Aminta Fall

Acteur

Aminta Fall is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le franc

1999 |

Senegal 1999. Djibril Diop Mambetty. Met o.a. Demba Ba, Aminta Fall en Dieye Ma Dieye.

Film over het leven in Senegal. Muzikant Marigo wil zijn instrument, de congoma, die zijn huisbaas wegens huurschuld heeft ingenomen, graag terug. Wanneer hij de gelukkige eigenaar wordt van een lot, besluit hij dit op een veilige plek te verstoppen. Zielsgelukkig is hij wanneer hij bij de trekking het winnende lot blijkt te hebben. Er is echter een probleem. Hij heeft het lot op een wel heel erg veilige plek verstopt*.* Muzikant Marigo wil zijn instrument, de congoma, die zijn huisbaas wegens huurschuld heeft ingenomen, graag terug. Wanneer hij de gelukkige eigenaar wordt van een lot, besluit hij dit op een veilige plek te verstoppen. Zielsgelukkig is hij wanneer hij bij de trekking het winnende lot blijkt te hebben. Er is echter een probleem. Hij heeft het lot op een wel heel erg veilige plek verstopt

La petite vendeuse du soleil

1999 |

Zwitserland/Frankrijk/Senegal 1999. Wasis Diop en Djibril Diop Mambetty. Met o.a. Dieynaba Laam, Moussa Baldé, Oumy Samb, Taïrou M'Bay en Lisa Baléria.

Hoofdrolspeelster in dit tweede deel van de onvoltooide trilogie 'Histoires des petits gens' is de twaalfjarige Sili die het bedelen afzweert en krantenverkoopster wordt in het hectische Dakar. Mambéty is erin geslaagd een optimistische kijk te geven op de kloof tussen droom en werkelijkheid. Hij was gefascineerd door mensen aan de rand van de samenleving die ondanks de armoede hun dromen niet opgeven.

Le Franc

1995 | Komedie, Drama, Fantasy

Senegal 1995. Komedie van Djibril Diop Mambéty. Met o.a. Dieye Ma Dieye, Aminta Fall en Demba Bâ.

In de film, die het eerste deel van een drietal verhalen is, maken we kennis met de gigantsiche armoede in Senegal en de symbolische betekenis van deze gelijkenis is het bijna ondragelijke juk van het IMF, waaronder het land zucht en de op hande zijnde devaluatie met vijftig procent van de CFA (de frank in Franstalig Afrika), waardoor het land bijna niets meer kan invoeren. Een aardige kennismaking met de Afrikaanse cinema en technisch heel behoorlijk uitgevoerd. Er is weinig dialoog, waardoor de film gemakkelijk te volgen is. Het vervolg dat vier jaar later in roulatie kwam is getiteld LA PETITE VENDEUSE DE SOLEIL.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aminta Fall op televisie komt.

Reageer