Harry Kalenberg: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Tatort - Herzjagd

1980 | Mysterie

Duitsland 1980. Mysterie van Axel Corti. Met o.a. Willy Semmelrogge, Claude-Oliver Rudolph, Brunhild Hülsmann, Gunther Malzacher en Tilli Breidenbach.

Soldaat Wolfgang Thielens (Rudolph) verlaat de kazerne zonder verlofpasje om zijn moeder (H[KA3]ulsmann) op te zoeken in het ziekenhuis, die aan een hartkwaal lijdt. Wolfgang, die veel om zijn moeder geeft, zet de behandelende geneesheer professor Heinrich (Malzacher) onder druk voor nog een operatie, maar Heinrich gelooft niet dat dit zal werken. Wolfgang krijgt de MP achter zich aan, maar hij is hen te vlug af en in een handgemeen raakt een der marechaussees gewond, waaraan hij later bezwijkt. Vanwege de bedreiging voert professor toch nog een ingreep uit, die de toestand van de pati[KA3]ente niet verbetert. Wolfgang zegt nu iemand te zullen gijzelen, als er niet onmiddellijk een specialist uit Amerika komt om zijn moeder te redden. De MP heeft de zaak overgedragen aan de politie, omdat er nu een dodelijk salchtoffer is. Kommissaris Haferkamp is met vakantie en daarom neemt zijn collega Kreutzer (Semmelrogge) de zaak waar en wordt geholpen door zijn jonge collega Klein (Kleiner). Het eerste wat Kreutzer wil, is tijd winnen en met een list de zaak beslechten, maar hij raakt onder tijdsdruk als de toestand van Wolfgangs moeder plotseling hard achteruit gaat. Sterk pyschologisch geori[KA3]enteerd misdaaddrama met pakkende spelprestaties. De eerste zaak van Kreutzer, want Heinz Haferkamp (Hansj[KA3]org Felmy) keerde na twintig zaken (de vorige aflevering 118, SCHÖNES WOCHENENDE) niet meer terug. Het scenario is van Bernd Schwamm. Aflevering 119.

Tatort - Abendstern

1976 | Mysterie

Duitsland 1976. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Hansjörg Felmy, Karin Eickelbaum, Bernd Schäfer, Elfriede Irrall en Günter Gräwert.

Bij zijn negende zaak krijgt Haferkamp (Felmy) te maken met een crime passionnel als bosarbeiders het lijk van een vrouw vinden. Haar identiteit wordt vastgesteld en het gaat om Isabel Raisch (Rau). Haferkamp verdenkt haar echtgenoot Peter (Kohlund) van moord, maar heeft geen bewijzen. Hij ontdekt dat Isabel een minnaar had: Gerhard Helm (Gr[KA3]awert). Diens alibi wordt door zijn vrouw (Irrall) bevestigd, maar als Haferkamp haar nauwkeuriger aan de tand voelt, stuit hij op ongerijmdheden. Hij ontdekt zo dat Gerhard op de dag van Isabels dood met haar een autotocht heeft gemaakt. Hoewel alle feiten in de richting van Gerhard wijzen, meent Haferkamps ex Ingrid (Eickelbaum) dat dit onlogisch is: Gerhard hield immers van Isabel en waarom zou haar haar dan doden? Het verhaal was dat Gerhard en Isabel zonder benzine kwamen te staan. Daarop trok Gerhard erop uit en bij terugkomst trof hij een stervende Isabel aan. Haferkamp gaat het nog eens tot in de kleinste details toetsen en stuit op andere ongerijmdheden. Haferkamps eerste ingeving bleek juist te zijn. Het niet al te spannende scenario van Herbert Lichtenfeld over de puzzelende commissaris is geen wonderbaarlijke speurdersgeschiedenis, maar Felmy weet de kijker met zijn aannemelijke spel te boeien. Let op de jonge Kohlund aan het begin van zijn carri[KA2]ere, die 25 jaar later een heel bekend gezicht geworden was op de Duitse thuisbuis. Als gastcommissaris, een goed gebruik in de eerste afleveringen, zien we Veigl (Bayrhammer) uit München.

Tatort - Die Rechnung wird nachgereicht

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Fritz Umgelter. Met o.a. Klaus Höhne, Gunther Beth, Herbert Stass, Sabine von Maydell en Udo Vioff.

Oudere bajesklant Vioff hoort van stervende boef Stass vlak voor zijn ontslag uit de bak waar de poet van een bankoverval begraven is. Commissaris H[KA3]ohne probeerde al jaren tevergeefs uit Stass te krijgen waar de 1,2 miljoen mark gebleven is. Hij volgt Vioff, die eerst de jonge dochter (von Maydell) van Stass opzoekt. Als Vioff de vindplaats gaat opsporen komt hij in een buitenwijk terecht en ontdekt dat op de bewuste plek onderwijl een huis is gebouwd. Nu raken er meerdere partijen betrokken bij het geval, terwijl Höhne Vioff geleidelijk aan onder zware druk zet. Niet on-aardige krimi met behoorlijk spel van Von Maydell en schurk Vioff, die meestal aan de zijde van de politie te zien is. Naar een verhaal van Herbert Lichtenfeld.

Tatort - Als gestohlen gemeldet

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Wilm ten Haaf. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Helmut Fischer, Willy Harlander, Hans Baur en Gisela Uhlen.

Ondernemer Franchy sterft aan de gevolgen van zware verwondingen: was het een ongeval of een misdaad? Politie- inspecteur Veigl (de opa-achtige Bayrhammer) komt er toevallig achter dat er nieuwe auto's werden gestolen bij klanten van de firma. Gisela en Susanne Uhlen spelen in deze misdaad-prent wat zij ook in werkelijkheid zijn: moeder en dochter. Het scenario is van Erna Fentsch. Het camerawerk is van Luy Briechle.

Operation Walküre

1971 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Duitsland​/​​Oostenrijk 1971. Drama van Franz Peter Wirth. Met o.a. Joachim Fest, Joachim Hansen, Rolf Müller, Willi Rose en Ernst Dietz.

Gedramatiseerde reconstructie van de aanslag op Adolf Hitler op 20 juli 1944. Gespeelde sc[KA2]enes worden afgewisseld met gesprekken met overlevenden die van dichtbij of veraf bij de aanslag betrokken waren. Gefilmd op de authentieke plaatsen in kamers die ingericht werden naar authentieke foto`s. De ontevredenheid over de verregaande strategische onkunde en de grootheidswaanzin van de F[KA3]uhrer deed de militaire leiding besluiten hem te ontzetten. Toch waren er verdeeldheid: de ene groep - onder leiding van Rommel - wilde hem voor de rechter brengen, de andere wilde hem doden. Claus von Stauffenberg (hier gespeeld door Hansen) werd aangewezen om de bom te plaatsen. Door de onduidelijke situatie na de mislukte aanslag werden de schuldigen geïdentificeerd en vervolgens geëxecuteerd. De vele onderbrekingen voor interviews, geleid door Joachim Fest, werken storend. Helmut Pigge schreef het scenario en W.P. Hassenstein was verantwoodelijk voor de verfilming. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Mache alles mit

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Kurt Nachmann. Met o.a. Marion Forster, Ellen Umlauf, Harry Kalenberg, Astrid Boner en Henner Quest.

Een vroegrijp zeventien-jarig meisje stort zich in een reeks van seksuele avonturen om tenslotte te ontdekken dat tedere, romantische liefde veel belangrijker is. Zucht...

Gedenktag

1969 | Drama, Historische film

Duitsland 1969. Drama van Dieter Wedel. Met o.a. Wolfgang Hagemeister, Walter Riß, Harry Kalenberg, Claus Eberth en Joachim Wolff.

De gedramatiseerde documentaire van Wedel over de opstand tegen de communistische dictatuur op 17 juni 1953, die het marionettenregime van Walter Ulbricht liet neerslaan met de hulp van Russische Sovjettanks. Wedel analyseert de oorzaken aan de hand van gebeurtenissen bij het Elektro-Chemische Kombinat in Bitterfeld. Een leerling met een te grote waffel werd uit het verkeer gehaald en verdween spoorloos (in een heropvoedingsgesticht). Er werden plotseling onredelijke productietargets opgelegd, de lonen werden verlaagd, enz., waardoor er spontaan een staking uitbrak, die dan weer tot een groot drama heeft geleid. Het scenario is van regisseur Wedel. Het camerawerk is van Wolfgang Zeh.