José Antonio de la Loma (1924-2004) is regisseur en scenarist.
Er zijn 31 films gevonden.

Lolita al desnudo

1991 |

Spanje 1991. José Antonio de la Loma. Met o.a. Anthony Eisley, Clare Hoak en Andrew Stevens.

Deadly Deception

1991 | Misdaad

Spanje/Verenigde Staten 1991. Misdaad van José Antonio de la Loma. Met o.a. Lloyd Bochner, Andrew Stevens, Clare Hoak, Anthony Eisley en Joe Maxwell.

Een jonge privé-detective krijgt een nieuwe cliënt, een zakenman, Eisley. Deze laatste voelt zich achtervolgd en bedreigd. Hij vreest voor zijn leven. Nog voor de detective aan de slag kan, wordt Eisley vermoord. Samen met rechercheur van politie Stevens komt hij een illegale vrouwenhandel bij de Frans- Spaanse grens op het spoor. Meteen blijkt ook dat Hoak, de dochter van de vermoorde zakenman, een relatie heeft met Maxwell, de hoofdpooier van het callgirl-netwerk. Vervelend en weinig geïnspireerd scenario van regisseur Loma over schuld en onschuld. Camerawerk van José Garciá Galisteo. Muziek van Charles Benavent en Josep Mas Kitflus. Goedkope erotische Spaans-Amerikaanse thriller.

Man of passion

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Ray Welson, Victoria Vera, Ramon Sheen, Maud Adams en Anthony Quinn.

Het leven van de schilder Mauricio bestaat uit een opwindende cocktail van vrouwen, drank en schilderkunst. Zijn leven dreigt radicaal te veranderen als hij, geheel onverwacht, met zijn kleinzoon wordt opgezadeld. In de zwoele atmosfeer van een eiland in de Middellandse Zee ontwikkelt zich de relatie tussen de jonge knaap en de kunstenaar, die zich nog steeds kan verheugen in een levendige belangstelling van goedgeschapen en gefortuneerde dames

Fine gold

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Jane Badler, Stewart Granger en Ted Wass.

Het leven van de schilder Mauricio bestaat uit een opwindende cocktail van vrouwen, drank en schilderkunst. Zijn leven dreigt radicaal te veranderen als hij, geheel onverwacht, met zijn kleinzoon wordt opgezadeld. In de zwoele atmosfeer van een eiland in de Middellandse Zee ontwikkelt zich de relatie tussen de jonge knaap en de kunstenaar, die zich nog steeds kan verheugen in een levendige belangstelling van goedgeschapen en gefortuneerde dames

A Man of Passion

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Anthony Quinn, Maud Adams en Ramon Sheen.

Quinn is een gekwelde, excentrieke, eigenzinnige kunstschilder aan de Costa Brava die levenskracht pompt in zijn doodernstige tien-jarige pianospelende kleinzoon. Geen hoogvlieger, hoogst sentimenteel en tamelijk genietbaar. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Tote Trenas.

Oro fino

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Ted Wass, Jane Badler, Andrew Stevens en Simón Andreu.

Twee kroegbazen zijn het oneens over de bereidingswijze van wijn. Hun kinderen zijn echter verliefd op elkaar. Een soort weerzinwekkende mengeling tussen [KL]Romeo en Julia[KLE] en de Noordamerikaanse televisieserie [KL]Falcon Crest[KLE]. Tussen de acteurs is de aftandse Stewart Granger te onderscheiden (met de eeuwige zakdoek om zijn hals).

Escuadrón

1987 | Actiefilm

Mexico/Spanje 1987. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. George Kennedy, Andrew Stevens, Isaac Hayes, Jorge Rivero en Kevin Bernhardt.

Een staatsgreep in een Arabisch land bedreigt de wereldvrede. Een goed getraind groepje vechtersbazen wordt gecontracteerd door de CIA om de leider van de oppositie tegen de nieuwe dictator te beschermen. Middelmatige effecten, middelmatige regie, middelmatig spel. De muziek is van de beroemde Jerry Goldsmith.

Yo, el vaquilla

1985 | Actiefilm, Biografie

Spanje 1985. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Juan José Moreno Cuenca, Raúl García Losada, Frank Braña en Carmen de Lirio.

Het bewogen leven van de jeugdmisdadiger die de bijnaam van 'El Vaquilla' draagt. Een pseudo-biografische film totaal gespeend van kwaliteit.

Perras callejeras

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Sonia Martínez, Susana Sentís, Teresa Giménez en Toni Isbert.

Om diverse redenen gaan drie meisjes de straat op om zich op allerlei manieren te misdragen. Idiote film en dito vertolkingen (Toni Isbert is het minst erg)

Máquina de matar

1984 | Drama

1984. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Jorge Rivero, Ana Obregón, Willie Aames, Margaux Hemingway en Richard Jaeckel.

Om diverse redenen gaan drie meisjes de straat op om zich op allerlei manieren te misdragen. Idiote film en dito vertolkingen (Toni Isbert is het minst erg)

Goma 2

1984 | Actiefilm

Mexico/Spanje 1984. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Margaux Hemingway, Lee Van Cleef, Jorge Rivero, Willie Ames en Richard Jaeckel.

Twee Spaanse vrachtwagenchauffeurs krijgen een botsing met Franse boeren. Een zeer middelmatige thriller, die op nogal opportunistische wijze aansluiting tracht te vinden bij de destijds brandende diplomatieke kwesties.

Jugando con la muerte

1982 | Actiefilm

Spanje/Mexico 1982. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Jorge Rivero, Maud Adams, Max von Sydow, George Peppard en Cuck Connors.

Een avonturier, een voormalige parachutist met een arend als tatoeage, wordt door de Spaanse politie gevraagd een machtig net van drugshandelaars dat door Peppard geleid wordt, op te rollen. Een actiefilm met het nodige explosieve geweld in de stijl van de jaren 1960-70 die geregisseerd werd door een expert in dit genre. Goede karakterrollen van de bekende gezichten van het witte doek. Amerikaanse titel TARGET EAGLE.

Ultimos golpes de 'El Torete'

1980 | Actiefilm

Spanje 1980. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Angel Fernández Franco, Bernard Seray, Berta Singerman en Isabel Mestres.

Twee misdadigers, 'El Torete' en 'El Vaquilla', overvallen tegelijkertijd afzonderlijk dezelfde bank. Er ontstaat een discussie tussen de twee zodat een bediende alarm kan slaan. We zien dezelfde personages in zijn voorgaande film PERROS CALLEJEROS, maar de regisseur herzag wel één en ander. Hij had hetzelfde produktieteam ter beschikking.

II Perros callejeros

1979 | Actiefilm

Spanje 1979. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Angel Fernández Franco, Verónica Miriel, Isabel Mestres en Raúl Ramírez.

De nieuwe erotische lotgevallen van 'El Torete' als automobilist. Desondanks werd de film, in tegenstelling tot zijn vorige films, geen succes bij het publiek.

Perros callejeros

1976 | Actiefilm

Spanje 1976. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Angel Fernández Franco, Miguel Hugal, Víctor Petit en Frank Braña.

Een jeugdmisdadiger ontsnapt voortdurend aan de politie. Een overdreven demagogische en opportunistische film, die echter wel bij het publiek in de smaak viel. Derhalve gaf hij aanleiding tot vervolgfilms en imitaties, eveneens met echte jeugdmisdadigers in de hoofdrollen.

Las Alegres chicas del Molino

1976 | Musical

Spanje 1976. Musical van José Antonio de la Loma. Met o.a. Pipper, Christa Leem, Silvia Solar en Verónica Miriel.

De anekdotes van deze film spelen zich af in de feestzaal 'El Molino' in Barcelona. Deze pseudo-documentaire heeft een enigszins melodramatisch tintje over zich.

La Nueva Marilyn

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Agata Lys, José María Castellví, Celia Torres en Ricardo Merino.

Een fotograaf probeert van zijn model een nieuwe Marilyn Monroe te maken. Een in alle opzichten rampzalige film.

Metralleta stein

1974 | Actiefilm

Spanje 1974. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. John Saxon, Francisco Rabal, Blanca Estrada, Simón Andreu en David Carpenter.

Een politieagent is van plan om een gevaarlijke misdadiger te pakken. Een Spaanse actiefilm waarin gestreefd is naar een Amerikaanse uitvoering. Helaas is men daar in geen enkel opzicht in geslaagd.

Razzia

1973 | Actiefilm

Spanje 1973. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. John Justin, Simón Andreu, Máximo Valverde, Linda Hayden en Eduardo Fajardo.

De politie van Barcelona is van plan om twee rivaliserende bendes van drugsdealers op te rollen. Een stompzinnige verheerlijking van de Spaanse politie, slecht verpakt als actie- thriller.

El Ultimo viaje

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van José Antonio de la Loma. Met o.a. Simón Andreu, Julián Mateos, Pauline Challenor en Agata Lys.

Een politieagent moet het hoofd bieden aan een bende drugsdealers. Dit is één van de beroemdste geëngageerde films, die aan het begin van de jaren zeventig zo populair waren in Spanje.

Timanfaya

1972 | Romantiek, Misdaad

Spanje 1972. Romantiek van José Antonio de la Loma. Met o.a. Patty Shepard, Christian Roberts, Fernando Sancho, Frank Braña en Manuel de Blas.

Het liefdesverhaal van een jonge getrouwde vrouw die ontevreden is over haar huwelijk, en een beeldhouwer die achtervolgd wordt door de politie. Een dermate slechte combinatie van melodrama, moralisme, intrige en toerisme dat het resultaat onuitstaanbaar is.

El Mas fabuloso golpe del Far West

1972 | Western

Spanje 1972. Western van José Antonio de la Loma. Met o.a. Carmen Sevilla, Mark Edwards, Fernando Sancho, Barbara Carrol en Patty Sheppard.

Een Mexicaanse bandiet laat zich arresteren om ongemerkt een bankroof voor te bereiden en spreekt met zijn medeplichtige af in de besneeuwde bergen, waar degene met de buit echter niet komt opdagen. Dit is de tactiek van de twee bedenkers die de andere bendeleden elkaar laten uitroeien. Deze paella-western heeft een visueel bijzondere kwaliteit door de situering in de sneeuw, en een vernuftig scenario vol ironische wendingen. De regisseur grijpt zijn kansen tot een opvallende stijloefening aan, maar vergeet daarbij het echte Amerikaanse Westen aannemelijk te suggereren.

Golpe de mano

1969 | Oorlogsfilm

Spanje 1969. Oorlogsfilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Simón Andreu, Patty Shepard, Daniel Martín, Rafael Hernández en Fernando Sancho.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog moet een jonge vaandeldrager een vijandelijke post innemen. Een van de weinige voorbeelden van een film die het waagde een enigszins objectieve visie op de Spaanse burgeroorlog te geven, ondanks dat hij tijdens het Franco-regime gerealiseerd werd. De film op zich is echter nogal slap.

Carrera - das Geheimnis der blonden Katze

1968 | Misdaad, Thriller

Spanje/Italië/Duitsland 1968. Misdaad van José Antonio de la Loma. Met o.a. Thomas Hunter, Gila von Weitershausen, Fernando Sancho, Erika Blanc en Walter Barnes.

Een Duits-Italiaanse bende probeert in deze Duits-Italiaans-Spaanse doorsnee-produktie een collectie juwelen in Nederland te bemachtigen.

Porqué seguir matando?

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van José Antonio de la Loma. Met o.a. Anthony Steffen, José Calvo, Evelyn Stewart, Stanley Kent en Hugo Blanco.

Een soldaat deserteert om zijn vermoorde vader te wreken. Een typische afgezaagde spaghetti-western met Anthony Steffen in zijn zoveelste imitatie van Clint Eastwood.

Im Reiche des silbernen Loewen

1965 | Actiefilm

Spanje/Duitsland 1965. Actiefilm van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Antonio Casas, Dieter Borsche en Lex Barker.

Een soldaat deserteert om zijn vermoorde vader te wreken. Een typische afgezaagde spaghetti-western met Anthony Steffen in zijn zoveelste imitatie van Clint Eastwood.

Durchs wilde Kurdistan

1965 | Avonturenfilm, Actiefilm

Duitsland/Spanje 1965. Avonturenfilm van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Lex Barker, Ralf Wolter en Marie Versini.

Kara Ben Nemsi en zijn vriend Hadschi Halef Omar helpen sjeik Mohammed om diens zoon uit handen van de moordlustige pasja van Mossul, een aartsvijand van de Arabieren, te redden. Lekkere, afwisselende, ouderwetse avonturenfilm naar een der verhalen van Karl May, door de regisseur zelf tot scenario bewerkt. De fotografie met mooie landschapsopnamen is van Francisco Marín. Gedraaid in Spanje.

Totò d'Arabia

1964 | Komedie, Avonturenfilm

Italië/Spanje 1964. Komedie van José Antonio de la Loma. Met o.a. Totò, Nieves Navarro, George Rigaut en Fernando Sancho.

Totò is de butler van het hoofd van de Engelse spionage- afdeling. In die hoedanigheid kent hij op een veilige en vriendelijke afstand diverse internationale spionnen. Op één of andere manier vertrekt hij op een missie naar Koeweit om de sjeik over te halen zijn oliebronnen over te dragen aan de Engelsen. Daar komt hij de spionnen van weleer weer tegen onder minder geciviliseerde omstandigheden. Lichte spotternij op LAWRENCE OF ARABIA van David Lean. Humoristisch, maar geen top van de grote komediant.

Fuga Desesperada

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van José Antonio de la Loma. Met o.a. Arturo Fernández, Maruja Bustos, Claire Maurier en Milo Quesada.

Een ontsnapte gevangene probeert zich te herenigen met zijn oude medeplichtigen, maar dezen houden het voor een valstrik. Een zwakke en vrij zware film, maar toch met zekere waarde.

Un Mundo para mí

1959 | Drama

Spanje/Frankrijk 1959. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Vicente Parra, Agnes Laurent, Armand Mestral en José Marco Davó.

Een jonge chemicus wil priester worden. Van het begin tot het einde belachelijk en leugenachtig.

Las Manos sucias

1957 | Thriller

Spanje/Italië 1957. Thriller van José Antonio de la Loma. Met o.a. Amedeo Nazzari, Katia Loritz, María Martín en Francisco Piquer.

Een misdadiger besluit de vrouw te versieren die de enige getuige van zijn misdaad is. Een middelmatige film van een klaar-blijkelijk incompetente regisseur.