Alfonso Balcázar is regisseur.
Er zijn 18 films gevonden.

Deseo

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. Emma Cohen, Jaime Gamboa, Angel Aranda en Bárbara Rey.

Het seksueel ontwaken van een adolescente. Pseudo-erotische troep, gemaakt toen dit genre in de Spaanse cinema zeer in de belangstelling stond.

Los Inmorales

1974 | Avonturenfilm

Spanje 1974. Avonturenfilm van Alfonso Balcázar. Met o.a. Simón Andreu, Carlos Tristán, Verónica Miriel en Perla Cristal.

Een Griekse avonturier verleidt een weduwe uit Ibiza...Een afgrijselijke film.

El Retorno de Clint el solitario

1974 | Western

Italië/Spanje 1974. Western van Alfonso Balcázar. Met o.a. George Martin, Klaus Kinski, Marina Malfatti en Daniel Martín.

Een man die onterecht vervolgd werd door de justitie wil een nieuw leven beginnen. Een middelmatige film, die toch sympathiek overkomt, doordat hij eerder geïnspireerd is op de klassieke Amerikaanse westerns dan op het genre van de spaghetti- western. Bovendien speelt Kinsky er een onverwacht vriendelijke rol in: een 'bounty killer' die de hoofdrolspeler laat ontsnappen als hij merkt dat deze een gelukkig huwelijksleven leidt!

Les llamaban Calamidad

1972 | Western

Italië/Spanje 1972. Western van Alfonso Balcázar. Met o.a. Michael Forest, Fred Harrison en Malisa Longo.

De avonturen van twee schurken die Sacramento en Tequila heten. Een van de afschuwelijke imitaties van de films met 'Trinidad' als hoofdpersoon.

Las Juergas del señorito

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Alfonso Balcázar. Met o.a. Arturo Fernández, Diana Lorys, Mónica Randall en Teresa Gimpera.

Een film bestaande uit elf korte, luchthartige erotische 'sketchjes'. Het is een slechte film, met het onvermijdelijke macho-gedrag dat de Spaanse komedie uit die tijd kenmerkt.

La Casa de las muertas vivientes

1972 | Horror

Italië/Spanje 1972. Horror van Alfonso Balcázar. Met o.a. José Antonio Amor, Daniela Giordano, Nuria Torray en Teresa Gimpera.

Liefde, haat en bloed in een huis dat wordt bewoond door een rijke erfgenaam, zijn tweede vrouw, zijn zuster en zijn stiefmoeder. Een zeer slechte film.

Sonora

1969 | Western

Spanje/Italië 1969. Western van Alfonso Balcázar. Met o.a. George Martin, Gilbert Roland, Jack Elam en Rosalba Neri.

De wraak van een man op de moordenaars van zijn verloofde. Een typische en afgezaagde Europese western, die zich onderscheidt door de rolvertolkingen van knappe acteurs als Roland, Elam en Neri.

Con la muerta a la espalda

1968 | Thriller

Frankrijk/Italië/Spanje 1968. Thriller van Alfonso Balcázar. Met o.a. Jorge Martin, Vivi Bach, Daniele Vargas, Klaus-Jürgen Wussov en Rosalba Neri.

Een uitvinder van vergif, dat krankzinnige razernij teweegbrengt, wordt vermoord en zijn uitvinding gestolen door een misdaadsyndicaat. Zijn laboratorium-assistente (Bach) en een avonturier/meesterinbreker (Martin) achterhalen de levensgevaarlijke ampullen. Dit oninteressante en slordige vluggertje beoogde de filmcarrière van zangeresje Vivi Bach internationale allure te geven. Buitengewoon zwak. Opgenomen in 3D-StereoVision. Scenario van Tony Delom. Ook bekend als ELECTRA ONE.

Clint, il soletario

1967 | Western

Duitsland/Italië/Spanje 1967. Western van Alfonso Balcázar. Met o.a. Jorge Martin, Marianne Koch, Paolo Gozlino, Gerhard Riedmann en Fernando Sancho.

Door zijn beroep vervreemdt een revolverschutter van zijn gezin en hij besluit de wapens af te leggen. De terreurdaden van een bende dwingen hem echter op zijn besluit terug te komen. Deze film bewijst dat een overwegend Spaanse western een regelrecht onding is: iedere vorm van authenticiteit is volledig zoek. Alleen voor kijkers die hun western-collectie met een curiosum willen aanvullen. Martin op titelrol als George Martin.

Solteros de verano

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Alfonso Balcázar. Met o.a. José Campos, Alberto Closas, José Luis Lopéz Vázquez en Pedro Porcel.

Drie gehuwde mannen zijn van plan om hun echtgenotes tijdens de zomer te bedriegen. Een schijnheilige en moraliserende komedie.

Piso de solteros

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Alfonso Balcázar. Met o.a. Alberto Closas, Cassen, José Rubio en Pilar Cansino.

Een geruïneerde markies en een gids die toeristen rondleidt, besluiten samen een flat te huren voor hun erotische avonturen. Een onuitstaanbare produktie.

Cinque mille dollari sull'asso

1964 | Western

Spanje/Italië/Duitsland 1964. Western van Alfonso Balcázar. Met o.a. Robert Wood, Fernando Sancho, Jack Stewart, Norman Preston en Helmut Schmid.

Een beroepsgokker is tevens een gevreesd scherpschutter, waardoor niemand hem zijn spelresultaten durft te betwisten. Een boer, die de reputatie van de gokker niet kent, verspeelt aan hem zijn hele bezit. Deze vroege Europese western heeft betrekkelijk weinig actie: het gaat vooral om de confrontaties in de kroeg, die zonder veel spanning of sjeu zijn verfilmd. Het scenario werd geschreven door Aleesandro Continenza, Helmut Harun, J. Antionio De La Loma en reisseur Balcazar. Christian Matras en Roberto Reale bemanden de camera.

Cena de matrimonios

1962 | Drama

Spanje 1962. Drama van Alfonso Balcázar. Met o.a. Arturo de Córdova, Enrique A. Diosdado, Rafael Alonso en Lina Canalejas.

Op de avond waarop een echtpaar andere bevriende echtparen uitnodigt, komt er een telefoontje waarin iemand meedeelt dat een van de aanwezige vrouwen haar man bedriegt. Een afschuwelijke produktie.

Al otro lado de la ciudad

1962 | Drama, Romantiek

Spanje 1962. Drama van Alfonso Balcázar. Met o.a. Alida Valli, José Campos, Angela Bravo en Luis Segnier.

Door zijn erotische aantrekkingskracht klimt een jonge man op de maatschappelijke ladder. Minachtend beziet hij de wanhoop van zijn vroegere geliefde. Dit is één van de weinige aanvaardbare films van Alfonso Balcázar, die hier zijn voordeel doet met de grote Alida Valli, die nu eenmaal graag de hoofdrol vertolkt.

Los Castigadores

1961 | Romantiek

Spanje 1961. Romantiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. José Campos, Tere Velázquez, Juan Capri en Julián Mateos.

Twee vrienden komen tegenover elkaar te staan door de komst van een nieuw, knap meisje in hun buurt. Een weinig geslaagd melodrama, dat gesitueerd is in de kringen van de jeugdbendes.

Sueños de mujer

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van Alfonso Balcázar. Met o.a. Marga López, José Campos, Paloma Valdés en María Luisa Ponte.

Een vrouw op leeftijd doet alsof ze verpleegster is teneinde de liefde van haar oud-minnaar, die in een ziekenhuis ligt, terug te winnen. Een vervelende en slecht in elkaar gedraaide film.

Dónde vas, triste de tí

1960 | Romantiek, Historische film

Spanje 1960. Romantiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. Vicente Parra, Marga López, José Marco Dav[KA1]0 en Tomás Blanco.

Het ongelukkige vervolg op DÓNDE VAS, ALFONSO XII? met dezelfde cast en technici als de voorafgaande film.

La Encrucijada

1959 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1959. Romantiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. Analía Gadé, Jean-Claude Pascal, Jaime Avellán en Roberto Camardiel.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog aarzelt een vrouw tussen twee bewonderaars: een Franse gids en haar eigen echtgenoot. De eerste film van Balcázar. Even slecht als zijn daarop volgende films.