Hale Soygazi

Acteur

Hale Soygazi is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Sawdust Tales

1997 | Familiefilm, Fantasy

Hongarije/Duitsland/Turkije 1997. Familiefilm van Baris Pirhasan. Met o.a. Hugh O'Conor, Julia Brendler, Károly Eperjes, Haluk Bilginer en Meltem Cumbul.

Isaac (O`Conor) is een jonge koorddanser van het rondreizende circus Iola. Het treedt op in de dorpen van een tijdloos land dat verscheurd wordt door een voortslepende oorlog. Isaac is paranormaal begaafd en kan iemands dood voelen naderen. Hij is een wees en werd op vijf-jarige leeftijd gevonden door Ahib (Eperjes), de leider van het gezelschap die zelf ook koorddanser is. Ahib vreest dat de jongen door het wrede regime zal worden ingelijfd voor het leger. In een havenplaats maakt hij een afspraak met een vreemde man, die belooft hen per schip naar de nieuwe wereld te smokkelen, maar de kerel laat zich niet zien op de afgesproken plaats. Tijdens een zwerftocht door het stadje, waar het kermis is, ontmoet Isaac de hoofdattractie van een freak-show: een jonge zeemeermin, vastgeketend aan een rolstoel. De twee worden verliefd op elkaar. Grimmige parabel over het overleven in barre tijden, gegoten in een fascinerende sprookjesvorm dat echter niet geschikt voor al te kleine kinderen. De stijl doet denken aan Bob Hoskins THE RAGGEDY RAWNEY, maar is iets vriendelijker. Uitstekende acteerprestatie van de jonge O'Conor. Het scenario van regisseur Pirhasan is gebaseerd op Usta beni oldursen e van Bilge Karasu. Fotografie van Jürgen Jürges. Er werd gedraaid in een stilgelegde, oude gasfabriek in Boedapest.

Cazibe hanim'in gündüz düȿleri

1992 | Komedie

Turkije 1992. Komedie van Irfan Tözüm. Met o.a. Hale Soygazi, U[KA5]ur Polat, Macit Koper, Suna Selen en Nüvit Özdo[KA5]gru.

Dit is het verhaal van een ongetrouwde juffrouw die onder één dak woont met haar bejaarde moeder en oom. Ze dagdroomt op zolder over mannen en seksuele opwinding totdat er echte kerels in het spel komen. Een interessante, gedurfde film uit een deel van de wereld, waar zo'n onderwerp nog flink taboe is. Scenario van Macit Koper en Ayhan Ergürsel. Camerawerk van Aytekin Cakmakci. Meervoudig bekroond op het nationale Turkse festival van Antalaya.

Bir yudum sergi

1987 | Komedie

Turkije 1987. Komedie van Atif Yilmaz. Met o.a. Kadir Inanir, Hale Soygazi, Macit Koper en Meral Cetinkaya.

Een vrouw die ongelukkig getrouwd is met een lamlendige alcoholist, neemt de touwtjes in handen en gaat in een fabriek werken. 's Avonds moet zij voor haar kinderen zorgen, terwijl haar man drinkt en kaartspeelt met zijn vrienden. Ze gaat een verhouding aan met een mooie snordrager die helaas al getrouwd is. Hun vriendschap ontketent een schandaal in de wijk. Als ze uiteindelijk zwanger is van haar nieuwe partner, begint ze met hem een nieuw leven. Deze zedenschets, die gebaseerd is op de situatie van de vrouw in een reactionair land met een achtergebleven bevolking, is niet dramatisch van opzet en wordt dus nooit hoogdravend. Op een ironische manier wordt de kinderverwekkerij in deze Turkse maatschappij in de schijnwerpers gezet. Vanwege de slordige montage en de talrijke onhandige overgangen verdient deze film niet veel waardering.

Bir avuç cennet

1985 | Familiefilm

Turkije 1985. Familiefilm van Muammer Ozer. Met o.a. Tarik Akan, Hale Soygazi, Baris Adali, Revnak Güzel en Ömer Yalnizcik.

Rond 1965 kwam er in Turkije een ware migratie-golf op gang. Men trok massaal van het platteland naar de steden. Deze film vertelt de geschiedenis van een familie, ouders en kinderen, die vol goede moed een beter leven hopen te vinden in de stad. Moeilijkheden en teleurstellingen stapelen zich op. Zij vinden niet het beloofde huis en zoeken onderdak in het wrak van een autobus nabij een vuilnisbelt. Zij maken zij er toch 'een stukje paradijs' van.

Maden

1978 | Drama

Turkije 1978. Drama van Yavuz Ozkan. Met o.a. Cüneyt Arkim, Tarik Akan, Hale Soygazi en Meral Orhansoy.

Ilyas Abi werkt in een kolenmijn in Anatolië waar bij verschillende rampen al heel wat slachtoffers te betreuren vielen. Hij probeert zijn makkers te overtuigen degelijke veiligheidsmaatregelen te eisen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hale Soygazi op televisie komt.

Reageer