Billy De Wolfe (1907-1974): cast.
Er zijn 14 films gevonden.

The World's Greatest Athlete

1973 | Komedie, Fantasy, Sportfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1973. Komedie van Robert Scheerer. Met o.a. John Amos, Jan-Michael Vincent, Tim Conway, Roscoe Lee Browne en Dayle Haddon.

Trainer Amos die alles tegenzit, keert terug naar Afrika, waar zijn wortels liggen, om er de superatleet Vincent te ontdekken. Een aardige Disney-film met prima speciale effecten. Conway is erg grappig in een scène waarin hij de proporties van Klein Duimpje krijgt. Scenario van Gerald Gardner en Dee Caruso. Camerawerk van Frank Phillips.

Arsenic And Old Lace

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Robert Sheerer. Met o.a. Helen Hayes, Lillian Gish, Robert Crane, Fred Gwynne en Sue Lyon.

Heerlijke herverfilming van de Cary Grant-film uit de jaren veertig. Hayes en Gish zijn de oude dametjes: geknipt voor hun rollen. Crane is geen Grant maar het blijft allemaal het aankijken waard.

Billie

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Don Weis. Met o.a. Patty Duke, Warren Berlinger, Jim Backus, Jane Greer en Billy De Wolfe.

Billie (Duke) en haar atletische aspiraties. Backus en Greer zijn haar verbijsterde ouders, Berlinger is haar vriendje. Duke zingt, rent en pronkt.

Call Me Madam

1953 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1953. Musical van Walter Lang. Met o.a. Ethel Merman, Donald O'Connor, George Sanders, Billy De Wolfe en Walter Slezak.

Op Broadway had Ethel Merman deze rol 644 keer gespeeld toen ze het sprankelende middelpunt werd in deze verfilming van de Irving Berlin musical. Merman speelt de Amerikaanse ambassadrice in het piepkleine Lichtenberg, waar ze de diplomatieke kringen opschudt met zang en dans (en kostuums van ontwerpster Irene Sharaff). Terwijl zij valt voor de generaal aldaar, raakt haar perschef (O’Connor) in de ban van de prinses (Vera-Ellen) van het land. Kleurrijke filmmusical met uitstekende muzikale momenten rond liedjes als You’re Just in Love. Alfred Newman kreeg een Oscar voor zijn muziek.

The Lullaby of Broadway

1951 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1951. Komedie van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gene Nelson, S.Z. Sakall, Billy De Wolfe en Gladys George.

Doris Day keert als zangeres naar New York terug en ontdekt dat haar moeder (George) een verlopen artieste is.

Dear Brat

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van William A. Seiter. Met o.a. Mona Freeman, Billy De Wolfe, Edward Arnold en Lyle Bettger.

Nog een vervolg op DEAR RUTH met Freeman in titelrol waarbij ze een boef op het rechte pad wil brengen.

Tea for Two

1950 | Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Gene Nelson, Eve Arden en Billy De Wolfe.

S.Z. Sakall vertelt de kinderen van het echtpaar MacRae-Day hoe hun moeder toen hij haar voogd was, een gevierde zangeres van de shows op Broadway werd. Aan de hand van flashbacks zien we rijke erfgename Day een musical - haar droom - financieren, met (uiteraard) zichzelf in de hoofdrol op weg naar succes, het debâcle op de beurs van haar voogd Sakall met het familiefortuin listig omzeilend. Een aardige, onderhoudende, zij het wat oppervlakkige Day-musical uit de Warner Bros-stal. Losjes gebaseerd op het toneelstuk No, No, Nanette. Al eerder gefilmd in 1930 en 1940. Harry Clork schreef het scenario. Camerawerk van Wilfried M. Cline.

Dear Wife

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van Richard Haydn. Met o.a. Joan Caulfield, William Holden, Edward Arnold, Billy De Wolfe en Mona Freeman.

In het vervolg van DEAR RUTH staan Freemans capriolen om Holden gekozen te krijgen voor de Senaat centraal. Haar vader Arnold strijdt om dezelfde zetel.

Isn't It Romantic?

1948 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1948. Romantiek van Norman Z. McLeod. Met o.a. Veronica Lake, Mary Hatcher, Mona Freeman, Billy De Wolfe en Ronald Culver.

Nee.

The Perils of Pauline

1947 | Biografie, Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1947. Biografie van George Marshall. Met o.a. Betty Hutton, John Lund, Billy De Wolfe, William Demarest en Constance Collier.

Pearl White (Hutton), een jonge werkneemster van een naaiatelier, wordt opgemerkt door een actrice die toevallig in de buurt is om een kostuum op te pikken. Ze introduceert Pearl in de toneelwereld en van het een komt het ander, uiteindelijk zou White door de Perils of Pauline-films een grote ster van de stomme film worden. Vrolijke, leuke, maar onbetrouwbare biopic: over het leven van de echte Pearl White is niet veel bekend, ze was een notoire jokkebrok die van alles over haar leven verzon.

Dear Ruth

1947 | Komedie

Verenigde Staten 1947. Komedie van William D. Russell. Met o.a. Joan Caulfield, William Holden, Mona Freeman, Edward Arnold en Billy De Wolfe.

Pittige, naïeve komedie met het spel der vergissingen waarin een jong meisje zich voordoet als haar oudere zus om indruk te maken op de soldaat met wie ze correspondeert.

Blue Skies

1946 | Muziek, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1946. Muziek van Stuart Heisler en Stuart Heisler en Mark Sandrich. Met o.a. Fred Astaire, Bing Crosby, Joan Caulfield, Billy De Wolfe en Olga San Juan.

Het dunne verhaal over twee concurrenten in de liefde wordt gered door De Wolfe met zijn grappen, de dansjes van Astaire en de liedjes van Irving Berlin als 'Puttin' on the Ritz' en 'A Couple of Song and Dance Men'.

Miss Susie Slagle's

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van John Berry. Met o.a. Veronica Lake, Sonny Tufts, Joan Caulfield, Lillian Gish en Ray Collins.

Een weinig enerverend verhaal over een pension voor artsen en verpleegsters, dat speelt rond de eeuwwisseling.

Dixie

1943 | Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1943. Biografie van A. Edward Sutherland. Met o.a. Bing Crosby, Dorothy Lamour, Billy De Wolfe, Marjorie Reynolds en Lynne Overman.

De sfeer overheerst verhaallijn in deze biografie van de pioniersminstreel Dan Emmett die de titelsong 'Sunday, Monday and Always' schreef.