Karel Heřmánek

Acteur

Karel Heřmánek is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Bumerang

1997 | Drama

Tsjechië 1997. Drama van Hynek Bočan. Met o.a. Jiři Schmitzer, Vladimir Dlouhí, Karel Heřmánek, Miro Noga en Leoš Suchařípa.

In 1958, twee jaar later zelfs dan in de Sovjetunie, begon het toenmalige Tsjechoslowakije met de herziening van de meest opvallende gevallen van machtsmisbruik en misbruik van de wet. Op rechtbanken verschenen vooral die mensen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Rechtbanken die berucht waren geworden om hun genocidale en sadistische methoden in hun aanpak van politieke gevangenen. Enkele maanden later werden zij zelf geïnterneerd en kwamen zij terecht tussen de mannen en vrouwen wier levens zij hadden verwoest. Zij moesten b.v. het dodelijk werk in uranium-mijnen doen. De onmenselijke werkcondities in de kampen van de jaren 1950 waar de 'vijanden van het socialisme' waren opgesloten, worden realistisch weergegeven. Historisch ware situatie die 'rechters' tot gevangenen maakte is frappant tijdssymbool en aanleiding tot bezinning over waarden en hun relativiteit naast vraag over schuld en vergelding. Het scenario is van Jirí Stránský naar zijn eigen verhaal. Het camerawerk is van Ivan Slapeta. Stereo.

Útek ze seriálu

1991 |

Servië en Montenegro 1991. Hynek Bočan. Met o.a. Petr Nárožný, Karel Heřmánek, Marek Vašut, Jana Švandová en Jirina Bohdalová.

De hoofdacteur van een populaire soap-serie is het beu dat zijn werk en zijn priv[KA1]e-leven door elkaar gehaald worden. Mensen klampen hem aan op straat, beschimpen hem omdat hij zijn vrouw (in de serie) in de steek liet en wanneer zijn tv- hond sterft, is hij plotseling de eigenaar van vijftien honden. Zijn huwelijk gaat eraan kapot, maar de regisseur wil niet dat hij uit de serie stapt. Bijtend cynische kijk op het leven achter een soap. De oppervlakkigheid bij de opname, de ernst waarmee het publiek alles slikt. Een scenario van Bočan en Miroslav Skála vol schitterende, satirische dialogen en een onvergetelijk slot. Achter de camera stond Felix Černý.

Kam, pánové, kam jdete?

1988 | Komedie

Servië en Montenegro 1988. Komedie van Karel Kachyna. Met o.a. Karel Heřmánek, So[KA5]na Valentová, Oldřich Vlach, Antonin Procházka en Miroslava Pleštilová.

Een ironische komedie van veteraan Karel Kachyna. Een architect van middelbare leeftijd zoekt afleiding van zijn werk en zijn lawaaierige familie door aan een wandelmars van 100 km mee te doen. Onderweg ontmoet hij collega's met wie hij zijn project bespreekt, een badkamer voor gehandicapten. Ook wordt hij gevolgd door zijn vroegere geliefde en moet hij het hoofd bieden aan de jaloezie van zijn vrouw. Een originele, grappige film, hier en daar lekker absurd.

Dobré světlo

1987 | Komedie

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Karel Kachyna. Met o.a. Karel Heřmánek, Anna Tomšová, Ivana Chylková, Ilja Prachař en Jan Pohan.

Een architect, veertig jaar oud, komt in opstand tegen zijn burgelijke bestaan. Typisch onderwerp voor de Tsjechische veteraan-regisseur Kachy[KA5]na. Victor provoceert de gasten op zijn jubileumviering, en verlaat zijn woning om in een oude studio te gaan wonen. Hij probeert zijn frustraties op te heffen door zijn hartstocht voor de fotografie nieuw leven in te blazen. Hij krijgt een verhouding met een jonge zigeunerin. Een mengeling van sociale satire en poëtische stilering, die een nogal tweeslachtig resultaat oplevert.

Smrt krásnych srncu

1986 | Drama, Oorlogsfilm

Servië en Montenegro 1986. Drama van Karel Kachyna. Met o.a. Karel Heřmánek, Marta Vančurová, Rudolf Hrušinský, Dana Viková en Jíři Krampol.

Een ontroerend verhaal over een excentrieke joodse vader van drie zoons, die dol is op wilde dieren, Zweedse stofzuigers verkoopt en damesharten steelt. Wat begint als een lyrische komedie in het Tsjecho-Slowakije van 1930 wordt plotseling een tragedie, als in het begin van WO II de zoons naar een concentratiekamp worden gebracht. Vlotte regie van Kachyna en goed spel. De film, naar korte verhalen van de jong gestorven schrijver Ota Pavel, kreeg in 1986 veel lof van de Tsjechische critici. Scenario van de regisseur.

Šilený Kánkan

1982 | Komedie, Drama

Servië en Montenegro/Oostenrijk 1982. Komedie van Jaroslav Balik. Met o.a. Josef Vinklař, Karel Heřmánek, Ota Sklencka, Zuzana Geislerová en Jiři Dohnal.

Dit ironisch drama speelt zich af in het Wenen van de jaren twintig. Ex-officier Krumka wordt partner van ex-oppasser Scholef in dubieuze zaakjes. Als hij tijdens de crisis platzak is zoekt hij steun bij de opkomende nazi-beweging en vermoordt hij tenslotte zijn rijke tegenstander. Een Brechtiaanse benadering van een cynische vertelling over geld en corruptie door de Oostenrijkse schrijver Robert Müller; de film heeft iets toneelmatigs. Ook bekend als IRRSINNIGER CANCAN.

Krakonoš a Lyžníci

1980 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1980. Familiefilm van Věra Plívova-Šimkova. Met o.a. Ondrej Havelka, Karel Heřmánek, Jiri Prymek, Karel Augusta en Jiri Zahajsky.

In een klein Tsjechisch dorpje had men tegen het einde van de 19e eeuw nog nooit iemand op skis gezien. De eerste skiër leek door de lucht te vliegen en werd door de dorpstong verbonden met de legendarische figuur uit de titel, maar de douane kwam er algauw achter dat ze te maken hadden met een nieuwe vorm van smokkelen. Een spannende jeugdfilm en de negende van de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karel Heřmánek op televisie komt.

Reageer