Mario Tosi: camera.
Er zijn 11 films gevonden.

Whose Life Is It Anyway?

1981 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1981. Drama van John Badham. Met o.a. Richard Dreyfuss, John Cassavetes, Christine Lahti, Bob Balaban en Kenneth McMillan.

Beeldhouwer Dreyfuss raakt verlamd (vanaf zijn nek) door een auto-ongeluk en verdedigt zijn recht om te sterven. Een opzienbarende rol van Dreyfuss en verder goed spel van ziekenhuisdirecteur Cassavetes, dokter Lahti, rechter McMillan en opleidingszuster Hunter. Naar het successtuk van Brian Clark met een scenario van de auteur en Reginald Rose. Camerawerk van Mario Tosi.

The Stunt Man

1980 | Avonturenfilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Richard Rush. Met o.a. Peter O'Toole, Steve Railsback, Barbara Hershey, Allen Goorwitz en Alex Rocco.

Zeer boeiende chaos, waarin realiteit en fictie door elkaar lopen. O'Toole speelt Eli Cross, een opportunistische filmregisseur die Railsback als een op de vlucht geslagen Vietnamveteraan onder zijn hoede neemt. Een sympathieke O'Toole kreeg voor zijn flamboyante vertolking een Oscarnominatie. Het scenario van Lawrence B. Marcus en de handige regie van Rush maken van deze sluwe hommage aan het filmmaken, een waar genot, maar je moet wel goed oppassen om de draad niet kwijt te raken.

The Main Event

1979 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1979. Komedie van Howard Zieff. Met o.a. Barbra Streisand, Ryan O'Neal, Paul Sand, Whitman Mayo en Patti D'Arbanville.

Het parfumfabriekje van Streisand gaat op de fles, en ze blijft zitten met een bokser, O`Neal. Ze besluit het te proberen als promotor in de bokswereld, maar alles loopt anders dan ze zich heeft voorgesteld, zeker als ze ook nog verliefd op hem wordt. Na het succes van WHAT`S UP DOC was iedereen ervan overtuigd dat een team-up van Streisand en O`Neal in een nieuwe screwball-comedy niet stuk zou kunnen. Maar wat blijft er over van een slapstick als het scenario (van Gail Parent en Andrew Smith) een mager beestje zonder enige snedigheid of snelle dialoog blijkt te zijn? Een flauwe mislukking, die alleen de fans van de betrokken sterren zal weten te boeien. In beeld gebracht door Mario Tosi.

The Betsy

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Laurence Olivier, Robert Duvall, Katharine Ross, Tommy Lee Jones en Lesley-Anne Down.

Een prul, maar best vermakelijk om te zien; gebaseerd op Harold Robbins roman over de handel en wandel van de grondlegger van een autobedrijf en zijn familie in een aantal generaties. Oliviers potentie en Downs bekoorlijkheid vormen de pluspunten. Scenario van Walter Bernstein en William Best. Camerawerk van Mario Tosi.

MacArthur

1977 | Oorlogsfilm, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1977. Oorlogsfilm van Joseph Sargent. Met o.a. Gregory Peck, Ed Flanders, Dan O'Herlihy, Marj Dusay en Sandy Kenyon.

De epische oorlogsbiografie MacArthur heeft naast vele goede punten - zoals het krachtige spel van Peck als de slimme, maar arrogante generaal MacArthur en veel realistisch wapengekletter - ook een essentieel gebrek. Het script van Barwood en Robbins (The Sugarland Express) bestrijkt de periode 1942-1951. Deze negen jaren van oorlog (ook Korea), tactiek, politiek en zware militaire strijd op allerlei fronten, laat zich niet in 130 minuten vertalen. Een gevolg is dat de zoveelste tactische vondst van MacArthur tegen de Japanners of Noord-Koreanen afgeraffeld op het doek verschijnt, zodat de enorme impact van zo'n actie op al die betrokken mensen gebagatelliseerd wordt. En de kijkers onaangedaan achterblijven.

Sybil

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Joanne Woodward, Sally Field, Brad Davis, Martine Bartlett en Jane Hoffman.

Deze psychologische film over een jonge vrouw die door haar jeugdervaringen een zestienvoudige gespleten persoonlijkheid had, kreeg de tv-Oscar 'Emmy'. Field is opmerkelijk in de hoofdrol en Woodward geeft glans aan de psychiater. Een uiterst fascinerend, maar onthutsend drama.

Judge Horton and the Scottsboro Boys

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Arthur Hill, Vera Miles, Lewis J. Stadlen, Ken Kercheval en Ellen Barber.

Ducator, Alabama 1931. Negen rondzwervende zwarten worden gearresteerd wegens verkrachting van twee blanke meisjes en zonder pardon ter dood veroordeeld. Twee jaar later krijgen ze een nieuw proces, ditmaal voorgezeten door Rechter Horton (Hill), een man zonder vooroordelen. Hoewel hij onder druk komt te staan van bijna de hele stad, leidt hij het proces op eerlijke wijze. Een film die de houding van zowel de rechtsdeskundigen als de pers en het publiek aanklaagt in een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal. Hill is zeer overtuigend als de onkreukbare rechter, wiens houding zelfs door zijn collega's niet begrepen wordt. Stemmingmakerij lijkt daarbij belangrijker dan de waarheid. Fotografie van Mario Tosi. De soundtrack bevat zwarte muziek.

Carrie

1976 | Horror

Verenigde Staten 1976. Horror van Brian De Palma. Met o.a. Sissy Spacek, Piper Laurie, William Katt, John Travolta en Amy Irving.

USA 1976. Van Brian De Palma. Naar de roman van Stephen King. Met oa Sissy Spacek, Piper Laurie, John Travolta en Amy Irving. Sissy Spacek speelt in deze uitstekende horrorfilm een verlegen, onopvallend meisje met een godsdienstwaanzinnige moeder, dat op school wordt gepest. Uitgerekend tijdens het eindejaarsbal wordt ze ook nog eens tot op het bot vernederd. En dan blijkt Carrie over onvermoede talenten te beschikken. Oscarnominaties voor Spacek en Laurie. Een van de eerste rollen van Travolta, als pestkop. In 1999 - toen Carrie al lang en breed een cultstatus had verworven - verscheen de beroerde sequel The Rage: Carrie 2. In 2013 verscheen een, niet eens zo onaardige, remake.

Hearts of the West

1975 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1975. Western van Howard Zieff en George Cukor. Met o.a. Jeff Bridges, Andy Griffith, Donald Pleasence, Blythe Danner en Alan Arkin.

Boerenknecht Lewis Tater (Bridges) uit Iowa wil beroemd worden als schrijver van western-verhalen. Hij besluit naar Hollywood te gaan. Zijn pad wordt gekruist door bedriegers en oplichters maar hij weet in de filmstad aan te komen met de buit van een stel schurken. Hij wordt acteur in B-westerns van de hysterische regisseur Kessler (Arkin). Met de hulp van de lieve scriptgirl Miss Trout (Danner), lukt het hem een een succesboek 'Hearts of the West' te schrijven, maar zwendelaars gaan aan de haal met zijn honorarium. Wraakzuchtige boeven uit het verleden weten hem te vinden en knallen hem neer. Een buitenissige film, die best onderhoudend is. Gesitueerd rond 1935. Scenario van Rob Thompson. Camerawerk van Mario Tosi. Ook bekend als HOLLYWOOD COWBOY.

The Killing Kind

1973 | Mysterie, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1973. Mysterie van Curtis Harrington. Met o.a. John Savage, Ann Sothern, Ruth Roman, Luana Anders en Cindy Williams.

De zoon (Savage) van een uiterst dominante moeder (Sothern) ontwikkelt zich tot vrouwenmoordenaar. Deze weinig bekende, maar rechtlijnige thriller laat Sothern de vrije hand voor een hoogstandje in een bizarre karakterisering. Scenario van George Edwards en Tony Crechales. Camerawerk van Mario Tosi.

A Summer Without Boys

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van Jeannot Szwarc. Met o.a. Barbara Bain, Kay Lenz, Michael Moriarty, Debralee Scott en Ric Carrott.

Tijdens WO II verblijft Bain samen met haar dochter Lenz in een pension aan de kust. Aanvankelijk denkt Lenz dat de scheiding verband houdt met de oorlog, maar stilaan wordt haar duidelijk dat haar ouders uit elkaar willen gaan. Wanneer ze ontdekt dat haar moeder een meer dan gewone belangstelling koestert voor de veel jongere Moriarty, stort haar wereldje helemaal in. Ze gaat in op het voorstel van haar vriendin om een nachtje met drie matrozen op stap te gaan. Oorlogs- en familiedrama gezien door de ogen van een opgroeiend meisje en geïnterpreteerd binnen haar beperkte bevattingsmogelijkheden. Het scenario van Rita Lakin toont een reeks té perfecte personages en situaties om realistisch te zijn. Mooi in beeld gebracht door Mario Tosi.