Henry Longhurst

Acteur

Henry Longhurst is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Murder Ahoy

1964 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1964. Misdaad van George Pollock. Met o.a. Margaret Rutherford, Lionel Jeffries, Charles Tingwell, William Mervyn en Joan Benham.

Het derde Miss Marple/Rutherford-avontuur brengt de schrandere dame aan boord van een opleidingsschip voor delinquenten. Een van de bemanningsleden organiseert, met medewerking van de leerlingen, regelmatig diefstallen, waarbij steeds een fortuin aan juwelen buit wordt gemaakt. Maar dan beginnen er slachtoffers te vallen onder de officieren en (zoals gewoonlijk) zit de politie op een vals spoor en moet Miss Marple redding brengen. Tamelijk zwak en voorspelbaar scenario van David Pursall en Jack Seddon, die zich ditmaal niet baseerden op een bestaand verhaal van Agatha Christie. De speelse regie en het verrukkelijke spel van zowel Rutherford als Jeffries (als kapitein) maken van de film toch nog goed verteerbaar amusement.

Old Mother Riley M.P.

1939 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1939. Komedie van Oswald Mitchell. Met o.a. Arthur Lucan, Kitty McShane, Torin Thatcher en Henry Longhurst.

Een oudere doch geestvolle wasvrouw wordt op onredelijke manier ontslagen en zij neemt wraak door het bij parlements- verkiezingen op te nemen tegen haar baas. Een vroege film van de Engelse 'dame' Arthur Lucan, die echter niet veel lach kan peuren uit het afschuwelijk vormeloze verhaal.

For Valour

1937 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1937. Komedie van Tom Walls. Met o.a. Tom Walls, Ralph Lynn, Veronica Rose, Joan Marion en Hubert Harben.

Een oplichter krijgt bijna een koekje van eigen deeg als zijn vader en een vriend van de familie zich gaan bemoeien met zijn duistere zaakjes. Weer eens wat anders van de Aldwych kluchtspelers, dit voor de film geschreven scenario van Ben Travers. Jammer genoeg zit er geen tempo in en te lachen is er ook niet veel. Klungelig opgezette dubbelrollen voor de beide hoofdrolspelers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henry Longhurst op televisie komt.

Reageer