Margarita Lozano (1931): cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Nos miran

2002 | Drama, Thriller, Horror

Spanje​/​​Italië 2002. Drama van Norberto López Amado. Met o.a. Carmelo Gómez, Icíar Bollaín, Massimo Ghini, Margarita Lozano en Roberto Álvarez.

'Ze zijn onder ons'. Deze geheimzinnige zin krijgt politiecommissaris Juan tijdens zijn onderzoek in de zaak van de verdwenen industrieel Barreiros vaak te horen. Spoedig begint hij er zelf in te geloven. Maar wie zijn 'ze' en wat willen ze van hem en zijn gezin? Door zijn eigen verleden ingehaald, dreigt Juan zijn verstand te verliezen.

Mima

1991 | Familiefilm, Misdaad

Frankrijk 1991. Familiefilm van Philomène Esposito. Met o.a. Virginie Ledoyen, Nino Manfredi, Patrick Bouchitey, Margarita Lozano en Vittoria Sconamiglio.

Een familie uit Calabria, Zuid-Itali[KA3]e is rond 1965 naar S[KA2]ete in Frankrijk ge[KA3]emigreerd. Mima (Ledoyen) is een twaalf-jarige die in Frankrijk geboren is. Zij wordt streng opgevoed, en is geen kind meer maar ook nog niet volwassen, en heeft een hele vertrouwelijke band met haar grootvader, haar beste vriend en bondgenoot. Dan wordt zijn lijk vlakbij de spoorweg gevonden. Een commissaris van politie (Bouchitey) doet alles om een van die bloedbaden te voorkomen, waar Zuid-Italianen het patent op hebben. Het speelt zich allemaal af onder de verbijsterde blik van Mima, die heeft gezien met wie haar opa die avond een afspraak had. Niet zozeer een politiefilm als wel een zedenstudie naar de integratieproblematiek, die weinig inschikkelijk of sentimenteel is, maar wel heel nauwkeurig. De eerste zowel kritische als tedere film van een cineaste, die zelf uit Calabria komt. Een ontdekking. Scenario van de regisseuse en Lucien Lambert. Camerawerk van Carlo Varini.

Il sole anche di notte

1990 | Drama, Historische film

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1990. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Julian Sands, Nastassja Kinski, Patricia Millardet, Charlotte Gainsbourg en Massimo Bonetti.

Sterk script van Tonio Guerra, naar een kort verhaal van Tolstoi, [KL]Vader Sergius[KLE]. De Taviani`s hebben er een meeslepende film van gemaakt. Sergio, een landedelman - gespeeld door Sands - wordt door koning Karel III aangewezen als zijn persoonlijke aide-de-camp. Als Sergio er achter komt dat hij zal worden uitgehuwelijkt aan de ma[KA4]itresse van de koning (Kinski) verkiest hij een leven als kluizenaar. Hij bekeert een weduwe (Millardet) met nogal vrije opvattingen en hij maakt naam. Hij valt voor een door de duivel bezeten meisje, vlucht en trekt als bedelaar rond. Prachtig gefilmd door Giuseppe Lanci in fraaie decors. Scenario van regisseurs Taviani en Tonino Guerra.

Burro

1989 | Komedie, Drama

Italië 1989. Komedie van José Maria Sanchez. Met o.a. Renato Pozzetto, Elena Sofia Ricci, Pierre Malet en Margarita Lozano.

Een eenvoudige film over een eenvoudige, onschuldige en naïeve man, die in allerlei toestanden verwikkeld raakt. Eerst wordt hij verliefd op een filmactrice, dan heeft hij een vreemd, symbolisch erotisch avontuur waar hij helemaal van in de war raakt. Dan wordt hij door een zigeuner betrapt in een lelijke, genante positie. Zo volgt de ene gebeurtenis op de andere en de film kabbelt voort zonder enige climax. Pozetto is prachtig, zoals gewoonlijk.

Barbe-Bleue

1988 | Komedie

Oostenrijk​/​​Italië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1988. Komedie van Fabio Carpi. Met o.a. John Gielgud, Maria Laborit, Susannah York, Niels Arestrup en Angelika Maria Boeck.

Een oude en beroemde psycho-analyticus - Blauwbaard genoemd van wege zijn vijf huwelijken - besluit plotseling dat zijn einde nadert. Hij laat zijn zonen, zijn schoondochters, zijn kleinkinderen en zijn neefjes bij elkaar komen in zijn grote huis aan de zee. Met zijn drie zonen heeft hij een nogal moeizame relatie en beetje bij beetje onthullen ze hun ware aard, die nogal afwijkt van het scherpe beeld dat de medogenloze psycho- analyticus van hen heeft. Tijdens de re[KA3]unie komen de jongste spruiten te overlijden, behalve een zeer geliefd nichtje. Blauwbaard overleeft alles kalmpjes en lijkt onverwoestbaar. Dit sombere drama werd door een Italiaanse regisseur geschreven en gedraaid en bevat heel wat zwarte humor, maar het interessantste is toch wel de subtiele en wrede analyse van de personages. Het verblindende licht van de buitenwereld contrasteert scherp met de duisterheid van bepaalde zielen. Bovendien speelt Gielgud zijn rol van de oude man (weer) opvallend goed en de regisseur is er in geslaagd de uit verschillende landen afkomstige acteurs zeer goed door het script heen te loodsen. De fotgrafie is van José Luis Alcaine en het scenario van regisseur Carpi.

Good Morning Babilonia

1987 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Italië 1987. Drama van Paolo Taviani, Vittorio Taviani en Paolo. Met o.a. Vincent Spano, Greta Scacchi, Désirée Nosbusch, Omero Antonutti en Charles Dance.

De gebroeders Taviani richten de blik op het westen met hun eerste Engelstalige film: een kroniek van de avonturen van twee Toscaanse broers, metselaar van beroep, die voor WO I naar Amerika emigreren, alwaar zij decors ontwerpen voor de spectaculaire Griffith-film INTOLERANCE. Een opwindend uitgangspunt, maar de film mist diepgang en psychologisch inzicht in de twee hoofdfiguren en het spel laat te wensen over. Ondanks prachtig camerawerk van Giuseppe Lanci is de film een teleurstelling. Dance speelt D.W. Griffith. In samenwerking met Tonino Guerra, naar een idee van Lloyd Fonvielle. Ook bekend als GOOD MORNING BABYLON.

Manon des sources

1986 | Drama, Komedie

Frankrijk​/​​Zwitserland​/​​Italië 1986. Drama van Claude Berri. Met o.a. Emmanuelle Béart, Yves Montand, Daniel Auteuil, Hippolyte Girardot en Elisabeth Depardieu.

In de voorganger Jean de Florette (1986) erft stadsmens Jean een boerderij in de Provence, waar zijn akelige buren hem het leven onmogelijk maken. Manon des sources begint een paar jaar later. De dochter van Jean (Béart) is inmiddels herderin in de heuvels. Bij toeval ontdekt ze de ware toedracht achter de dood van haar vader. Ze besluit wraak te nemen. Een van de prachtige elementen van Manon des sources is het decor: het ruwe, weidse, droge landschap van de Provence dat afwisselend mooi, lelijk, lieflijk en vijandig oogt en het gekonkel van de mensen nietig maakt.

La Mitad del cielo

1986 | Drama, Fantasy, Horror

Spanje 1986. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Ángela Molina, Margarita Lozano, Antonio V. Valero, Nacho Martínez en Fernando Fernán-Gómez.

Een plattelandsmeisje (Molina) trouwt met een scharesliep. De met magische krachten begiftigde grootmoeder Lozano vindt dit maar niets en maakt radicaal een einde aan het huwelijk. Het meisje vertrekt met haar dochter (Silva) naar Madrid, waar ze dankzij haar doorzettingsvermogen en een beschermer (falangist Fern[KA1]an-Gom[KA1]ez) uiteindelijk eigenaresse wordt van een populair restaurant. Een student (Valero), die zij ondertussen heeft leren kennen, wil met haar trouwen en ze moet de twijfelachtige beslissing nemen. Gesitueerd in Spanje rond 1965 ten tijde van de nadagen van het Franco-regime. Een feministische fantasy-film, waarin mannen randfiguren zijn. Ook bekend als: HALF OF HEAVEN.

Jean de Florette

1986 | Komedie, Drama

Frankrijk​/​​Zwitserland​/​​Italië 1986. Komedie van Claude Berri. Met o.a. Yves Montand, Gérard Depardieu, Daniel Auteuil, Elisabeth Depardieu en Margarita Lozano.

Stadsmens Jean de Florette (Depardieu) erft een landgoed in de Provence en verhuist met vrouw en dochter Manon (Ernestine Mazurowna) naar de boerderij. Maar buurboeren Le Papet (Montand) en Galignette (Auteuil) azen zelf op het stuk grond en proberen hem geniepig en achterbaks beentje te lichten. Het acteerwerk van vooral Depardieu, Montand en Auteuil is geïnspireerd en komt optimaal tot zijn recht op de sissend hete gronden van Zuid-Frankrijk. Sterk psychologisch drama naar een roman van Marcel Pagnol. Al snel verscheen een vervolg: Manon des sources.

Il caso Moro

1986 | Biografie, Drama

Italië 1986. Biografie van Giuseppe Ferrara. Met o.a. Margarita Lozano, Mattia Sbragia, Bruno Zanin, Consuelo Ferrara en Enrica Rosso.

Deze verfilming van de ontvoering en de moord op Aldo Moro, leider der Italiaanse christen-democraten, in 1978, is een mooi gefilmd werk met uitzonderlijk spel van Volonté. De film volgt het boek Days of Wrath van Robert Katz. De film begint in een hoog tempo, maar loopt in de tweede helft zoveel vertraging op dat sommigen een geeuw niet zullen kunnen onderdrukken. De terroristen zijn te glad en mak neergezet om echt angst in te kunnen boezemen. Scenario van regisseur Ferrara, Robert Katz en Armenia Balducci. Camerawerk van Camillo Bazzoni. Ook bekend als THE MORO AFFAIR.

Kaos

1984 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1984. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Omero Antonutti, Claudio Bigagli, Margarita Lozano, Franco Franchi en Biagio Barone.

Vier verhalen en een epiloog, losjes gebaseerd op Pirandello, spelen zich af op het negentiende-eeuwse Sicilië. De verhalen - over een moeder die haar zoon zo haat dat ze niet met hem spreekt, of over een vrouw die trouwt met een man die zich met volle maan opsluit en huilt als een wolf - zijn afwisselend hartverscheurend en grappig. Misschien wel het beste werk van de gebroeders Taviani, die eerder prachtfilms als La notte di san Lorenzo en Padre Padrone maakten. Oogverblindend in beeld gebracht, met dank aan het fraaie Siciliaanse (en Toscaanse) landschap.

La notte di San Lorenzo

1982 | Drama, Oorlogsfilm, Experimenteel

Italië 1982. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Taviani, Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli en Massimo Bonetti.

Een volwassen vrouw herinnert zich hoe ze als zes-jarige getuige was van het optrekken van de geallieerden en het terugtrekken van de fascisten op het platteland van Toscane en van de grote en kleine drama's daaromheen. De uitzonderlijk warm en intens geobserveerde film heeft ondanks zijn kleinschaligheid toch een epische reikwijdte in de ongewone, magische benadering van bijgeloof, religie en kinderlijke fantasie. Talloze expliciet gewelddadige oorlogsdrama's hebben bij elkaar nog geen fractie van de indringendheid van dit lyrische meesterwerk. Bekroond met de Grote Prijs van de Jury in Cannes. Het scenario is van Tonino Guerra, Giuliani G. De Negri, Vittorio Taviani en Paolo Taviani. Het camerawerk is van Franco Di Giacomo. Eastmancolor, Mono.

Diario di una schizofrenica

1968 | Drama

Italië 1968. Drama van Nelo Risi. Met o.a. Ghislaine D'Orsay, Margarita Lozano, Marija Tocinowsky en Umberto Raho.

In 1968 bekroond met de Golden Globe voor de beste film. Het verhaal gaat over Anna, een meisje van achttien, die sinds haar jeugd symptomen vertoont van ernstige geestelijke stoornis. Haar rijke ouders laten haar in verschillende gespecialiseerde klinieken behandelen, zonder veel resultaat. Tot ze haar in een Zwitserse kliniek toevertrouwen aan een psychiater, Mevrouw Blanche. Het meisje wordt weer normaal na een lange, geduldige en radikale behandeling. Een prachtige, emotionele film.

Los Tarantos

1963 | Musical, Drama

Spanje 1963. Musical van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Sara Lezana, Daniel Martín, Carmen Amaya, Antonio Prieto en Antonio Gades.

De zoon van een zigeneurfamilie wordt verliefd op de dochter van een concurrerende clan. Een film in de trant van EL AMOR BRUJO, die in cinematografisch opzicht niet zo geslaagd is. Scenario van Francesco Rovira-Beleta en Alfredo Mañas. Camerawerk van Massimo Dallamano.

Los Farsantes

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Mario Camús. Met o.a. Víctor Valverde, Margarita Lozano, Fernando León en José Montés.

De ontberingen en misères van een groep rondtrekkende toneelspelers. De eerste film van deze regisseur met een aanvaardbaar technisch-artistiek resultaat en een echte ethische en sociale belangstelling.

Crimen

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Miguel Lluch. Met o.a. Julián Mateos, Víctor Valverde, Fernando Sancho, Margarita Lozano en Sonia Bruno.

De politieke leider van een dorp en zijn beste vriend beramen een plan om de jonge Inés te verkrachten en haar moeder te vermoorden. Een onbehoorlijk plattelandsdrama, dat cinematografisch weinig geslaagd genoemd mag worden.

Viridiana

1961 | Komedie, Drama, Fantasy

Spanje​/​​Mexico 1961. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Silvia Pinal, Fernando Rey, Francisco Rabal, Margarita Lozano en Victoria Zinny.

Met Viridiana oogstte Buñuel de Palme d'Or in Cannes, de dubbele banvloek van Vaticaan en Franco plus een invitatie om in Frankrijk censuurvrij films te komen maken. Alle favoriete thema's van de regisseur zijn dan ook voorhanden in dit drama over devote novice Viridiana (Pinal) die met tegenzin ingaat op de invitatie van haar suikeroompje Don Jaime (Rey) om hem te bezoeken. Vanaf dat moment is het kloosterleven nog slechts een verre idylle. De herschepping, met bedelaars en zwervers, van Leonardo da Vinci's Het Laatste Avondmaal was een cause célèbre.