Qu Ying

Acteur

Qu Ying is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Warriors of Virtue

1997 | Familiefilm, Actiefilm, Fantasy, Avonturenfilm, Sciencefiction

Verenigde Staten/China 1997. Familiefilm van Ronny Yu. Met o.a. Angus Macfadyen, Mario Yedidia, Marley Shelton, Chao-Li Chi en Dennis Dun.

Soms charmante, sporadisch levendige avonturenfilm over de nare lotgevallen van de twaalf-jarige schooljongen Ryan Jeffers (Yedidia). Hij heeft een kreupel been en komt op een magische manier terecht in het onderaardse koninkrijk Tao. De brave mensen van dit betoverde rijk worden geregeerd door de aantrekkelijke prinses Elysia (Shelton). Ze heeft - uiteraard -een schofterige aartsvijand, Komodo (MacFadyen). De vrede wordt gehandhaafd door een vijftal wonderlijke krijgers die een mensachtig gedaante hebben en meer lijken op kangoeroes (gespeeld door acteurs in komkommerachtige pakjes). Ze blinken natuurlijk uit in de oosterse krijgskunst en ze hebben een oosterse goeroe (Chi). Jammer genoeg hebben de scenarioschrijvers Hugh Kelley en Michael Vickerman doelbewust medelijden gewekt door het ultieme geheim van Toa onthullen. Dit filmproject was een idee van de gebroeders Christopher, Dennis, Jeremy, Ronald en Joseph Law die in Hong Kong opgroeiden. Toen ze film eenmaal draaiden, waren ze alle vijf inmiddels arts in Denver. Schoenmakers, houdt u bij uw leest! Hopelijk verzorgt dit vijftal hun patiƫnten heel wat beter dan hun onsamenhangende film, die in pure Hong Kong stijl werd gedraaid door regisseur Yu uit de voormalige kroonkolonie. Het camerawerk is van Peter Pau.

Zhanzhi luo bie paxia

1992 | Komedie, Drama

China 1992. Komedie van Huang Jianxin. Met o.a. Feng Gong, Niu Zhenhua, Da Shichang, Zhang Lu en Fu Lili.

Ironisch en komisch beeld van de snelveranderende Chinese maatschappij in de Volksrepubliek aan de hand van een aardig portret van een stelletje flatbewoners en hun typische gedragingen: brave journalist Feng Gong en zijn bevallige vrouw Zhang Lu, algauw bijgenaamd 'de intellectuelen' omdat hij van de pen leeft; vettige Niu Zhenhua een lepe rokkenjager die floreert bij de veranderingen en kleurloze partijfunctionaris Da Shichang, die moeite heeft om zich op nieuwe situaties aan te passen. Geen verhaal, maar allerlei doorlopende, vaak grappige situaties. Interessante, maar wat trage film met overdreven spel van de hoofdrollen, bijeengehouden door een redelijke regie, dito produktie al zijn de decors zijn wat monotoon. De fotografie is van Zhang Dalong en het scenario is van Huang Xin naar het verhaal van Deng Gang.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Qu Ying op televisie komt.

Reageer