Robert Spera

Regisseur, Scenarist

Robert Spera is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Devotion

1995 | Erotiek

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Robert Spera en Rob Spera. Met o.a. Jane Daniels, Johnny Gardella, Jerry Brownlee, Susan Jay en Joseph Berwick.

Spera die de griezelfilm WITCHCRAFT en later de erotische cult-thriller THE MINISTER'S WIFE maakte, heeft zich nu op het terrein begeven van de esoterische seks-film. Een boutiquehoudster wil zich niet binden aan haar vaste vriend, maar gaat via een mystieke orgie op zoek naar een geheimzinnige schaduw om een hoogtepunt te bereiken. Deze film is een dieptepunt in Spera's carrière al beschikt hij wel over bepaalde kwaliteiten.

Call girls

1995 | Thriller

Verenigde Staten 1995. Thriller van Robert Spera. Met o.a. Vincent Gale, Jay Huguley en Melanie Hall.

Diandra Jensen is een getalenteerde, maar naar erkenning strevende jonge kunstfotografe die reikhalzend uitkijkt naar succes. Platzak na een mislukte eerste expositie, neemt ze een baan aan bij een escortservice. Diandra's eerste klant, Arthur Benton, is een rijke mecenas die haar in een gevaarlijke wereld van seksuele uitbuiting leidt en haar na verloop van tijd volledig beheerst. Als Diandra zich uiteindelijk uit zijn greep weet te bevrijden, keert ze terug naar de fotografie en legt ze een bewustzijn en gevaar in haar werk als nooit tevoren

Call Girl

1995 | Erotiek

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Robert Spera. Met o.a. Melanie Hall, Jay Huguley, Vincent Dale, Dani Thompson en Rod Roeser.

Fotografe Diandra Jensen (Hall) die geen succes heeft in haar vak, gaat het beroep van de dame uit de titel uitoefenen. Dat gaat heel wat beter, al is het niet zonder risico's. U bent dus gewaarschuwd. Het scenario is van de regisseur en Michael E. Jordan. Ook bekend als NIGHTTIME LOVER.

The Minister's Wife

1992 | Thriller

Verenigde Staten 1992. Thriller van Robert Spera. Met o.a. Susan Cash, Blake Gibbons, Gregg Almquist, Evelyn Coles en Shannon Haynes.

Cash is de vrouw van dominee Almquist, wier enige dochter uit huis gegaan is om aan een college te studeren. Ze vult de leegte in met werk in de gemeente van haar man door het rondrijden van bejaarden. Ze is begin veertig en zit in een eenzame mid-life crisis, want Almquist heeft het te druk met zijn werk, zo zeer zelfs dat hij niet eens meer de moeite neemt om naast haar in bed te kruipen. Ze wordt verliefd op ijscoman Gibbons en ze heeft een gepassioneerde affaire totdat ze ervan af wil, maar dan begint Gibbons haar te chanteren. Het eindigt in een bloedbad. Cash is de ideale trut, die versierd wordt door stuk Gibbons (die dat voortreffelijk speelt). Het dialoog is aanvankelijk Courts- Mahlerachtig, maar wordt tegen het einde vinnig. Hoewel het laatste stuk van de prent een beetje goedkoop is en het lage budget van de film soms duidelijk zichtbaar is, is de sfeer goed en zeker het aanzien waard. Scenario van de regisseur en het camerawerk is van Rodrigo Garcia. Gedraaid in Kentucky. In de V.S. voor uitzending op de tv bekort met 13m door fatsoensrakkers.

Witchcraft

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van Robert Spera. Met o.a. Anat Topol-Barzilai, Gary Sloan, Mary Shelley, Deborah Scott en Lee Kisman.

Weinig gedenkwaardig, saai en zeurderig horrorverhaal over een jonge bruid die gekweld wordt door een heks.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Spera op televisie komt.

Reageer