Manuel Summers is regisseur en acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Sueltate el pelo

1988 | Komedie, Musical

Spanje 1988. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Hombres G, Paloma San Millár en Vicente Bartual.

De leider van bekende popgroep wordt achtervolgd door een vurige fan, die zelfs niet voor chantage terugdeinst. Een domme komedie, gemaakt ter meerdere glorie van de betreffende popgroep, gemaakt door de vader van de bandleider ervan.

Sufre, mamón

1987 | Komedie, Musical

Spanje 1987. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. David Summers, Javier Molina, Rafa Gutierrez en Daniel Mezquita.

Twee jongeren die van hun school zijn verwijderd, worden elders toegelaten. Daar leren zij een paar jongelui kennen waarmee zij een muziekgroep vormen. Een domme komedie, gemaakt om het succes te exploiteren dat de popgroep 'Hombres G' op dat moment had, en waarvan de zoon van de regisseur deel uitmaakte. Summers maakt, zoals gewoonlijk, gebruik van de situatie.

Me hace falta un bigote

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Jacobo Echevarria, Paloma San Millán, Gregorio García Morcillo en Manuel Summers.

Op een dag ontvangt een filmregisseur een brief van een meisje dat twaalf jaar eerder zijn geliefde was. Een van de vele onbenullige films die Summers regisseerde, deze keer zonder verborgen camera, maar net zo belachelijk als zijn vorige produkties.

To er mundo e demasiao!

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Manuel Summers.

Verschillende verrassende, komische situaties, die de opgewektheid van de mensen moeten tonen. De onbeschaamdheid en brutaliteit van deze film zijn inderdaad `demasiao` (te veel). De regisseur wilde het publiek weer in de maling nemen, zoals in zijn vorige werken TO ER MUNDO E GUENO en TO ER MUNDO E ... MEJO. Het publiek reageerde gelukkig niet op deze platvloerse humor.

El Primer divorcio

1982 | Komedie, Erotiek

Spanje 1982. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manuel Summers, Carmen Cervera, Antonio Ozores en Maite Sancho.

Nadat de Wet op de Echtscheiding van kracht is geworden, besluit de hoofdrolspeler zijn vrouw voor zijn secretaresse aan de kant te zetten. Een trendgevoelig bijprodukt.

El Sexo que ataca

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Tip, José Luis Coll en Cracita Morales.

De tegenslagen van twee leraren seksuele opvoeding. Beneden alle peil.

Mi primer pecado

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Beatriz Galbó, Curro Summers en Mari Paz Pondal.

Een jongeman ontwaakt seksueel door toedoen van zijn nicht. In dit denigrerende knoeiwerk gaat Summers dóór met het exploiteren van de ongezonde seksualiteit van jongeren met komisch-moralistische bedoelingen.

Juegos de sociedad

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Manuel Summers, Eva Czemerys, Didi Sherman, Alberto Dalbes en David Carpenter.

Een naïeve proviciaal valt spoedig na aankomst in Madrid in handen van een groep decadente miljonairs... Een afschuwelijke film die al net zo slecht is als het theaterstuk waardoor men zich heeft laten inspireren.

Ya soy mujer

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Christina Ramón, Beatriz Galbó, Curro Martín Summers en Dacil Márquez.

De verschillende ervaringen van een meisje in de puberteit. Eén van de meest hypocriete, reactionaire produkties uit de Spaanse filmgeschiedenis.

De profesión polígamo

1975 | Komedie, Erotiek

Spanje 1975. Komedie van Angelino Fons. Met o.a. Manuel Summers, Maria Perschy, Carmen de la Maza, Africa Pratt en Victoria Vera.

Een getrouwde man kan het niet laten om jonge maagden te versieren om hen onmiddelijk daarna in de steek te laten. Een even smadelijk als onwaardig knoeiwerk, dat zelfs de pretentie heeft om leuk te zijn.

Polvo eres

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Vicente Escrivá en Vicente Escriva. Met o.a. Nadiuska, Isabel Garcés, Guadalupe Muñoz Sampedro, Manuel Summers en Guadalupe Muñoz Sampredo.

Twee oude vrouwen willen dat hun neefje seminarist wordt. Een onuitstaanbaar pseudo-erotisch knoeiwerk.

Pepe Vente a Alemania

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, José Sacristán, Tina Sainz en Manuel Summers.

Een naïeve Spaanse dorpeling emigreert naar Duitsland met de opzet om zich daar te verrijken. Een smadelijke ode aan de toenmalige Spaanse onderontwikkeling.

Aunque la hormona se vista de seda

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Alfredo Landa, Manuel Summers en Ana Belén.

Fermin is enorm bang voor vrouwen. Hij raakt ze dan ook altijd kwijt, dankzij de raadgevingen van een vriend. Een smakeloze, simpele en stuitende komedie.

Porqué te engaña tu marido?

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Alfredo Landa, Laly Soldevila, Patty Shepard en Esperanza Roy.

Als de hoofdrolspeler bijna getrouwd is met een weinig aantrekkelijke vrouw, begint hij te fantaseren hoe zijn huwelijk met een schoonheid zou zijn. Een komedie van het allerlaagste allooi.

No somos de piedra

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Alfredo Landa, Lali Soldevila en Ingrid Garbo.

De erotische frustratie van een gemiddelde Spanjaard. Een weerzinwekkende komedie, deze eerste stereotiepe film van Alfredo Landa.

Juguetes rotos

1966 | Documentaire, Drama

Spanje 1966. Documentaire van Manuel Summers. Met o.a. Paulino Uzcudun, Nicanor Villalta en Guillermo Gorostiza.

Een documentaire over oude beroemdheden uit de Spaanse volkscultuur die in de vergetelheid zijn geraakt, zoals de bokser Uzcudun en de stierenvechter Villalta. Een pathetische, achtenswaardige film uit de tijd dat Summers nog goede films maakte.

El Juego de la oca

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Manuel Summers. Met o.a. Sonia Bruno, José Antonio Amor, María Massip en Pascual Martín.

Een jonge tekenaar bedriegt zijn vrouw met een vrouwelijke collega.... Een redelijke film van een regisseur die kort daarop zou gaan behoren tot de slechtste Spaanse filmmakers.

La Niña de luto

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. María José Alfonso, Alfredo Landa, Pilar Gómez Ferrer en Vicente Llosá.

De romance van de twee hoofdrolspelers wordt herhaaldelijk onderbroken door de achtereenvolgende periodes van rouw die het meisje in acht moet nemen. We zien vindingrijke en rake galgehumor in een film van een regisseur die later zou ontsporen.

Del rosa al amarillo

1963 | Komedie, Romantiek

Spanje 1963. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Cristina Galbó, Pedro Díez del Corral en Lina Orestí.

Twee sketches over de liefde, respectievelijk tijdens de jeugd en op latere leeftijd. Een honingzoete film die een groot succes werd, zowel bij het publiek als onder de critici. Het vormde het speelfilmdebuut van de regisseur Summers.