Merab Ninidse

Acteur

Merab Ninidse is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

In Heaven

1999 | Drama, Familiefilm

Oostenrijk/Duitsland 1999. Drama van Michael Bindlechner. Met o.a. Sylvie Testud, Xaver Hutter, Merab Ninidse en Merab Ninidze.

Tijdens het Rotterdams Film Festival van 1999 genomineerd voor de Tiger Award. In dit sympathieke coming of age-verhaal ontmoet de 17-jarige Csiwi twee zeer verschillende leeftijdgenoten, de iets meer door de wol geverfde Levi en de dromerige Valeska. Regisseur Bindlechner volgt in zijn debuut de drie - opmerkelijk natuurlijk neergezet door de jonge hoofdrolspelers - tijdens de zomer waarin ze losjes een driehoeksverhouding aangaan en filosoferen over geluk, levenswensen en natuurlijk de toekomst. (RdL/VPRO Gids)

Pokajanije Monanieba

1984 |

SU 1984. Tengis Abuladse. Met o.a. Awtandil Macharadse, Ija Ninidse, Merab Ninidse, Sejnab Botswadse en Ketewan Abuladse.

Als burgermeester Macharadse van een belangrijke provincieplaats in Georgi[KA3]e komt overlijden, bericht de krant over `de dood van een held van de Sovjetunie`. Botswadse, de dochter ven een gevierd schilder, is het met die betiteling niet eens, want ze vindt - overigens geheel terecht - dat het om een beulsknecht van Stalin gaat. Na de begrafenis exhumeert zij het lijk en stelt het ten toon voor het huis van zijn zoon (Macharadse in een dubbelrol) opdat de bevolking zijn wandaden niet vergeten zal. Zijn zoon probeert haar neer te schieten, maar ze wordt gearresteerd en berecht - voor gek verklaard en komt terecht in zo'n beruchte psychiatrische inrichting. Een duivelse satire, die stijf staat van de christelijke symboliek en grenst aan het fantastische, over het zeer bloedige, willekeurige regime van Stalin. Abuladse's werk kwam veelvuldig in de tijd dat de communisten het voor het zeggen hadden in het archief terecht en mocht niet vertoond worden. Deze film is voor geïnteresseerden zeer de moeite waard. Meervoudig bekroond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Merab Ninidse op televisie komt.

Reageer