Steve Cole

Regisseur, Acteur

Steve Cole is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

ABBA: The Winner Takes It All

1999 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1999. Documentaire van Steve Cole en Chris Hunt. Met o.a. Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog en Paul Gambaccini.

In april 1974 werden de leden van de popgroep ABBA in heel Europa in [KA1]e[KA1]en avond bekend toen ze met `Waterloo` het Eurovisie-songfestival wonnen. Het kwartet Frida, Agnetha, Bj[KA3]orn en Benny had hun sporen allang verdiend in de Zweedse muziekwereld toen ze samen een groepje vormden. Bj[KA3]orn en Agnetha waren een stel, evenals Frida en Benny. Iedereen verwachtte dat het bij die ene hit zou blijven, maar de volgende vijftien jaar bereikten ze doorlopend op de internationale hitparades de eerste plaats met o.a. `S.O.S.`, `Fernando`, `Money Money`, `Dancing Queen`, `Chiquitita`, `Super Trooper` `Knowing Me, Knowing You` en vele andere nummers. In 1988 besloten ze een tijdje te stoppen met tournees, maar de scheiding van Bj[KA3]orn en Agnetha maakte een einde aan de populairste popgroep sinds The Beatles. De documentaire is een hulde aan hun talent en bijdrage aan de internationale muziekscene en voor het eerst na tien jaar gingen de vier ABBA-leden akkoord om opnieuw samen te werken voor een film. We volgen tevens de repetities voor de musical [KL]Mamma Mia[KLE] van Bj[KA3]orn en Benny die in Londen in maart 1999 in premi[KA2]ere ging en die een nieuwe ABBA-rage veroorzaakte. In de film zien we dat de groep een soort tweede leven heeft in travestie- en playbackshows. Cole en Hunt schreven tevens het scenario. Mike Butler monteerde de montage van de film. Fotografie is van Paul Wheeler, Simon Wagen, Martin Hailey en Dave Blackman. Dolby Stereo. Leuk voor de fans (van toen en nu).

Scooter in Palm Beach

1988 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Komedie van Marlene Rogoff. Met o.a. Reggie Christofer, Jack Frost, Steve Cole, Diana Manateo en Mary Squire.

Een vrolijke en avontuurlijke jeugdfilm over een achttien- jarige jongen (en zijn hond) die op zichzelf komt te staan, als zijn ouders vermist worden na een vliegtuigongeluk in Afrika. Hij is vastberaden zijn ouders terug te vinden, maar hij moet veel hindernissen nemen: het nodige geld verdienen voor zijn levensonderhoud en de reis (wat goed lukt met hulp van zijn hond) en zich zien te redden uit de klauwen van een gemene kapitein, die hem gekidnapt heeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Steve Cole op televisie komt.

Reageer