Nikolai Simonov

Acteur

Nikolai Simonov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Stalingradskaya bitva

1950 | Oorlogsfilm

SU 1950. Oorlogsfilm van Vladimir Petrov. Met o.a. Alexei Diki, Joeri Sjoemsky, Boris Livanov, Nikolai Simonov en Nikolai Plotnikov.

Deze tweedelige oorlogsfilm over de slag om Stalingrad, waarin de rol van Stalin in de planning en leiding bejubeld wordt, paste in diens campagne om de autonomie en het prestige van de militaire staf af te zwakken. De overweldigende film, met een overvloedig budget gemaakt, werd bekritiseerd vanwege de contrasterende weergave van de hoofdkwartieren van Hitler (hysterisch) en Stalin (rustig), hoewel de na-oorlogse memoires Petrov min of meer gelijk gaven. Het spektakel, het budget en de rol van Stalin zijn te vergelijken met DE VAL VAN BERLIJN; dat is echter een betere film. Er wordt gebruik gemaakt van documentaire beelden. Deel I duurt 98m, deel II 93m.

Spiashchaia krasavitsa

1930 | Drama

SU 1930. Drama van Georgi Vasiliev en Sergei Vasiliev. Met o.a. K. Mukhutdinov, V. Miasnikova, Nikolai Simonov en P. Pirogov.

Avontuur dat net voor de oktoberrevolutie begint. Revolutionairen van de ondergrondse beweging laten bij een theater pamfletten achter, terwijl daar The Sleeping Beauty van Tchaikovski uitgevoerd wordt. Het verhaal gaat verder tijdens de burgeroorlog, wanneer het theater tijdens de uitvoering van hetzelfde stuk door rode partizanen ingenomen wordt. Tien jaar later eisen een aantal jonge communistische functionarissen uiteindelijk dat het stuk verboden wordt en er nieuwe proletarische kunstvormen gecreƫerd worden. De film is een debuutproduktie van de gebroeders Vasiliev, de beroemde auteurs van Chapaev.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikolai Simonov op televisie komt.

Reageer