Younis Younis

Acteur

Younis Younis is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Haifa

1996 |

Nederland/Duitsland/Israël/Frankrijk 1996. Rashid Masharawi. Met o.a. Mohammad Bakri, Ahmad Abu Sal'oum, Hiam Abbass, Nawal Zaquot en Fadi El-Ghoul.

Het titelpersonage Haifa (Bakri), die de naam van zijn geboortestad draagt, woont in een vluchtelingenkamp in de Gazastrook. Hoewel hij doorgaat voor de dorpsgek, zijn er dingen die alleen hij weet. Hij is bevriend met de familie van Abu Said (Abu Sal`oum), een ex-politie-agent die veel verwacht van de op hande zijnde politieke ontwikkelingen. Zijn zonen, waarvan er een vastzit in een Isra[KA3]elische gevangenis en de ander een rebellerende cynicus is, vinden de nieuwe politieke toestand een vernedering voor de Palestijnen. Hun moeder daarentegen hoopt dat haar kinderen weldra een normaal leven zullen kunnen opbouwen. Jonge meisjes, als Sabah (Zaquot), dromen van een mooie toekomst. De tweede film - na zijn bekroonde HATTA ISHAR AKHAR - van Masharawi (die zelf in een vluchtelingenkamp in de Gazastrook werd geboren en uiteraard het scenario schreef) geeft een haarscherp beeld van het leven in de Gazastrook na de ondertekening van het vredesaccoord in 1993 in Washington tussen de PLO van Yasser Arafat en de Israëli's. Mooie, vaak ontroerende in elkaar geweven verhalen over de Palestijnse tijdgeest van de jaren 1990. Fotografie van Edwin Verstegen. Meervoudig bekroond op de festivals van o.a. Carthago, Sorrent, Jerusalem, Valencia en Caïro.

Hatta ishaar akhar

1993 | Drama

Duitsland/Nederland/Israël 1993. Drama van Rashid Masharawi. Met o.a. Salim Daw, Naïla Zayaad, Mahmoud Qadah, Younis Younis en Assem Zoabi.

Gaza 1993. Luidsprekers kondigen in een Palestijns vluchtelingenkamp aan dat de avondklok is ingesteld. Deuren slaan dicht, en binnen enkele seconden zijn de straten, die even tevoren nog bruisten van het leven, uitgestorven, op de patrouillerende soldaten na, die moeten toezien op de strikte naleving van het bevel. De bewoners van het kamp kunnen alleen maar wachten op het sein dat ze weer naar buiten mogen. De film volgt een dag uit het leven van een Palestijns gezin, in deze stressvolle tijd waarin er elk moment van alles kan gebeuren. De film beschuldigt niet maar wil tonen hoe mensen leven onder onmenselijke omstandigheden. Masharawi baseerde zijn scenario op persoonlijke ervaringen tijdens een 45 dagen durend uitgaansverbod. Het werd de eerste Palestijnse film die ooit in Israel is gedraaid. Niet helemaal geslaagd, wel vernieuwend en interessant. In beeld gebracht door Klaus Juliusburger. Bekroond met de Gouden Piramide op het Festival van Cairo in 1993. Gedraaid in Widescreen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Younis Younis op televisie komt.

Reageer