Ricardo de Baños

Regisseur

Ricardo de Baños is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

El Relicario

1933 | Drama

Spanje 1933. Drama van Ricardo de Baños. Met o.a. Nieves Aliaga, Maruja Amaranto en Jesús Méndez.

Een jonge stierenvechter krijgt een relikwie met de foto van de minnares van zijn grootvader, die eveneens stierenvechter was en op tragische wijze in de arena omkwam. Een folkloristisch drama van enig belang, dat een enorm succes werd.

Don Juan Tenorio

1921 | Avonturenfilm

Spanje 1921. Avonturenfilm van Ricardo de Baños. Met o.a. Fortunio Bonanova, Ira Alcubierre, Jaime Planas en Ramón Quadreny.

Hoewel Don Juan Tenorio van de ene vrouw naar de andere gaat vindt hij nooit de ware liefde. Een opvallende film over de mythe van Don Juan, waarin de oorspronkelijke opbouw van het werk van Zorrilla wordt veranderd door middel van flashbacks. Een van de grootste kassuccessen van de zwijgende Spaanse cinema.

Sangre y arena

1916 | Drama

Spanje 1916. Drama van Ricardo de Baños en Vicente Blasco Ibáñez. Met o.a. Mark Andrews, Mathilde Domenech en Pepe Portes.

Een stierenvechter aarzelt tussen een kuis meisje en een onstuimige dame. Een echte superproduktie voor de Spaanse zwijgende cinema, waarmee de gelijknamige roman van Vicente Blasco Ibañez met medewerking van de schrijver redelijk succesvol verfilmd werd. De roman werd later nogmaals in een Hollywoord-produktie op het witte doek gebracht onder de titel BLOOD AND SAND.

Don Juan de Serrallonga

1910 | Avonturenfilm

Spanje 1910. Avonturenfilm van Ricardo de Baños. Met o.a. Cecilio Rodríguez de la Vega en María Dolores Puchol.

De heldendaden van een beroemde bandiet uit de zeventiende eeuw. Een zeer ongekunstelde maar toch goed gemaakte film die, in die lang vervlogen tijd, erg bij het publiek in de smaak viel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ricardo de Baños op televisie komt.

Reageer