Christophe Otzenberger

Regisseur, Acteur

Christophe Otzenberger is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Fragments sur la misère

1998 | Documentaire, Drama

Frankrijk 1998. Documentaire van Christophe Otzenberger.

VV.

Une femme sans histoire

1993 | Thriller, Misdaad

Frankrijk 1993. Thriller van Alain Tasma. Met o.a. Danièle Lebrun, Martine Chevalier, Marcel Bozonnet, Philippe Laudenbach en Jean-Pierre Sentier.

Marie Bonnet (Lebrun) woont met man en twee kinderen in een rustige voorstad van Parijs. Ze krijgt de schok van haar leven als ze in haar tuin een lugubere ontdekking doet: ze vindt het verminkte lichaam van een vriendje van haar zoon. Marie lijdt daarop aan wat in de psychiatrie hysterische amnesie wordt genoemd. Ze kan zich niets meer herinneren dat in verband kan staan met het slachtoffer. Ze graaft haar eigen geheugen af in de hoop aanwijzingen te vinden, die haar kunnen helpen herinneren wat er gebeurd is. Inmiddels verdenkt de politie haar van moord. Een huisvrouw probeert de legpuzzel van haar pijnlijke verleden in elkaar te zetten in een ongewoon en fatsoenlijk vertolkt, maar niet helemaal overtuigend psychologisch drama. Het scenario is van Alain Krief en regisseur Tasma naar de roman van Jean-Pierre Ferrière. Het camerawerk is van Jean-Bernard Aurouet.

Le grand môme

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Jacques Ertaud. Met o.a. Jacques Denis, Paul Leski, Alexandre Lorska, Ginette Garcin en Jean Benguigui.

Een verfilming van de aardig bloedige, gelijknamige detective van een geheimzinnige, zich A.D.G. noemende auteur, verschenen in de 'Série Noire' van Gallimard. Ongelooflijk naargeestige en angstaanjagende personages komen met elkaar in aanraking in dit plot rond de ontvoering van een jeugdige bardame van een nachtclub en een baby, wier ouders zijn omgekomen bij een verschrikkelijk naar auto-ongeluk. Een kundige en efficiënte regie.

Maigret au Piccratt's

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Guy Jorré. Met o.a. Jean Richard, Pascale Pellegrin en Christophe Otzenberger.

Bewerking van een niet zo bekende roman van Simenon, met de beroemde commissaris Maigret. Een jonge danseres verlaat 's morgens vroeg de Parijse nachtclub waar zij werkt. Na veel aarzelingen en zich met twee glazen alcohol de nodige moed te hebben ingedronken, begeeft zij zich naar het politiebureau om er te melden dat een gravin die zij kent vermoord gaat worden. Vanzelfsprekend gelooft niemand het tot op het moment dat het gebeurt. Wie? Wat? Waarom? De bekende vragen. Fatsoenlijke regie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christophe Otzenberger op televisie komt.

Reageer