Eric Brocher

Acteur

Eric Brocher is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jim et Jo détectives

1943 | Familiefilm, Avonturenfilm

Zwitserland 1943. Familiefilm van Jean Brocher. Met o.a. Eric Brocher, Fernand Ottane, Daniel Fillion, France Villars en Adrien Nicati.

Hoe twee jongetjes zich opwerpen als detective onder invloed van een politieroman en met succes een 'zaak' oplossen. In werkelijkheid een anti-alcoholfilm in opdracht van een aantal christelijke jeugdverenigingen. Het resultaat is aardig en amusant. Bovendien is de regisseur op het slimme idee gekomen daarnaast een komisch tintje aan te brengen door de tekeningen uit een fantasieroman ertussendoor te monteren met als gevolg ook een beetje animatie. De muziek van de componist Jean Binet die uit het Zwitserse canton Vaud komt, is eveneens interessant.

Monsieur X, ange amateur

1938 | Komedie

Zwitserland 1938. Komedie van Jean Brocher. Met o.a. Paul Marville (Redzipet), Peter Burki, Simone Parmelin, Almard en Claude Abran.

In deze komische fabel wordt het christelijk huwelijk aangeprezen, gefinancierd door evangelische fondsen! Brochers eerste geluidsfilm is tevens zijn beste film. Een engelbewaarder beheerst de situatie met typisch surrealistische vondsten die doen denken aan Clair of Buñuel. Zoals de bruid die per fiets vlucht of de grafkrans die tussen de huwelijksgeschenken voorkomt, teneinde het gemis aan liefde tussen de gehuwden te benadrukken. Met merkwaardige tekeningen van Petrovic.

Le criminel inconnu

1935 | Drama

Zwitserland 1935. Drama van Jean Brocher. Met o.a. Alice Bréguet, Georges-E. Haberjahn, Ivan Matile, Redzipet en Suzy Deraisne.

Een werkeloze alcoholist tracht zijn vrouw te wurgen. Zij doodt hem echter met een messteek. Eenmaal vrijgesproken voedt zij haar zoontje op, ten tijde van het drama nog een zuigeling. Zij verzwijgt voor hem echter de ware toedracht van de dood van zijn vader. Een anti-alcoholfilm, gefinancierd door een Bond van geheelonthouders. Niettemin werd hij slecht ontvangen door de geschokte toeschouwers: met name de moordscène kwam hard aan. De film heeft geen geluid, en dat voor 1935!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eric Brocher op televisie komt.

Reageer