Eeva Litmanen

Acteur

Eeva Litmanen is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Liian paksu perhoseksi

1997 | Romantiek

Finland 1997. Romantiek van Heidi Köngäs. Met o.a. Kaarina Hazard, Mika Nuojua, Liisamaija Laaksonen, Anna-Elina Lyytikäinen en Juha Veijonen.

Een typisch Fins product met summiere dialogen waarin drama en ingetogen komedie subtiel afgewisseld worden. Hardly a Butterfly (zoals de Engelse titel luidt) is de eerste (tv) film van Köngäs die in het Hoge Noorden vooral bekend is van tv-series. (VM/VPRO Gids)

Räpsy ja Dolly eli Pariisi odottaa

1990 | Komedie

Finland 1990. Komedie van Matti Ijäs en Matti Ijas. Met o.a. Raija Paalanen, Matti Pellonpää, Kari Väänänen, Pertti Sveholm en Risto Salmi.

Loser R[KA3]apsy (Pellonp[KA3]a[KA3]a) leert Dolly (Paalanen) kennen. Hij zegt vertegenwoordiger te zijn, maar het is onduidelijk wat hij precies verkoopt. Als hij onder druk gezet wordt om een oude vriend een mes te bezorgen, krijg je toch echt de indruk dat hij zich in het schemerwereldje van de kleine misdaad beweegt. Dolly is een belegen danseres uit - zo beweert zij - het cabaret à la het Lido de Paris met zijn vermaarde Bluebell Girls. Dolly drinkt meer dan ze danst en leeft in het verleden al krijgen we haar wel in haar 'danskostuum' te zien. Räpsy, die duur voor zijn vrijheid betaalt, en Dolly ondernemen een poging samen nog wat te gaan maken van de toekomst die hen nog overblijft. Verfrissende literaire cinema uit het hoge Noorden, best interessant voor filmliefhebbers. Het scenario is van Arto Melleri en regisseur Ijäs, die zijn carrière heeft voortgezet met tv-films, hetgeen niet verwonderlijk is in zo'n dun bevolkt land en zo'n beperkt taalgebied. Trouwens deze film is medegefinancieerd door de Finse omroep. Het camerawerk is van Tahvo Hirvonen en Juha-Veli Äkräs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eeva Litmanen op televisie komt.

Reageer