John Brown

1944 -2006 Scenarist

John Brown (1944-2006) is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Flying Scotsman

2006 | Drama, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2006. Drama van Douglas Mackinnon. Met o.a. Jonny Lee Miller, Billy Boyd, Laura Fraser en Sean Brown.

Uit de eregalerij nietszeggende filmslogans: 'Hope made him a dreamer. Heart made him a hero.' Helaas zegt dat ook iets over het clichématige niveau van deze sportfilm. En dat terwijl de geschiedenis erachter zo mooi is: de excentrieke Schotse wielrenner Graeme Obree bouwde uit geldgebrek een fiets van wasmachineonderdelen en andere oude troep, en verbeterde daarmee het werelduurrecord. Toen hem dat vervolgens van hogerhand werd ontzegd raakte hij zwaar depressief, maar met behulp van vrouw en vrienden krabbelde hij heroïsch overeind. Goed acteerwerk, dat wel.

Taggart: In Camera

2005 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2005. Misdaad van Ian Madden. Met o.a. Blythe Duff, Colin McCredie, John Michie, Alex Norton en Anne Marie Timoney.

DI Robbie Ross (Michie) werkt zich aardig in de nesten als hij het stoffelijk overschot van assistent-fotograaf Danny bij een cottage vindt, en vanuit een telefooncel anoniem de plaatselijk politie informeert. Zijn vriendin Eve, die als model in de studio werkt, blijkt betrokken te zijn bij de zaak die op zijn beurt weer een connectie heeft met een moordzaak van veertien jaar geleden, waarbij een oud-collega van Ross de bewijzen fabriceerde. Ross is zelfs bereid zijn carri[KA2]ere op de tocht te zetten voor zijn vriendin, maar zou Burke (Norton) hem na zijn bekentenis over dienstverzuim nog tijdig bij de kladden pakken als Ross zegt desnoods de dienst te verlaten? Het scenario is van John Brown naar een verhaal van Glenn Chandler.

En fri mand

1996 | Thriller

Denemarken 1996. Thriller van Daniel Alfredson. Met o.a. Ole Ernst, Marina Bouras en Solbjorg Hojfeldt.

Schitterende tweedelige Deense dramatische thriller over een man, Frank (Ernst), die een gevangenisstraf van twaalf jaar heeft uitgezeten vanwege gewapende overval. Wanneer hij op vrije voeten komt, valt het hem niet gemakkelijk de draad van zijn leven weer op te pakken. Niemand wacht op hem, zelfs zijn getrouwde dochter Suzanne (Bouras) niet. Toch krijgt hij onderdak bij haar. Frank is vastbesloten te breken met zijn crimineel verleden, maar wanneer hij verneemt dat zijn dochter in zware geldnood zit wil hij haar helpen. Hij zoekt zijn oude gabbers op. De enige manier om snel aan veel geld te komen is het plegen van een nieuwe overval. Neervoudig bekroond op prestigieuze tv-festival van Monte Carlo: de prijs voor beste miniserie, beste draaiboek, beste regie (Alfredson) en beste mannelijke hoofdrol (Ernst). Het scenario is van John Brown.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Brown op televisie komt.

Reageer