Mitko Shterev

Componist

Mitko Shterev is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

The Berlin Conspiracy

1991 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Terence H. Winkless. Met o.a. Mark Singer, Mary Crosby, Stephen Davies, Richard Leparmentier en Terence Henry.

Eind 1989 wordt de Berlijnse muur afgebroken maar zo te zien stonden toen Oost en West in deze domme actiethriller nog steeds als aartsvijanden tegenover elkaar en is er nog een goede kant van de muur en een slechte. Een en ander heeft te maken met het transport van biologische wapens, dat onderschept wordt door terroristen. Singer is een CIA-mannetje dat op de zaak wordt gezet en de mooie Crosby een meedogenloze Duitse waarvan het lange tijd niet duidelijk is aan welke kant zij staat.

Ludo

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Ivailo Trenchev. Met o.a. Irene Krivoshieva, Tsvetana Maneva, Yavor Miloushev, Ivan Dervishev en Roumena Trifonova.

Ludo, een populair kinderspelletje, wordt hier gebruikt als woordspeling, daar de hoofdpersonen volwassenen zijn. De kinderen zijn wezen. Terwijl ze opgroeien dragen ze de illusie met zich mee, dat hun ouders eens zullen terugkeren en hun kindertijd terug zullen brengen. De film is psychologisch nogal zwaar op de hand.

Zlatnata reka

1984 | Drama

Bulgarije 1984. Drama van Ivanka Gribcheva. Met o.a. Petyr Slabakov, Nikola Chipriyanov, Mikhail Mikhailov, Nikola Todev en Katia Ivanova.

Een sterke film over een groep kleurrijke outcasts in een slaperig dorpje, dat in de schaduw leeft van een grote, moderne fabriek. De oude Vangel heeft van zijn half ingestorte huis een toevluchtsoord gemaakt voor ex-gevangenen en zwervers. Deze beloven het huis terug te kopen van zijn dochter en proberen aan het benodigde geld te komen door oplichterij, met fatale gevolgen. Regisseuse Gribekeva beziet haar manlijke helden zonder sentimentaliteit en slaagt er in een verstikkende sfeer van verval op te roepen.

Elegiya

1982 | Drama

Bulgarije 1982. Drama van Eduard Zakhariev. Met o.a. Itzhak Finci, Anton Radichev, Mariana Dimitrova en Pavel Poppodanov.

Deze film, ook bekend als ELÉGIE, is onderverdeeld in poëtische hoofdstukken. Het is het tragische verhaal van een oude vader die zijn zoon van diens gemakkelijke levenshouding wil afbrengen en per ongeluk de gewelddadige dood veroorzaakt van diens zigeunervriendin. De oude man, moreel geschokt en niet opgewassen tegen de cynische opmerkingen van de jongere generatie, pleegt uiteindelijk zelfmoord. Eduard Zakhariev, een belangrijk vertegenwoordiger van zijn generatie, geeft blijk van grote originaliteit in stilering en groepsfotografie.

Kombina

1981 | Thriller, Misdaad

Bulgarije 1981. Thriller van Nikola Rudarov. Met o.a. Ivan Ivanov, Vanya Tzvetkova, Vylcho Kamarashev en Nikolay Sotirov.

Een temporijke thriller. Het verhaal draait om Vas, een ex- gevangene die probeert onwettig verkregen geld terug te krijgen voor zijn in de gevangenis verblijvende partner, bijgenaamd 'Alain Delon'. In werkelijkheid is Vas een politiefunctionaris die door wil dringen in de Bulgaarse schakel van de internationale keten van drugshandelaars.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mitko Shterev op televisie komt.

Reageer