Nathalie Saint-Pierre

Regisseur, Scenarist, Producer, Editor

Nathalie Saint-Pierre is regisseur, scenarist, producer en editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Catimini

2012 | Drama

Canada 2012. Drama van Nathalie Saint-Pierre. Met o.a. Isabelle Vincent, Roger La Rue, Emilie Bierre, Rosine Chouinard-Chauveau en Frédérique Paré.

Aangrijpend relaas over de opvang van pleegkinderen in Québec, verteld aan de hand van vier meisjes van verschillende leeftijden. Beginnend met nieuwkomer Cathy van 6 en eindigend met de 18-jarige Manu, die op het punt staat het systeem te verlaten, leidt regisseuse Saint-Pierre de kijker langs de verschillende stadia. De gemene deler: hoe goed de bedoelingen van de volwassenen ook zijn, uiteindelijk falen ze allemaal. Een grimmige boodschap, maar dankzij de uitmuntende jonge cast en de subtiele toon toch verteerbaar.

Ma voisine danse le ska

2003 | Drama, Komedie

Canada 2003. Drama van Nathalie Saint-Pierre. Met o.a. Alexandrine Agostini, Frédéric Desager, Marianne Côté-Olijnik en Jean-Robert Bourdage.

Een Belgische fotograaf in Montreal (Desager) heeft zijn levenslust verloren na de dood van zijn vrouw en dochtertje in een auto-ongeluk. Zijn isolement wordt doorbroken door een nieuwe buurvrouw in het portaal (Agostini), een frivole vrijgezel met een dochtertje dat erg lijkt op het overleden kind van de fotograaf. Samen alleen bevalt goed en zo ontstaat een warmbloedige verhouding. Ma voisine danse le ska is het toonbeeld van een plezierige, onafhankelijk gedraaide auteursfilm waarin volwassen aandoenlijkheid hoogtij viert. De eventuele plooien worden gladgestreken door de blitse locaties in Montreals voormalige arbeiderswijk Plateau Mont-Royal, eind jaren '90 uitgeroepen tot één van de vijftien hipste buurten van Noord-Amerika.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nathalie Saint-Pierre op televisie komt.

Reageer