Lincoln Kilpatrick: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Fortress

1992 | Sciencefiction, Thriller, Actiefilm

Australië​/​​Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van Stuart Gordon. Met o.a. Christopher Lambert, Kurtwood Smith, Loryn Locklin, Lincoln Kilpatrick en Clifton Collins jr.

De VS in de niet al te verre toekomst, overbevolking dreigt. Omdat iedere vrouw maar één kind mag krijgen en omdat ze nadat haar eerste is overleden toch weer zwanger is geraakt worden Karen (Locklin) en haar man John (Lambert) opgesloten in The Fortress, een hypermoderne, zwaarbewaakte gevangenis. Gedetineerden krijgen er een bom met afstandsbediening in hun lichaam. Probeer dan maar eens te ontsnappen. Regisseur Gordon maakte eerder de hilarische horrorfilm Re-Animator maar verliest grip op deze sf-thriller. Beroerde dialogen en matig acteerwerk doen de rest.

Prison

1988 | Horror, Drama

Verenigde Staten 1988. Horror van Renny Harlin. Met o.a. Lane Smith, Viggo Mortensen, Chelsea Field, Andre De Shields en Lincoln Kilpatrick.

In 1956 werd in de Creedmore-gevangenis een onschuldige op de elektrische stoel gezet. De enige die zijn onschuld kon bewijzen was cipier Smith, maar dat was juist degene die de hendel overhaalde. Erna werd de gevangenis gesloten. Maar ruim dertig jaar later gaat Creedmore wegens cellentekort weer open. Smith wordt gepromoveerd tot directeur. Al vlug gebeuren er vreemde, gewelddadige en onverklaarbare zaken in de gevangenis. Alledaagse splatter-film, waarin het bloed met liters vloeit. Van acteerprestaties is geen sprake. C. Courtney Joyner ontleende het voorspelbare scenario aan een verhaal van producer Irwin Yablans. B-film-specialist Mac Ahlberg deed camera. Opgenomen in een echte gevangenis in Wyoming.

Flicks

1987 |

Verenigde Staten 1987. Peter Winograd. Met o.a. Pamela Sue Martin, Joan Hackett, Martin Mull, Betty Kennedy en Paula Victor.

Krachteloos eerbetoon aan oude films, in de vorm van een avondje naar de bioscoop, compleet met voorfilms, tekenfilm, delen uit een serie en een hoofdfilm. Jammer dat het allemaal zo slecht in elkaar steekt. Alleen een tekenfilm-parodie op TOM AND JERRY is niet onaardig, evenals een voorloper van HOWARD THE DUCK over een mot uit de ruimte, die hier op aarde Bogart-achtig detectivewerk doet. Opgenomen in 1981 en nooit in roulatie gebracht.

Deadly Force

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van Paul Aaron. Met o.a. Wings Hauser, Joyce Ingalls, Paul Shenar, Al Ruscio en Arlen Dean Snyder.

De voormalige diender Stoney Jackson Cooper (Hauser) is een geestelijk gestoorde moordenaar op het spoor, maar zijn vroegere collega Otto Hoxley (Kilpatrick) zit hem dwars. Verder probeert hij opnieuw te beginnen met zijn vrouw Eddie (Ingalls), die van hem is vervreemd. De film is een van de minkukeligste DIRTY HARRY-aftreksels. Scenario van Barry Schneider, Robert Vincent O'Neill en Ken Barnett, naar diens verhaal.

King

1978 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1978. Drama van Abby Mann. Met o.a. Paul Winfield, Cicely Tyson, Tony Bennett, Roscoe Lee Browne en Lonny Chapman.

Mini-serie in drie delen. Mann schreef zelf het scenario en poogde zo getrouw mogelijk het leven en werken van ds. Martin Luther King te vervatten en te verfilmen. Het geheel boeit echter maar matig door te langdradige scènes met te veel dialoog en te weinig afwisseling. Billy Goldenberg kreeg een Emmy Award voor de muziek.

Just an Old Sweet Song

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Robert Ellis Miller. Met o.a. Cicely Tyson, Robert Hooks, Kevin Hooks, Eric Hooks en Beah Richards.

Een drama uit deze tijd, van Melvin van Peebles, over een negerfamilie uit Detroit wier vakantie van twee weken in het Zuiden hun hele leven verandert. Een film voor het hele gezin, sympathiek geacteerd.

The master gunfighter

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van Frank Laughlin. Met o.a. Lincoln Kilpatrick, Ron O'Neal en Tom Laughlin.

Een drama uit deze tijd, van Melvin van Peebles, over een negerfamilie uit Detroit wier vakantie van twee weken in het Zuiden hun hele leven verandert. Een film voor het hele gezin, sympathiek geacteerd.

Master Gunfighter

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van Frank Laughlin. Met o.a. Tom Laughlin, Ron O'Neal, Lincoln Kilpatrick, Geo Anne Sosa en Barbara Carrera.

De maker en ster van BILLY JACK speelt hier een revolverheld die er een hekel aan heeft te moorden, maar het toch doet. Gebaseerd op de samoeraifilm GOYOKIN.

Together Brothers

1974 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1974. Thriller van William A. Graham. Met o.a. Anthony Wilson, Ahmad Nurradin, Glynn Turman, Richard Yniguez en Lincoln Kilpatrick.

Een spannende thriller over vijf jonge zwarten die hun wijk afspeuren naar de moordenaar van een politieman die hun vriend was. De gewelddadige regie wordt in evenwicht gehouden door het gevoelig bestuderen van de karakters.

Cool Breeze

1972 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Barry Pollack. Met o.a. Thalmus Rasulala, Judy Pace, Jim Watkins, Lincoln Kilpatrick en Sam Laws.

Lopende-bandwerk, nieuwe verfilming van THE ASPHALT JUNGLE, in zoverre gemoderniseerd dat het hele verhaal rondom de diamantenroof werd omgezet in een overval op een bank voor negers.

The Omega Man

1971 | Sciencefiction, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Boris Sagal. Met o.a. Charlton Heston, Rosalind Cash, Anthony Zerbe, Paul Koslo en Lincoln Kilpatrick.

Amerika is in de greep van een pest veroorzaakt door chemische oorlog. In Los Angeles probeert Heston uit de greep te blijven van mensen die besmet zijn. Zij kunnen het daglicht slecht verdragen en dolen 's nachts door de straten, op zoek naar nieuwe slachtoffers. Hestons grootste vijanden zijn Zerbe en zijn volgelingen. Middelmatige bewerking van de Richard Matheson- klassieker I Am Legend over vampiers die de macht op aarde willen overnemen. Reeds in 1964 verfilmd als THE LAST MAN ON EARTH met Vincent Price, die, al was de film minder geslaagd dan deze, toch een grotere indruk maakte in de hoofdrol. Het scenario van de nieuwe versie is van John William Corrington en Joyce Hooper Corrington. Camerawerk Russell Metty. Gefilmd in Panavision.

Soul Soldier

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van John Cardos. Met o.a. Robert DoQui, Janee Michelle, Lincoln Kilpatrick, Isaac Fields en Rafer Johnson.

In deze vreemde western zien we een fort vol negersoldaten waarvan alleen de commandant, Romero, blank is. Na een gevecht tussen DoQui en Kilpatrick om Michelle trouwt de laatste met de eerste. Ze wordt dan verkracht door de tweede. In de climax van de film moeten de zwarte soldaten tegen de (rode) Indianen vechten. De blanken zijn de lachende derden. De film kwam in 1970 op de markt als THE RED, WHITE AND BLACK en de huidige titel verscheen een jaar later bij heruitbrengst in een verkorte vorm van 81m. Marlene Weed schreef het onding, dat echter enige populariteit bij een bepaald publiek niet ontzegd kan worden.

The Mask of Sheba

1969 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van David Lowell Rich. Met o.a. Walter Pidgeon, Inger Stevens, Eric Braeden, William Marshall en Stephen Young.

Een jonge wetenschapper is door een archeologische organisatie naar Ethiopië gestuurd om het legendarische masker van Sheba op te sporen. Later meldt zijn vrouw Stevens dat hij het gevonden heeft, maar dat zijn leven in gevaar is. Een expeditie die uitgezonden wordt om hem te vinden, wordt bij aankomst reeds aangevallen door vreemde inboorlingen. Slome avonturenfilm die zijn inspiratie zocht bij de exotische romans van H. Rider Haggard, maar die minder actie te bieden heeft dan op één pagina uit een boek van die auteur. Er werden heel wat beroemde namen aangetrokken, maar die slagen er niet in om het scenario van Sam Rolfe wat leven in te blazen. Een gigantische verkwisting van talent. Ook bekend als QUEST: MASK OF SHEBA.

Stiletto

1969 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Bernard L. Kowalski. Met o.a. Alex Cord, Britt Ekland, Patrick O'Neal, Joseph Wiseman en Barbara McNair.

Cord die tot de verarmde Italiaanse adel behoort wordt in Californië ternauwernood van een lynchpartij gered door de mafia. Hoewel hij het leven van een playboy leidt, moet hij af en toe iemand uit de weg ruimen opdracht van de onderwereld als tegenprestatie. Hij doet dit op een markante manier met een knipmes. Na de derde killing meent hij dat hij zijn schuld heeft verffend en wil ermee ophouden. Inmiddels is de politie hem al op het spoor en de mafia is het er niet mee eens. Een weinig sterke film, clichématig gemaakt. Naar het gelijknamige boek van veelschrijver Harold Robbins.