Mitsuru Fukikoshi

Acteur

Mitsuru Fukikoshi is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Whiteout

2000 | Actiefilm, Thriller

Japan 2000. Actiefilm van Setsurô Wakamatsu. Met o.a. Yuji Oda, Nanako Matsushima, Koichi Sato, Ken Ishiguro en Mitsuru Fukikoshi.

Terroristen overvallen de Okutowa-stuwdam en het personeel wordt gegijzeld. Aanvoerder Utsugi eist van de Japanse regering vijf miljard yen die binnen 24 uur betaald moet worden. Zoniet, dan schiet hij de gijzelaars dood en blaast hij de stuwdam op, hetgeen 200.000 families in het dal het leven zal kosten.

Samurai Fiction

1998 | Avonturenfilm

Japan 1998. Avonturenfilm van Hiroyuki Nakano. Met o.a. Morio Kazama, Mitsuru Fukikoshi, Tomoyasu Hotei, Tamaki Ogawa en Mari Natsuki.

Japan rond 1550. De shogun is de onbetwistbare heerser over het land. Zijn macht wordt bedreigd als de samurai Kazamatsuri (Hotei) zijn kostbare zwaard steelt. De shogun geeft de jonge samurai Heishiro (Kazama) opdracht het gestolen wapen terug te halen. Hiermee begint een bewogen reis door een onherbergzaam land. Heishiro ontmoet op zijn zoektocht enkele merkwaardige lieden, w.o. een geslepen krijgsheer en zijn naïeve zoon, een oude ninja en zijn leerlingen, zwaardmeester Ronin en zijn onschuldige, maar gewiekste dochter. Een liefdevolle parodie op de klassieke Japanse samurai-films van meesterregisseurs als Kurosawa en Kobayashi. De verwijzingen naar die films zijn dan ook legio. Nakano wil echter duidelijk niet de spot drijven met deze rolprenten, daarvoor zijn zijn beeldcomposities en gevechtschoreografie veel te verzorgd. Het videoclip-achtige ritme maakt duidelijk dat Nakano in Japan vooral bekend staat als maker van muziekfilmpjes. Hotei die de rol speelt van de dief, is trouwens in werkelijkheid een rockmuzikant. Hiroshi Saito schreef het scenario. Yujiro Yajima stond achter de camera. Panavision.

Gamera 2: Region Shurai

1996 | Sciencefiction, Horror

Japan 1996. Sciencefiction van Shusuke Kaneko. Met o.a. Toshiyuki Nagashima, Miki Mizuno, Tamotsu Ishibashi, Mitsuru Fukikoshi en Ayako Fujitani.

Een groene komeet stort neer nabij Sappore, de hoofdstad van het eiland Hokkaido in Noord-Japan. Twee mannen van het Defence Force Chemical Team haasten zich ter plaatse en zijn verwonderd dat er nergens brokstukken te vinden zijn. Volgens een onderzoekster ter plaatse zou de komeet zichzelf verplaatst hebben. Ondertussen wordt Sappore aangevallen door een zwerm reuze-insecten, die hun nesten maken in de treinen in een metrotunnel. Vreemde planten schieten op uit de tunnels en deze bedreigen het leven in Sappore. Maar dan verschijnt Gamera, het monster dat de mensheid zal redden. Onbezorgde camp in de tweede aflevering van de revival van het Japanse filmmonster uit de jaren 1960. Zoals typisch voor deze films vormen de speciale effecten (van Shinji Higuchi) het belangrijkste onderdeel van de film. Beter gemaakt en minder kitcherig dan zijn voorgangers uit de prehistorie blijft het toch een stripverhaal voor de liefhebbers van het genre. Kazunori Ito schreef het scenario en Jun'Ichi Tozawa stond in voor de fotografie. Internationale titel: GAMERA 2: ASSAULT OF THE LEGION. Scope. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mitsuru Fukikoshi op televisie komt.

Reageer