Joseph Pitchhadze

Regisseur, Acteur, Producer

Joseph Pitchhadze is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Shalom Cinema! Am Ende eines Traumes

1998 | Documentaire

Duitsland 1998. Documentaire van Eva Kammerer. Met o.a. Gila Almagor, Uri Klein, Ari Folman, Savi Gabizon en Moshe Ivgi.

De film opent met het bloedige duel uit HA CHAYIM AL-PI AGFA/LIFE ACCORDING TO AGFA van Assi Dayan (1992) die zich afspeelt in een bar die een microkosmos is van Israël. Regisseuse/scenariste Kammerer vertrekt van hieruit om de geschiedenis te vertellen van de Israëlische film. De eerste bioscoop van Tel Aviv, Eden, opende de deuren in 1914. Alhoewel het een joodse uitbating was, zouden er toch geen joodse films draaien tot na het ontstaan van de staat Israël in 1948. Deze zaal bevindt zich in de Shemkin Avenue en daar ontstond dan ook de cinema-industrie van Israël. Aanvankelijk waren de films religieus/politiek getint en was er staatscontrole. Na het ontstaan in 1979 van The Fund For The Promotion of Israeli Quality Films werd de auteursfilm gesteund. In het begin ontstond zo een of twee films per jaar, maar vanaf de jaren 1990 werden het er jaarlijks een twaalftal. De films zijn kritischer van toon en het succes in eigen land is niet bepaald onverdeeld. Deze documentaire geeft ons, dank zij fragmenten uit een groot aantal prenten, een unieke kans om een beeld te krijgen van een filmproductie die in de westerse wereld weinig bekend is. Verschillende acteurs en regisseurs schetsen de evolutie van de cinematografie in hun land. Montage is van Ioannis Mantatzis. Fotografie van Manes Avny.

Leneged Einayim Ma'araviyot

1997 | Komedie, Thriller

Israël 1997. Komedie van Joseph Pitchhadze. Met o.a. Eyal Shehter, Liat Glick, Ezra Kafri, Carmel Betto en Gideon Shemer.

Speelfilmdebuut van in Georgi[KA3]e geboren Pitchhadze, afgestudeerd aan universiteit van Tel Aviv, werd meteen bekroond met eerste prijs op Filmfestival van Jerusalem en kreeg op Int. Filmfestival van Berlijn de Grote Prijs van de Oecumenische Jury. Architect Gary Razumov (Shehter) woont en werkt in Berlijn. Hij heeft alle banden met zijn verleden en vaderland verbroken. Tot hij verneemt dat zijn vader in Isra[KA3]el gestorven is. Eens in Isra[KA3]el komt hij erachter dat zijn vader helemaal niet dood is. Die is ontsnapt uit gevangenis waar hij opgesloten zat wegens spionage. Fanatiek geheim agent Wolf (Kafri) bezweert Gary het land niet te verlaten vooraleer zijn vader gevonden is. Samen met actrice (Glick), die hij in Tel Aviv ontmoette, begint hij met tegenzin aan zoektocht naar zijn vader. Het wordt een gedwongen confrontatie met zijn verleden. Vrij boeiende metafysische thriller, vermomd als roadfilm met aardig wat galgenhumor, geleverd door de geheime agenten. Moderne versie van parabel van de verloren zoon. Roept herinneringen op aan Wim Wenders, Tarantino (de personages) en Antonioni. Met erg klein budget gedraaid in korrelig zwart-wit met enkele fragmenten in kleur en op Super-8, wat indruk geeft van home movies.

Leneged Enayim Maaraviot

1996 | Drama

Israël 1996. Drama van Joseph Pitchhadze. Met o.a. Eyal Schechter, Ezra Kafri, Liat Glick, Carmel Betto en Yehuda Lazarovitch.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joseph Pitchhadze op televisie komt.

Reageer