Emmanuel Chabrier

Componist

Emmanuel Chabrier is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Détective

1985 | Mysterie, Thriller

Frankrijk/Zwitserland 1985. Mysterie van Jean-Luc Godard. Met o.a. Nathalie Baye, Johnny Hallyday, Claude Brasseur, Laurent Terzieff en Jean-Pierre Léaud.

Vermakelijk staaltje plotloze anti-genrecinema door Jean-Luc van de Rebellenclub, filmdeconstructivist sinds 1960. Terwijl in het Parijse Hôtel Concorde Saint Lazare een moordzaak speelt, kruisen de slingerpaden van een dozijn figuren elkander. En ook weer niet. Godards idee van een grotepublieksfilm, een door drie cameramensen briljant gefotografeerd cinefielenfeestje, bruist en ontregelt. Begin '84 gedraaid als Baye-Hallyday-tortelduivenvehikel voor co-producent Alain Sarde in ruil voor de financiering van Je vous salue, Marie, in de nazomer van datzelfde jaar opgenomen. Jean-Pierre Léaud, Laurent Terzieff, Ann-Gisel Glass en piepkuiken Julie Delpy spelen bijrollen. Mede opgedragen aan cultregisseur Edgar G. Ulmer (1904-1972).

L'étoile

1978 | Muziek, Komedie

België 1978. Muziek van Marc Lobet. Met o.a. Harmut Schmieder, Mariette Kemmer, Guy De Mey, Paul Gerimont en Evelyne Busidant.

Bedrieglijke bewerking van de komische opera van Chabrier, die beter bekend is gebleven als impressionistisch dan als operacomponist; zijn operawerken zijn namelijk compleet ondergestoft. Als de muziek buiten beschouwing wordt gelaten, vraagt men zich af waarom dit minder interessante werk van hem aan de vergetelheid werd ontrukt, want noch de regie noch de verfilming getuigen van veel verbeeldingskracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emmanuel Chabrier op televisie komt.

Reageer