Akbar Doudkar

Acteur

Akbar Doudkar is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Fassloh Padjom

1997 | Komedie, Drama, Experimenteel

Iran/Frankrijk 1997. Komedie van Rafi Pitts. Met o.a. Roya Nonahali, Ali Sarkhan, Golan Adineh, Parviz Poorhosseini en Gorban Nadjafi.

The fifth season is een boel tegelijk. Een boertige klucht over een al generaties lang durende vete tussen de families Jamalvandi en Kamalvandi. Meer nog een Iraanse `Romeo en Julia´ met een sterke, wraakzuchtige vrouw (Nonahali) in de hoofdrol. Maar ook een antieke tragedie inclusief een koor van `neutralen´ die de gebeurtenissen van commentaar voorzien terwijl ze op het stoffige dorpsplein zonnebloempitten zitten te kauwen. De dorpsvete concentreert zich rond de aanschaf van een aftandse autobus, pardon twee aftandse autobussen, want als de Kamalvandi´s er een kopen, kunnen de Jamalvandi´s niet achterblijven. Niemand is van plan om de bus - symbool voor de aansluiting op de nieuwe tijd - te missen. Regisseur Rafi Pitts en cinematograaf Nemat Haghighi hebben een scherp oog voor de schoonheid van het kleurrijke Iraanse land en haar dito bewoners waarbij de verliefde camera nauwelijks afstand kan nemen van de mystieke grijsgroene oogopslag van Nonahali. Optimisme overheerst. (VM/VPRO Gids)

Bashu, Gharibeh Kouchak

1986 | Familiefilm, Oorlogsfilm

Iran 1986. Familiefilm van Bahram Beizai. Met o.a. Susan Taslimi, Parviz Pourhosseini, Adnan Afravian, Akbar Doudkar en Farokhlagha Houshmand.

Bashu ontvlucht tijdens de zeven-jarige, obscure oorlog tussen Iran en Irak het Zuiden des lands. Hij verstopt zich in een vrachtwagen, waardoor hij in het Noorden terechtkomt. Daar ontfermt een jonge vrouw, Naii, zich over hem. In het begin kunnen ze niet met elkaar praten omdat daar in het Perzisch gesproken wordt, maar gaandeweg ontstaat er een toenadering waarbij er een moeder-zoon situatie ontstaat. Een overtuigende film vanwege de rol van Naii (Taslimi), de pacifistische boodschap en de sterke symboliek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Akbar Doudkar op televisie komt.

Reageer