Chen Hong

Acteur, Producer, Cameraman

Chen Hong is acteur, producer en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

The Promise

2005 | Drama, Fantasy

China/Japan/Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 2005. Drama van Chen Kaige. Met o.a. Cecilia Cheung, Jang Dong-Kun, Hiroyuki Sanada, Chen Hong en Nicholas Tse.

Mislukte poging van Chen Kaige om het succes van Zhang Yimou's Hero te kopiƫren.

Electric Shadows

2004 | Drama, Fantasy

China 2004. Drama van Xiao Jiang. Met o.a. Guan Xiaotong, Wang Zhengjia, Jiang Yihong, Li Haibin en Yu Xia.

Een door Amerikaanse actiefilms geobsedeerde jongen leest, in het huis van een meisje dat haar woonkamer als een cinema heeft ingericht, een verhaal over kinderen die in de buurt van bioscopen en projectiecabines opgroeien. Ze kijken in de tijd van de Culturele Revolutie naar oude Albanese partizanenfilms of naar communistische propaganda met titels als Railway Guerrilla's. Electric Shadows is een film over filmliefde, een ode aan de oude filmfragmenten waarmee Xiao zijn film doorsnijdt. Maar de gekunstelde en melodramatische verwikkelingen tussen die fragmenten overtuigen niet: liefde voor oude melodrama's alleen is niet genoeg om een geslaagde nieuwe tearjerker te maken.

Together

2002 | Drama

China/Zuid-Korea 2002. Drama van Chen Kaige. Met o.a. Tang Yun, Liu Peiqi, Chen Kaige, Wang Zhiwen en Chen Hong.

In Together volgen we de volwassenwording van het 13-jarige, viool spelende wonderkind Xiaochun. Zijn vader, een arme kok, neemt hem mee naar Peking, in de hoop dat hij daar een geschikte vioolleraar zal vinden. Opvallend intiem melodrama van de Chinese regisseur Chen Kaige, die internationaal bekend werd met grootschalige, historische films als Farewell My Concubine (1993) en Temptress Moon (1996). Sterk spel van de jonge Tang Yun (Xiaochun), die door de film in China even een tieneridool werd, maar de boodschap ('vergeet nooit waar je vandaan komt') wordt te luid en duidelijk verkondigd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chen Hong op televisie komt.

Reageer