Paolo Solvay is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Quelle sporche anime dannate

1971 | Western

Italië 1971. Western van Paolo Solvay. Met o.a. Jeff Cameron, Donald O'Brien en Alfredo Rizzo.

Spaghetti-western met de gebruikelijke elementen: veel schoten, slecht spel en een waardeloze dialoog. Een verhaal dat niet bijster origineel, maar toch ook niet onaardig is. Tom (Cameron) is een revolverheld tegen wil en dank. Zijn broer is vermoord en nu zit hij de moordenaar achterna. Onverwacht wordt hij de beschermer van boeren, die worden getreiterd en achterna gezeten door een rijke landeigenaar, die toevallig ook de gezochte moordenaar blijkt te zijn. Het verhaal eindigt natuurlijk met een voorspelbare schietpartij.

Quando suona la compana

1970 | Oorlogsfilm, Drama

Italië 1970. Oorlogsfilm van Paolo Solvay. Met o.a. Brad Harris en Brigitte Skay.

Een oorlogsveteraan krijgt, na het eind van WO II, een inzinking. Hij besluit zijn belevenissen van tijdens de oorlog te vertellen aan een priester. Niet zo'n slecht verhaal, al zijn de regisseur en de acteurs geen hoogvliegers.

Per una manciata d'oro

1966 | Avonturenfilm

Italië 1966. Avonturenfilm van Carlo Veo. Met o.a. Anthony Freeman, Brad Euston en Paolo Solvay.

Vier avonturiers stelen een kostbare schat uit het oerwoud, maar de inboorlingen maken ongenadig jacht op de dieven. Een in alle opzichten ontzettend slechte film.

Die Flusspiraten vom Mississippi

1963 | Avonturenfilm

Italië/Duitsland/Frankrijk 1963. Avonturenfilm van Jürgen Roland. Met o.a. Hansjörg Felmy, Sabine Sinjen, Horst Frank, Brad Harris en Dorothy Parker.

Rond 1850 verenigen boeren, soldaten en Cherokee-indianen zich onder leiding van sheriff James Lively (Felmy) om een einde te maken aan de terreur van een langs de Mississippi opererende bandietenbende. U krijgt een paar spectaculaire actiesc[KA2]enes te zien en bijzonder fraaie Joegoslavische landschappen (waar deze film werd opgenomen), maar verder is de film zo amateuristisch ge[KA3]ensceneerd, dat alle spanning (en duidelijkheid) vervliegt.