Paul Collet

Regisseur, Producer

Paul Collet is regisseur en producer.
Er zijn 10 films gevonden.

Close

1994 | Thriller

België 1994. Thriller van Paul Collet. Met o.a. Katia Alens, Kristoff Clerckx, Katrien De Becker, Erwin Listhaeghe en Eric De Bouw.

Alens, in een vroeger leven Miss Belgi[KA3]e, debuteert als Zuidamerikaanse politieke vluchtelinge, annex wraakgodin, die het op alle mannen gemunt heeft, omdat haar in Latijns-Amerika onnoemelijk leed is aangedaan. Student Clerckx wordt hopeloos verliefd op haar en zal trachten haar `mysterie` te begrijpen. Het vaak lachwekkende scenario (van Collet zelf) bevat een samenraapsel van 'moderne ingrediënten' als seropositiviteit, seriemoorden en politieke vluchtelingen. Dit kan echter niet beletten dat alles de mist ingaat. Twaalf jaar na zijn vorige film HET BEEST bewijst Collet dat in de Belgische filmerij alles mogelijk is, ook de 'worst of the worst'. Het is een wonder dat hij de bioscopen haalde.

Het Beest

1982 | Drama, Actiefilm

België/Nederland 1982. Drama van Paul Collet. Met o.a. Willem Ruis, Hedie Meyling, Anouk Collet, Cara van Wersch en Ward De Ravet.

Een projectontwikkelaar komt tot inkeer als zijn eigen moeder het slachtoffer dreigt te worden van de stadssanering. Met mitrailleurs gaat hij de politie te lijf. Quizmaster Ruis vertilde zich rampzalig aan deze film die in Nederland een nog meer verknipte versie kreeg dan in België. HET BEEST is om te brullen.

Vlaamse meesters: Dood van een non

1975 | Drama

België 1975. Drama van Paul Collet. Met o.a. Jules Hamel, Josine van Dalsum en Elisabeth Andersen.

Een projectontwikkelaar komt tot inkeer als zijn eigen moeder het slachtoffer dreigt te worden van de stadssanering. Met mitrailleurs gaat hij de politie te lijf. Quizmaster Ruis vertilde zich rampzalig aan deze film die in Nederland een nog meer verknipte versie kreeg dan in België. HET BEEST is om te brullen.

Dood Van Een Non

1975 | Drama

Nederland/België 1975. Drama van Pierre Drouot en Paul Collet. Met o.a. Jo de Meyere, Jules Hamel, Josine van Dalsum en Nellie Rosiers.

Vlaanderens meest besproken film van de voorbije 25 jaar, want handelend over vertegenwoordigers van 's lands meest beleden godsdienst. In wezen echter is 'Dood van een non' een film over een existentiële crisis en daarom ook interessant. Het is niet eens een slechte film die beslist nog eens gezien mag worden.

De Dood van een non

1975 | Drama

België/Nederland 1975. Drama van Paul Collet en Pierre Drouot. Met o.a. Nellie Rosiers, Josine van Dalsum, Jules Hamel, Henny Alma en Elizabeth Andersen.

Mooi gefotografeerde verfilming van het boek van Maria Rosseels over een gedeeltelijk gehandicapt meisje, dat een gelofte aflegt bij genezing in het klooster te zullen treden. Een arts ontdekt dat de diagnose fout was en weet haar te genezen, waarna zij trouwt. Ze ziet haar doodgeboren kind als straf, verzwaard door de dood van haar broer en later ook haar man. Dan in het klooster raakt ze steeds opstandiger door de dood van haar zuster, ook non, en verlaat het klooster om in India rust te vinden.

Because of the Cats

1973 | Thriller, Misdaad, Erotiek, Horror, Drama

Nederland/België 1973. Thriller van Fons Rademakers. Met o.a. Bryan Marshall, Edward Judd, Alexandra Stewart, Sebastian Graham Jones en Anthony Allen.

'Voor een vrouw is het bed een beter wapen dan een machinegeweer.' Dat zijn het soort teksten waarop een groepje rijkeluisjongens en -meisjes wordt getrakteerd door hun leider in Fons Rademakers' Niet voor de poezen. Ongebreidelde misdadendrang is het streven, wat vooral neerkomt op het aanranden en beroven van rijke vrouwen. Het liefst terwijl de echtgenoot toekijkt. 'Handelen in koelen bloede' en 'doen wat je eigenlijk het liefst wil doen', want 'persoonlijke vrijheid vereist vrij zijn'. Inmiddels gaat deze A Clockwork Orange-verkracht-Fight Club door het leven als Brutalization. Over het paard getilde pulp, met luchtspiegelingen van eruditie.

Louisa, een woord van liefde

1972 | Drama

België 1972. Drama van Paul Collet, Pierre Drouot en Paul Collet en Pierre Drouot. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Roger Van Hool, André van de Heuvel, Alison Macro en Lo van Hensbergen.

Een romantisch melodrama, gesitueerd in 1914, over twee vrienden en een weggelopen rijk meisje. Oppervlakkig geflirt met fraaie ensceneringen (camera van Eddy van der Enden) en als verrassing Monets 'Déjeuner sur l'herbe' als een tot leven gekomen schilderij.

Les lèvres rouges

1971 | Horror, Mysterie

België/Frankrijk/Duitsland 1971. Horror van Harry Kümel. Met o.a. Delphine Seyrig, John Karlen, Danielle Ouimet, Pierre Drouot en Andrea Rau.

Wanneer jonggehuwden Stefan en Valerie in het uitgestorven Grand Hotel des Thermes de aristocrate Elizabeth Báthory en metgezellin Ilona ontmoeten, vangt een erotische wals met de dood aan. Subliem decadente en melancholieke Europese horrorfilm, met Eduard van der Enden-droomfotografie en François de Roubaix-mijmermuziek. Fantastiekmeester Kümel beschouwde de casting als een drama - op Seyrig na, nimmer prachtiger, sensueler dan hier. '...so many nights, tumbling and tumbling away, into the abyss of time...' Het Báthory-personage is gebaseerd op de Hongaarse gravin (1560-1614) die baadde in meisjesbloed.

L' Étreinte

1969 | Drama

Frankrijk/België 1969. Drama van Paul Collet en Pierre Drouot. Met o.a. Daniel Vigo, Nathalie Vernier, Laetitia Sorel en Oscar Delmart.

Technisch gaaf en in fraaie kleuren glijden de gestileerde erotische beelden over het doek van de rijke jongeman die een nederig dienstmeisje tot zijn seksuele slavinnetje maakt. (In België en elders moest de film flink gecoupeerd worden, in Nederland hoefde dat al niet meer).

Cash? Cash!

1967 | Thriller

België 1967. Thriller van Paul Collet en Pierre Drouot. Met o.a. Annemiek Sauwen, Ula Stassen, Brigitte Kowaltsjouk, Annemiek Schauwen en Uta Klein.

Veel enthousiasme en veel pret tijdens het filmen leveren nog geen goede film op. Een rijkeluis meisje dat gecompromitteerd moet worden, compromitteert tenslotte haar belagers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Collet op televisie komt.

Reageer