Léon is producer en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

The Price of Kissing

1997 | Mysterie, Romantiek, Horror, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1997. Mysterie van Vince DiPersio en Vincent DiPersio. Met o.a. Pauley P., Leon, Nicole Eggert, Jon Seda en Loretta Devine.

Renee (P.) wordt portier bij een jazzclub in New Orleans. Op deze manier leert zij een massa mensen kennen zoals Larry (Leon, die deze film produceerde), Billy (Seda) en Jackee (Devine). Door hen ontdekt Renee de grote liefde. Het scenario van regisseur DiPersio zou het goed doen als een aflevering van een sitcom. De spelprestaties vari[KA3]eren van redelijk tot het aflezen op een teleprompter (een beeldscherm dat gebruikt wordt bij de tv). Het camerawerk is van Feliks Parnell. Op de keper beschouwd gaat het om een weinig bijzondere rolprent, die vriendelijk voortkabbelt.

Un tramway à Moscou

1995 | Drama

Rusland/Verenigde Staten/Frankrijk 1995. Drama van Jean-Luc Léon. Met o.a. Ludmilla Gavrilova, Nicolai Pastoukhov, Mickail Glousky, Maria Vinogradova en Maria Skvortsova.

Voor de laatste maal leidt Gavrilova haar tramtoestel door de straten van Moskou. Daarna wordt Lijn A definitief opgedoekt. Nog een laatste keer stapt een uiteenlopende groep passagiers op, wisselt even van gedachten met een toevallige medereiziger en verdwijnt dan weer. Een oude man, Pastoukhov, die dagelijks meereed voelt zich triest en melancholisch. Een onderhoudend beeld van het Rusland na de val van het communisme aan de hand van een mozaïek van mensen uit elke laag van de bevolking die praten over dagelijkse dingen zoals de angst voor privatisering, racisme, alcohol, politiek, de glasnost, de maffia, de oorlog, eenzaamheid, enz. Een gevoelige, poëtische film die zijn greep op de realiteit echter geen ogenblik verliest. De regisseur, die samen met Emile Braguinski het scenario schreef, draaide reeds in 1982 een documentaire in de Soviet Republiek zonder dat hij hiervoor toelating had. Fotografie van Léon, Valentin Piganov, Youri Lioubchine en Victor Andrievski. De muziek is hoofdzakelijk een bewerking van thema's uit Peter en de Wolf van Prokofiev en La Traviata van Verdi. Oorspronkelijk in het Russisch opgenomen.