Hannelore Schroth: cast.
Er zijn 41 films gevonden.

Das Fenster der Rouet

1992 | Thriller

Duitsland 1992. Thriller van Joseph Rusnak. Met o.a. Billie Zöckler, Hannelore Elsner, Hannelore Schroth, Michaël Schreiner en Andrea Arndt.

De veertig-jarige in armoede en eenzaamheid levende Zöckler is er op zekere dag getuige van hoe haar buurvrouw, de levenslustige Elsner, haar man opzettelijk laat sterven. Vanaf dan houdt Zöckler de buurvrouw nauwlettend in de gaten. Ze achtervolgt haar en gaat zich uiteindelijk met haar vereenzelvigen. Psychologische roman van Georges Simenon La fenêtre des Rouet is gestileerd, gemaniëreerd en bij momenten zelfs wat verwaand in beeld gebracht. Voor liefhebbers van zonderlinge toestanden. Het boek, dat in 1945 verscheen, werd tijdens de Duitse bezetting geschreven.

La Fenêtre des Rouet

1990 | Misdaad

Frankrijk​/​​Duitsland 1990. Misdaad van Joseph Rusnak. Met o.a. Billie Zockler, Hannelore Elsner, Hannelore Schroth, Aurore Clément en Michael Schreiner.

De verfilming van een van de beroemdste romans van Georges Simenon, die draait rond de moord op een echtgenoot door zijn vrouw, onder de ogen van een getuige. Routineuze regie van een goed bedacht, ingenieus plot.

Wann, wenn nicht jetzt

1987 | Drama, Romantiek

Duitsland 1987. Drama van Michael Juncker. Met o.a. Hans Peter Hallwachs, Friedrich von Thun, Hannelore Schroth, Gudrun Gabriel en Elma Karlowa.

De driehoeksrelatie tussen Franz, Heinrich en Elisabeth lijkt al lang vergeten. Maar als ze elkaar na 40 jaar weer ontmoeten, blijkt dat geen van hen zich met zijn lot heeft verzoend en vlammen de oude gevoelens van afgunst en jaloezie sterker op dan ooit te voren. Een goed gemaakte psychologische studie.

Herz mit Löffel

1986 | Komedie

Duitsland 1986. Komedie van Richard Blank. Met o.a. Otto Grünmandl, Rosel Zech, Tilo Prückner, Adelheid Arndt en Hannelore Schroth.

Een ongehuwde medewerker van de afdeling debiteuren- administratie gaat met vervroegd pensioen en plaatst een huwelijksadvertentie omdat hij zich alleen voelt, waarin hij laat opnemen dat hij op proef wil eten bij de kandidaten. Hij maakt een hele serie veroveringen en door de jaloezie van één van hen komt hij voor het gerecht wegens huwelijkszwendel, maar hij wordt met behulp van enthousiaste vrouwelijke getuigen vrijgesproken. Dat maakt hem beroemd, maar hij blijft eenzaam. Tenslotte trouwt hij met dame van de kantine van zijn voormalige firma en ze leven nog lang en gelukkig. Naar een verhaal van Otto Grümandi.

Das verlorene Gesicht

1986 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1986. Documentaire van Heinrich Breloer. Met o.a. Luiselotte Enderle, Ulrich Haupt, Matthias Kroll, Otto Reuter en Hannelore Schroth.

In 1945, terwijl het Duitse leger de nederlaag tegemoet ging, trok schrijver Erich Kästner met producent Eberhard Schmid en een filmploeg van de UFA naar Mayerhofen in Tirol om er de film Das verlorene Gesicht te draaien. Hij verbleef in het pension van Viktl Schneider, een kranige vrouw die zojuist haar twee zonen verloren had en die Hitler haatte. Zijn belevenissen in Meyershofen schreef hij neer in zijn dagboek, dat gepubliceerd werd als Notabene 45. Door gebrek aan filmrol werd meestal gedraaid met lege camera's, enkel om de mensen te laten geloven dat alles goed ging. Wolf-Dietrich Sprenger leest fragmenten voor uit het dagboek, terwijl cineast/scenarist Breloer ter plaatse praat met getuigen van die periode, o.a. Frau Steiner, en met nog overlevende medewerkers aan die mythische film. Zo ontdekt hij dat een van de nazi- jongeren die destijds terreur zaaiden nu burgemeester is van Mayerhofen. Een sterk anti-fascistisch pamflet dat licht werpt op een van de meest legendarische Duitse films die nooit verwezenlijkt werden. Montage is van Sibylle von der Laage en achter de camera stonden Michael Giefer en Thomas Beuthner. De documentaire kreeg de ondertitel mee: EINE REISE MIT ERICH KÄSTNER.

Friedliche Tage

1984 | Sciencefiction, Musical

Duitsland 1984. Sciencefiction van Richard Blank. Met o.a. Katharina Thalbach, Branko Samarovski, Hannelore Schroth, Rafale Klatchkin en Wolf Euba.

In een afschrikwekkende toekomststaat, die angstig veel op de onze lijkt, worden mensen op onduidelijke gronden geëxecuteerd. Maar de beul heeft medelijden met één van zijn slachtoffers, een jonge vrouw. Samen vluchten ze en beleven ze wat de maatschappij niet te bieden heeft: liefde en vrijheid. Interessant gegeven, redelijk uitgewerkt.

Tatort - Peggy hat Angst

1983 | Mysterie

Duitsland 1983. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Karin Anselm, Rolf Jülich, Ulrich Kinalzik, Hannelore Elsner en Ute Christensen.

Fotomodel Peggy wordt via de telefoon getuige van de beestachtige moord op een vriendin. Ze voelt zich bedreigd, er duiken brieven op, en een wat ondoorzichtige geschiedenis begint. Helaas niet half zo spannend als het had kunnen zijn. Verder speelt Karin Anselm inspecteur Wiegand alleszins geloofwaardig, zijn de dialogen geslaagd en laat alleen het scenario van Norbert Ehry te wensen over. Camerawerk van Heinz Hölscher en Valentin Kurz. Derde zaak van Wiegand, aflevering 148.

Lucky Star

1979 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1979. Familiefilm van Hans-Jürgen Tögel. Met o.a. Kathi Böhm, Hannelore Schroth, Günther Halmer, Claudia Gerhardt en Pirko Zenker.

Een buitengewoon sentimentele film over een meisje dat een rijtuigpaard redt van het slachthuis en het weet onder te brengen op een sjiek landgoed, en pept hem op tot een gezond dier. Ze wordt daarbij gedwarsboomd door een naar klasgenootje, maar ze laat zich niet weerhouden. Een onwaarschijnlijk verhaal, dat stijf staat van de clichés, waaraan de jeugd zich misschien niet al te veel zal storen.

Zwischengleis

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Mel Ferrer, Pola Kinski, Hannelore Schroth, Martin Lüttge en Karl Maria Schley.

Staudtes laatste film is een grote afgang. Kinski pleegt zelfmoord omdat ze een oorlogssyndroom niet verwerken kan. De vele pretenties maken er zuur kijkvoer van.

Bomber und Paganini

1976 | Komedie

Oostenrijk 1976. Komedie van Nicos Perakis. Met o.a. Mario Adorf, Tilo Prückner, Margot Werner, Barbara Valentin en Hannelore Schroth.

Adorf en Prückner als twee Duitse Stooges in een vrolijke klucht over twee kleine gauwdieven die bij het kraken van een kluis blind respectievelijk kreupel worden, waarna de film enkele kostelijke slapstick-grappen biedt. Deze voltreffer was het debuut van Perakis, die o.a. assisteerde bij Schlöndorff en Hauff. Scenario van regisseur Perakis, Joe Hembus en Uli Greiwe. Camerawerk van Dietrich Lohmann.

Emil and the Piglet

1973 | Familiefilm

Zweden​/​​Duitsland 1973. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall, Emy Storm en Björn Gustafson.

Derde film over de kleine Emil, eveneens naar een verhaal van Astrid Lindgren. Weer haalt de kleine Emil allerlei streken uit; zo wil hij de meid helpen, die kiespijn heeft en liever niet naar de tandarts gaat. Hij is steeds tot hulp bereid, maar dikwijls loopt er iets mis.

Wir hau'n den Hauswirt in die Pfanne

1971 | Komedie

Duitsland 1971. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Christian Anders, Hannelore Schroth en Fritz Tillman.

Derde film over de kleine Emil, eveneens naar een verhaal van Astrid Lindgren. Weer haalt de kleine Emil allerlei streken uit; zo wil hij de meid helpen, die kiespijn heeft en liever niet naar de tandarts gaat. Hij is steeds tot hulp bereid, maar dikwijls loopt er iets mis.

Emil i Lönneberga

1971 | Familiefilm

Zweden​/​​Duitsland 1971. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall, Emy Storm en Björn Gustafson.

Hellbom verfilmde ook dit verhaal van Astrid Lindgren. Altijd brengt de kleine Emil zijn ouders en de inwoners van het dorp aan het schrikken. De ene keer steekt hij zijn kop in een ketel die dan met geweld verwijderd moet worden, de andere keer laat hij op zijn verjaardag vuurwerk ontploffen. Er gebeurt altijd wel wat. Een eenvoudig prettig filmpje voor de kleinste kijkers.

Polizeirevier Davidswache St. Pauli

1964 | Mysterie, Actiefilm

Duitsland 1964. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Wolfgang Kieling, Günther Ungeheuer, Hannelore Schroth, Günther Neutze en Hanns Lothar.

Misdadiger Ungeheuer, net uit de gevangenis ontslagen, vervalt weer in zijn oude fouten, ondanks het feit dat zijn vriendin Schroth moeite doet hem op het rechte pad te brengen. Als commissaris Kieling hem wil arresteren, wordt hij neergeknald. Onderhoudende realistische film met sterbezetting en vol aktie, die zich afspeelt in het toenmalige pluche seksmilieu op en rond de fameuze Hamburgse Reeperbahn. Scenario van Wolfgang Menge. Zie ook: Reeperbahn-serie.

Liebling der Götter

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Gottfried Reinhardt. Met o.a. Ruth Leuwerik, Peter van Eyck, Harry Meyen, Robert Graf en Hannelore Schroth.

In hetzelfde jaar waarin de belangrijke Duitse regisseur en oprichter van de Actors School Max Reinhardt naar de V.S. emigreerde, 1937, pleegde de zeer populaire Duitse actrice Renate Müller, die tien jaar geleden door hem in zijn school was opgeleid, zelfmoord. Reinhardt's zoon Gottfried maakte met Ruth Leuwerik deze film over Renate Müller's laatste jaren.

Alle lieben Peter

1959 | Muziek

Duitsland 1959. Muziek van Wolfgang Becker. Met o.a. Peter Kraus, Helen Vita, Boy Gobert, Christine Kaufmann en Hannelore Schroth.

Zie: Schlagerfilms.

Italienreise - Liebe inbegriffen

1958 | Romantische komedie

Duitsland 1958. Romantische komedie van Wolfgang Becker. Met o.a. Paul Hubschmid, Susanne Cramer, Walter Giller, Hannelore Schroth en Walter Koch.

Tijdens een rondreis in Italië worden fotomodel Ilse en de aantrekkelijke reisleider Robert smoorverliefd op elkaar. Ilse's jaloerse verloofde Hans zit de tortelduifjes echter gevaarlijk dicht op de hielen.

Die Freundin meines Mannes

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Hans Söhnker, Barbara Rütting, Hannelore Schroth, Peter Kraus en Corry Collins.

Een onschuldige en onbeduidende zedenkomedie over een conservatieve architect die zijn volwassen dochter verbiedt met haar vriend naar Parijs te gaan, terwijl hij zelf een affaire heeft met een mode-ontwerpster. Zijn familie zet hem terecht voor het blok. Toekomstig Schlageridool Kraus als zoon des huizes. Het scenario is van Heinz Pauck en Heinz Oskar Wuttig. Het camerawerk is van Kurt Hasse.

Vor Sonnenuntergang

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Gottfried Reinhardt. Met o.a. Hans Albers, Hannelore Schroth, Martin Held, Claus Biederstaedt en Wolfgang Preiss.

Een sympathieke en levendige bewerking van een oud thema. Een bejaarde industriebaron vindt weer levensmoed na de ontmoeting met een opgewekt jong meisje, waarna de op de erfenis loerende familie allerlei bezwaren maakt. Een grootse rol van Albers.

Geliebte Corinna

1956 | Drama, Romantiek

Duitsland 1956. Drama van Eduard von Borsody. Met o.a. Elisabeth Müller, Hans Söhnker, Hannelore Schroth, Inkijinoff en Alexander Kerst.

M[KA3]uller houdt van toneelspeler Kinski, maar wordt halsoverkop verliefd op twintig-jaar oudere plantagemanager S[KA3]ohnker, die net uit Maleisi[KA3]e is teruggekeerd naar Hamburg. S[KA3]ohnker moet echter na enige tijd opnieuw naar het Verre Oosten, terwijl de doodongelukkige Kinski (in zijn achtste film) zelfmoord pleegt. Müller zegt haar baantje als laboratoriummedewerkster op en vertrekt naar Maleisië, waar zij een onder zware lasten gebukte Söhnker ontmoet: zijn vrouw Schroth is aan de drank en wil niet scheiden. Dan de deus- ex-machina: Söhnker's Chinese bediende doodt Schroth in een opwelling, nadat hij haar de schuld gaf voor de zelfmoord van zijn vriendin die in de gevangenis zat, en de weg naar het geluk is vrij voor tortelduifjes Söhnker en Müller. Super bioscoop-soap van de zuiverste soort, dito gespeeld. Naar de gelijknamige driestuiversroman van Robert Pilchowski in de reeks Constanze, die men indertijd in groten getale aantrof in de stationskiosken. Curt J. Braun en Ernst von Salomon tiepten met ernstige gezichten en vol overgave het scenario voor deze fraaie pulpprent. Fritz Arno-Wagner stond achter de camera.

Der Hauptmann von Köpenick

1956 | Komedie, Drama

Duitsland 1956. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Heinz Rühmann, Hannelore Schroth, Erich Schellow, Willy A. Kleinau en Martin Held.

Naar het gelijknamige toneelstuk van Carl Zuckmayer, die ook meeschreef aan het scenario. Der Hauptmann von Köpenick kreeg in Berlijn zowaar zes filmprijzen, overigens niet tot genoegen van de kritische filmpers. Jonas van Ottomar Domnick was toch een veel mooiere film, een heuse auteursfilm bovendien. Waarom moest Zuckmayers oubollige verhaal (over een schoenmaker die zich als legerkapitein verkleedt om in het bezit te komen van een broodnodig paspoort), met uitgerekend bonhomme Rühmann in de hoofdrol zo dik in de prijzen vallen. Käutner kon er niet mee zitten. Hij had zijns inziens een volwassen komedie afgeleverd, een serieuze zij het luchtige satire over het Pruisische ontzag voor uniformen.

Fräulein Bimbi

1952 | Romantiek, Komedie, Familiefilm

Oostenrijk 1952. Romantiek van Akos von Ratony. Met o.a. Hannelore Schroth, Hans Holt, Paul Kemp, Hermann Thimig en Hans Olden.

Pittige Bimbi (Schroth) zit zonder werk en ze wordt uit haar pension gesmeten, maar ze legt de hand op een aanbevelingsbrief die van een vorige gaste was. Hierdoor wordt ze aangenomen als secretaresse bij de cosmeticafirma van Thorm[KA3]alen (Thimig). Zijn knappe zoon Thomas (Holt) werkt er ook. Thomas is verliefd op revuedanseres Evelyn (Künneke), maar zijn oude heer maakt een eind aan die verhouding. Bijgevolg loopt Thomas met een kwaaie kop weg met medename van een zeer belangrijk, geheim recept. Bimbi wordt erop afgestuurd en maakt zich waar tegenover Thomas, die voor haar warm loopt. Als hij met Bimbi terugkeert en zijn vader vertelt dat hij met Bimbi wil trouwen, steekt Herr Direktor Thormälen er opnieuw een stokje voor, maar Thomas houdt echt van Bimbi en zij van hem, zodat er een happy-end in zit. Oubollige dijenkletser zonder grappen, die eigenlijk niet om aan te zien is. Het scenario is van Werner Riedl en het camerawerk is van Albert Benitz.

Der Fürst von Pappenheim

1952 | Romantiek, Muziek

Duitsland 1952. Romantiek van Hans Deppe. Met o.a. Grethe Weiser, Georg Thomalla en Hannelore Schroth.

Doorsnee-operettefilm over een meisje dat met een oplichter moet trouwen ook al gaat haar hartje uit naar een eerlijke winkelbediende. Alsof ze jarenlang in de Duitse studio's gewoon niets anders wilden bedenken.

Unschuld in tausend Nöten

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Hannelore Schroth, Wolf Albach-Retty, Rudolf Platte, Oskar Sima en Elena Luber.

Aantrekkelijke Eva Born (Schroth) werkt voor een klein, maar exclusief haute-couture huis. Soms helpt ze als mannequin. Zo maakt ze kennis met Herr Bergmann (Sima) een rokkenjager, die haar per abuis het visitekaartje van zijn a.s. schoonzoon Dr. Singer (Albach-Retty) geeft. Privécontacten leggen met klanten is echter ten strengste verboden en Eva wordt op staande voet ontslagen. Ze wil Bergmann opzoeken en komt uiteraard bij Dr. Singer terecht, die zeer éprit van Eva is. Bovendien is zijn verloofde nu niet het aller braafste en trouwste wezentje. Oprecht gespeelde, maar ozo voorspelbare komedie der misverstanden die een halve eeuw later nauwelijks de moeite waard is om nog eens te gaan bekijken. Het scenario vol clichés is van regisseur Boese en Vineta Bastian-Klinger. Achter de camera stond Herbert Körner. Ook bekend als MÄDCHEN AUS DEM REGENBOGEN en MÄDEL AUS DER KONFEKTION.

Unschuld in tausend Nèten

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Rudolf Platte, Wolf Albach-Retty en Hannelore Schroth.

Aantrekkelijke Eva Born (Schroth) werkt voor een klein, maar exclusief haute-couture huis. Soms helpt ze als mannequin. Zo maakt ze kennis met Herr Bergmann (Sima) een rokkenjager, die haar per abuis het visitekaartje van zijn a.s. schoonzoon Dr. Singer (Albach-Retty) geeft. Privécontacten leggen met klanten is echter ten strengste verboden en Eva wordt op staande voet ontslagen. Ze wil Bergmann opzoeken en komt uiteraard bij Dr. Singer terecht, die zeer éprit van Eva is. Bovendien is zijn verloofde nu niet het aller braafste en trouwste wezentje. Oprecht gespeelde, maar ozo voorspelbare komedie der misverstanden die een halve eeuw later nauwelijks de moeite waard is om nog eens te gaan bekijken. Het scenario vol clichés is van regisseur Boese en Vineta Bastian-Klinger. Achter de camera stond Herbert Körner. Ook bekend als MÄDCHEN AUS DEM REGENBOGEN en MÄDEL AUS DER KONFEKTION.

Kommen sie am Ersten

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Erich Engel. Met o.a. Hannelore Schroth, Günther Lüders, Käte Pontow, Inge Meysel en Ernst Lothar.

Een aardige kleine komedie van Erich Engel (niet te verwarren met Erich Engels) over een verkoopstertje dat haar baan bij een bijna failliete winkel niet wil verliezen en op pad gaat om de schulden te incasseren. Schlagers: 'Ausgerechnet Du' en 'Das Schicksal hat Ja gesagt'.

Frèulein Bimbi

1951 | Komedie

Oostenrijk 1951. Komedie van Akos von Rathony. Met o.a. Paul Kemp, Hans Holt en Hannelore Schroth.

Een aardige kleine komedie van Erich Engel (niet te verwarren met Erich Engels) over een verkoopstertje dat haar baan bij een bijna failliete winkel niet wil verliezen en op pad gaat om de schulden te incasseren. Schlagers: 'Ausgerechnet Du' en 'Das Schicksal hat Ja gesagt'.

Das unmögliche Mädchen

1951 | Romantiek, Komedie

Oostenrijk 1951. Romantiek van Akos von Ratony. Met o.a. Hannelore Schroth, Hans Holt, Paul Kemp, Hermann Thimig en Hans Olden.

Bimbi (Schroth), die rond de dertig is, zit zonder werk en zonder geld. Haar hospita geeft haar een vergeten getuigschrift van een voormalige huurster, waardoor ze een baantje krijgt bij het cosmeticabedrijf van Thorm[KA3]alen (Thimig), die haar aanziet voor de dolle nicht van een invloedrijk politicus. Zoon Thomas (Holt) is verliefd op een revuedanseres (Künneke). Vader Thormälen vindt haar voor zijn zoon een te grote losbol en koopt haar af met een leuke sommetje. Als Thomas dit ontdekt, neemt hij met een rood hoofd en zeer verongelijkt de benen. Bovendien heeft hij in zijn binnenzak de geheime formule voor een nieuw preparaat, dat een groot succes belooft te worden. Bimbi die niet al te veel doen heeft op kantoor, ruikt een kans en reist Thomas achterna. Er bloeit een romance op die bijna in het water valt als Thormälen beweert, dat hij Bimbi heeft gestuurd om Thomas te verleiden terug te komen. Een intrige van niks en een luchtige film die de tand des tijds op den duur niet zal kunnen doorstaan. De rolbezetting, die zijn best doet, raakte al snel in het vergeetboek. Neutraal vermaak voor Duitsland en Oostenrijk onder het wakend oog van de vier mogendheden, die het land bezet hielden, terwijl de overwonnenen zich bezighielden met de wederopbouw. Het scenario is van Werner Rield. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Die wunderschöne Galathee

1950 | Komedie, Historische film, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Rolf Meyer. Met o.a. Hannelore Schroth, Viktor de Kowa, Willy Fritsch, Gisela Schmidting en Margarete Haagen.

Naïeve musical-komedie in biedermeierkostuum, die verschillende amoureuze episoden verenigt: het model wordt verliefd op de beeldhouwer, de onbeduidende groentevrouw strijdt met de beroemde zangeres om de kapelmeester.

Kätchen für alles

1949 | Romantiek, Sportfilm

Duitsland 1949. Romantiek van Akos von Ratony. Met o.a. Hannelore Schroth, Hilde Hildebrandt, Annemarie Hase, Willy Fritsch en Hubert von Meyerinck.

Jonge leerling-toneelspeelster wordt door haar geliefde, een beroemde mime-speler, voor onbehouwen uitgemaakt. Om wraak te nemen, dringt ze zijn huishouding binnen en speelt daar afwisselend, huishoudster, mishandelde echtgenote en vamp, en overtuigt de onwetende tenslotte van haar toneelkunst. De verder magere komedie is dankzij de gedaanteverwisselingen van Schroth tamelijk amusant.

Hallo - Sie haben Ihre Frau vergessen

1949 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Komedie van Kurt E. Walter. Met o.a. Willy Fritsch, Rolf Weih, Beppo Brem, Hannelore Schroth en Leni Mahrenbach.

Een advocaat die net getrouwd is, trekt met zijn vrouw in bij een vrouwenartsen- echtpaar. Beide paren flirten onderling bij het leven, maar worden aan het eind toch met elkaar verzoend door toedoen van de geliefde van de vrouwenarts, een eigenaresse van een nachtclub. Onschuldig-saaie Duitse komedie uit de tijd na de oorlog.

Derby

1949 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1949. Familiefilm van Roger von Norman en Roger Van Norman. Met o.a. Hannelore Schroth, Willy Fritsch, Heinz Engelmann, Albert Florath en Hannes Frömming.

Een romantische film die speelt tegen de achtergrond van de paardenrensport over een oorlogswees die een paard van een rijke weldoener krijgt en daarmee de Derby (en haar vriend) hoopt te winnen. Het lukt niet in één keer, maar de film is aandoenlijk en de spelers zijn ervaren. Scenario van Stefanie von Below en Roger Norman. Camerawerk van Ekkehard Kyrath.

Unter den Brücken

1946 | Komedie, Romantiek, Drama

Duitsland 1946. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Carl Raddatz, Gustav Knuth, Hannelore Schroth, Hildegard Knef en Margarete Haagen.

Poëtisch-realistisch drama van vergeten Duitse cineast Helmut Käutner waarin twee binnenvaartschippers, samen varend tussen de Duitse oostgrens en de Noordzee, verliefd worden op dezelfde vrouw (Hannelore Schroth). Beiden dingen naar haar hand en ze spreken af dat de verliezer van boord zal gaan. Unter den Brücken is dromerig alledaags en oogt tijdloos fraai dankzij het vernuftige gebruik van licht en schaduw. Käutner draaide in nazi-Duitsland maar werd na de oorlog door de geallieerde arbeidscommissie met rust gelaten vanwege zijn apolitieke films.

Sophienlund

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Heinz Rühmann. Met o.a. Harry Liedtke, Käthe Haack, Hannelore Schroth, Christina Soborn en Fritz Wagner.

Een tweelingbroer verneemt dat hun moeder hun moeder niet is, waarna de één met zijn moeder en de ander met zijn zusje wenst te trouwen. Een dolle Rühmannklucht, in 1956 opnieuw verfilmd als VERLOBUNG AM WOLFGANSEE.

Liebesgeschichten

1943 | Romantiek

Duitsland 1943. Romantiek van Viktor Tourjansky. Met o.a. Willy Fritsch, Hannelore Schroth, Joachim Brennecke en Elisabeth Flickenschildt.

Standsverschil belet Werner en Felizitas een paar te worden. Doordat zijn zoon verliefd wordt op haar dochter ontmoeten ze elkaar na velen jaren weer. Inmiddels is zij weduwe en hij weduwnaar! De aanvankelijk wat trage film wordt boeiend door de sfeertekening, het geroutineerde spel en de prima muziek van Kreuder.

Die Schwache Stunde

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Otto Pittermann. Met o.a. Hannelore Schroth, Paul Richter, Fritz Odemar, Walter Janssen en Hilde Hildebrand.

Na een echtelijke ruzie laat de vrouw van een advocaat zich inpalmen door een operazanger. De zwakke verfilming van een blijspel van Harald Röbbeling wordt overigens niet onaardig gespeeld door Schroth en Richter.

Sieben Jahre Glück

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Ernst Marischka. Met o.a. Hannelore Schroth, Wolf Albach-Retty, Theo Lingen, Hans Moser en Elly Parvo.

Een eenzame romanschrijver en dito schrijfster komen na veel vijven en zessen tot elkaar. Na het succes van SIEBEN JAHRE PECH schreef Marischka een draaiboek vol min of meer op zich zelf staande, soms heel leuke soms minder geslaagde, grappen voor het duo Lingen-Moser. De medewerking van de Italiaanse acteurs, o.a. Stoppa, zal wel in verband staan met het feit dat de film in de Cinecittá-studio's in Rome werd opgenomen.

Kleine Mädchen, grosse Sorgen

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Boleslav Barlog. Met o.a. Hannelore Schroth, Geraldine Katt, Hermann Braun en Carsta Löck.

Ursula ziet het huwelijk van haar ouders door haar beste vriendin in gevaar gebracht. Een geslaagde komedie met ernstige ondertonen.

Weisser Flieder

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Hannelore Schroth, Hans Holt, Elga Brink en Mady Rahl.

Nadat hij eerst met de moeder heeft geflirt, trouwt Hans Muth tenslotte met de dochter. De blijspeltoon is zowel door de regie als door de acteurs uitstekend getroffen.

Kitty und die Weltkonferenz

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Hannelore Schroth, Fritz Odemar, Maria Nicklisch, Christian Gollong en Paul Hörbiger.

Een verfilmde bewerking van Stefan Donats toneelstuk 'Weltkonferenz' over een manicurie die haar vriend, een journalist, een interview bezorgt met een belangrijke Engelse minister. Käutners debuutfilm werd enkele maanden na de première verboden.

Der Gouverneur

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Viktor Tourjansky. Met o.a. Brigitte Horney, Willy Birgel, Hannelore Schroth en Rolf Weih.

Een van moord verdachte luitenant kan zijn onschuld niet bewijzen zonder zijn jeugdvriendin, die de echtgenote van de gouverneur is, te compromitteren. Goede rollen van Horney en Birgel. Van dit drama, dat zich afspeelt in een fantasieland, konden de Duitsers in 1939 het nodige opsteken omtrent plicht, mannelijkheid en militaire eer.