman. Met o.a. Mark L. Taylor, Lisa Eilbacher, Barbara Barrie, Randy Quaid en Steve Guttenberg.

Luchtige, goed geacteerde geschiedenis over een blinde student rechten en zijn strijd om een `normaal` leven te leiden in een wereld van zienden. Naar de autobiografie van Harold (BUTTERFLIES ARE FREE) Krents tot scenario bewerkt door Carmen Culver.

Private Benjamin

1980 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1980. Komedie van Howard Zieff. Met o.a. Goldie Hawn, Eileen Brennan, Armand Assante, Robert Webber en Sam Wanamaker.

Vlak na haar huwelijk overlijdt de echtgenoot van de verwende Judy Benjamin (Hawn). De treurende weduwe zoekt een nieuw begin, een gehaaide army recruiter haalt haar over om dienst te nemen in het leger 'want daar krijgt iedereen een mooi privéappartement'. Als ze in de barak haar kapitein (Brennan) vraagt waar dat appartement zich toch bevindt mag ze latrines poetsen met haar tandenborstel. Elektrisch, dat dan weer wel. Niettemin aardt Benjamin beetje bij beetje in het leger. Leuke komedie, een van de betere van Hawn, wordt op het eind wel erg voorspelbaar.

The Bell Jar

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Marilyn Hassett, Julie Harris, Anne Jackson, Barbara Barrie en Robert Klein.

De praktisch onverfilmbare roman van Sylvia Plath over de opkomst van een sterk op prestatie gerichte figuur in de jaren vijftig heeft in deze film een paar sterke scènes en Barrie speelt goed, maar toch komt het geheel niet uit de verf. Hassett was een goede keus voor deze rol, maar zij slaagt er niet werkelijk in de bravourevoorstelling te geven die de film nodig heeft.

Breaking Away

1979 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1979. Drama van Peter Yates. Met o.a. Dennis Christopher, Dennis Quaid, Daniel Stern, Jackie Earle Haley en Barbara Barrie.

Vier vrienden uit een Amerikaans provinciestadje zitten tegen hun zin op de universiteit. Christopher is een fan van wielerkampioen Gimondi en hij tracht zijn idool in alles te imiteren, tot en met het eten van Italiaans voedsel. Hij droomt natuurlijk van een fietscarrière en hij is vastbesloten om tijdens de jaarlijkse wielerwedstrijd van de universiteit zijn kans te wagen. Vlotgemaakte, maar oppervlakkige komedie rond de problemen van enkele jongeren op weg naar de volwassenheid. Scenarioschrijver Steve Tesisch is zelf ex-student van Bloomington, Indiana en daar hij een fervent wielerfanaat is kon het niet anders of hij verwerkte heel wat autobiografische elementen in zijn script, dat bekroond werd met een Oscar. In 1985 zou hij nog een film schrijven met als centraal gegeven wielrennen, n.l. AMERICAN FLYERS. Voor de fotografie tekende Matthew F. Leonetti.

Summer of My German Soldier

1978 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1978. Drama van Michael Tuchner. Met o.a. Kristy McNichol, Bruce Davison, Esther Rolle, Michael Constantine en Barbara Barrie.

De bitterzoete romance van een joodse tiener en een Duitse krijgsgevangene in een stadje in de staat Georgia tijdens WO II. Aandoenlijk, maar soms te sentimenteel spel van Rolle als het dienstmeisje, waarvoor zij een Emmy Award, de tv-Oscar, kreeg.

Child Of Glass

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm, Horror

Verenigde Staten 1978. Familiefilm van John Erman. Met o.a. Steve Shaw, Katy Kurtzman, Anthony Zerbe, Barbara Barrie en Biff McGuire.

Nadat nieuwe bewoners hun intrek hebben genomen in een landhuis op een Zuidelijke plantage in de V.S. krijgt de dertien- jarige zoon des huizes (Shaw) te maken met de geest van het in de burgeroorlog omgekomen meisje Foch. Hij moet een raadsel oplossen om de geest van het meisje rust te kunnen geven. Van ROOTS- regisseur Erman.

Tell Me My Name

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Arthur Hill, Barbara Barrie, Barnard Hughes en Valerie Mahaffey.

Barrie, echtgenote van de eerbiedwaardige professor Hill, heeft haar man nooit durven bekennen dat ze op achttien-jarige leeftijd moeder werd van een onwettig kind. Vele jaren later staat er plotseling een jonge vrouw (Mahaffey) voor de deur, die beweert haar dochter te zijn. Idiote, oversentimentele draak waarin de emoties van de kijker zodanig gemanipuleerd worden dat hij zelfs niet meer ontroerd kan raken. Alles wordt er vingerdik opgelegd en zelfs de acteurs weten duidelijk geen raad meer met hun personages. Onbegrijpelijk dat een gerespecteerd regisseur als Mann dit onding heeft willen tekenen. Joanna Lee haalde haar inspiratie uit een roman van Mary Carter. In beeld gebracht door Zale Magder.

Harold Robbins' '79 Park Avenue'

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Lesley Ann Warren, Marc Singer, David Dukes, Barbara Barrie en Polly Bergen.

Miniserie in drie delen. De belevenissen van het meisje Marja Fludjicki dat in het midden van de jaren dertig nog maar één uitweg ziet om in haar levensonderhoud te voorzien: prostitutie. In dat beroep weet ze zich op te werken tot de bazin van een compleet bordeel maar dan wel voor de betere stand. Aardig, maar de serie maakte verder weinig indruk. Later in twee delen uitgebracht, met ca. 100 min. film weggesneden.

Two Potato One Potato

1964 |

1964. Larry Peerce. Met o.a. Robert Earl Jones, Bernie Hamilton, Barbara Barrie, Faith Burwell en Harry Bellaver.

Miniserie in drie delen. De belevenissen van het meisje Marja Fludjicki dat in het midden van de jaren dertig nog maar één uitweg ziet om in haar levensonderhoud te voorzien: prostitutie. In dat beroep weet ze zich op te werken tot de bazin van een compleet bordeel maar dan wel voor de betere stand. Aardig, maar de serie maakte verder weinig indruk. Later in twee delen uitgebracht, met ca. 100 min. film weggesneden.

One Potato, Two Potato

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Barbara Barrie, Bernie Hamilton, Richard Mulligan, Robert Earl Jones en Harry Bellaver.

Een openhartige verfilming over een gemengd huwelijk (van een blanke gescheiden vrouw en een zwarte man), prachtig gespeeld en intelligent geschreven. De film eindigt in de rechtszaal en het hof neemt een aanvechtbare beslissing. De moeite waard om naar te kijken.

The Caretakers

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van Hall Bartlett. Met o.a. Robert Stack, Joan Crawford, Polly Bergen, Susan Oliver en Janis Paige.

Soms een beklemmende kijk op psychiatrisch ziekenhuis aan de westkust, bedorven door een zwak scenario en slechte montage. Goede karakterrollen van Crawford en Ford als verpleegsters en Bergen en Paige als patiënten.