Sergiu Nicolaescu

Regisseur, Acteur

Sergiu Nicolaescu is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

L'homme pressé

2005 |

Frankrijk 2005. Sébastien Grall. Met o.a. Anthony Delon, Mathilda May, Sarah Grappin, Malcolm Conrath en Gheorghe Dinica.

Duelul

1981 | Misdaad, Drama

Roemenië 1981. Misdaad van Sergiu Nicolaescu. Met o.a. Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Colea Rǎutu, Ion Ratiu en Ovidiu Luliu Moldovan.

Boekarest eind jaren 1930. Een grote som geld, zojuist op de bank gedeponeerd, wordt gestolen door de bende van de man die het gestort heeft. De bankier die in het complot zit wordt wat later vermoord aangetroffen. Commissaris Nicolaescu doet beroep op een georganiseerde bedelaarsbende om hem te helpen. Hij wint het vertrouwen van de kinderen van de straat. Een indrukwekkend duel tussen de politie, een gangsterbende en jonge bedelaars geeft een onvergetelijke indruk van de sociale toestand in het Roemenië van destijds, waar kinderen door hun ouders in de steek werden gelaten, zodat ze zich organiseerden in bedelaars-en dievenbendes. Bijzonder pakkend is het begrafenisritueel van een vermoorde jongen. Nicolaescu schreef het scenario samen met Vintilǎ Corbu en Mircea Burada tot een boeiend geheel waarin sociale kritiek afgewisseld wordt met spannende momenten. De jonge acteurs doen het uitstekend. In beeld gebracht door Alexandru David.

Ne muritorii

1974 | Avonturenfilm, Historische film

Roemenië 1974. Avonturenfilm van Sergiu Nicolaescu. Met o.a. Amza Pellea, Ion Besoju, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu en Jean Constantin.

Roemenië 1611. Dertien soldaten die de legendarische vorst Mihai dienden, keren van hun verbanningsoord terug naar het vaderland. Ooit hebben ze hun monarch gezworen hun land te verenigen, onafhankelijk te maken en te bevrijden van het juk der Turken. Ze ontmoeten bij hun heroïsche strijd hongersnood en achtervolging, maar ze weten met de moed der wanhoop bij het beleg van een vesting zich waar te maken. Blut-und-Boden heldenepos over een stel Roemeense musketiers uit het toen nog dictatoriaal geregeerde vampierenstaat van Ceau[KA10]sescu, waar je niet veel anders kon en mocht filmen. In zijn soort is het geslaagd en Patrichi doet mee als femme-fatale.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergiu Nicolaescu op televisie komt.

Reageer