Barbara Loden

Regisseur, Acteur

Barbara Loden is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Wanda

1971 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1971. Drama van Barbara Loden. Met o.a. Barbara Loden, Michael Higgins, Charles Dosinan, Frank Jourdano en Dorothy Shupenes.

De enige film van Elia Kazans jong gestorven vrouw Loden, die ze ook zelf schreef. Een ongelukkige, slecht opgevoede vrouw uit een kolenmijndistrict raakt verwikkeld in een aantal verschrikkelijke relaties. Voor zeer weinig geld gemaakt, maar dat doet aan de hoge kwaliteit niets af. Het camerawerk is van Nicholas T. Proferes.

Fade-In

1968 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1968. Romantiek van Jud Taylor en Alan Smithee. Met o.a. Burt Reynolds, Barbara Loden, Noam Pitlik, Patricia Casey en Jane Hampton.

Een gek filmpje dat gelijktijdig werd gemaakt met BLUE, over een liefdesaffaire tussen filmredacteur Loden en een man die ze ontmoet, terwijl ze aan het werk is op locatie. Niet goed, maar wel een curiositeit; de film werd nooit in de bioscoop uitgebracht. Allen Smithee is het pseudoniem van Don Siegel en Robert Totten.

Splendor in the Grass

1961 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1961. Romantisch drama van Elia Kazan. Met o.a. Natalie Wood, Warren Beatty, Pat Hingle, Audrey Christie en Barbara Loden.

Nogal zwaar op de hand, dit portret van een verliefd stel in een Texaans stadje aan de vooravond van de Grote Depressie. Maar m├ęt een vrolijke noot, want naar verluidt is Splendor in the Grass ook de eerste film waarin geliefden elkaar een heuse tongzoen geven. Eenvoudige middenstandsdochter (Wood) en rijke, maar gekwelde jongeling (Beatty) zijn smoorverliefd en doen toch braaf hun uiterste best maagdelijk te blijven tot ze getrouwd zijn. Probleem is dat ze van hun botte, onge├»nteresseerde ouders geen toestemming krijgen om in het huwelijk te treden. Frustrerend! Oscarnominatie voor Wood, Oscar voor scenarioschrijver William Inge.

Wild River

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Elia Kazan. Met o.a. Montgomery Clift, Jo Van Fleet, Lee Remick, Albert Salmi en Jay C. Flippen.

Traditie knokt tegen vooruitgang in Wild River. In 1933 bezoekt de overheid in de persoon van Chuck Glover (Clift) de Tennessee Valley met het doel tachtiger Ella Garth (Van Fleet) van haar eillandje te praten ten faveure van dammen in de rivier. Wild River sloeg niet aan in 1960, maar achteraf is goed te zien dat het drama een hartsproject was van regisseur Kazan; hij maakte wonderschone beelden van de Tennessee Valley, smeedde uit twee romans een goed, tragisch script en haalde uit de veertiger Van Fleet - die gespecialiseerd was in het vertolken van ouderen - haar beste acteerprestatie ooit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Barbara Loden op televisie komt.

Reageer