Joachim Wichmann: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Zweikampf

1987 | Misdaad, Drama

Duitsland 1987. Misdaad van Gert Steinheimer. Met o.a. Joachim Wichmann, Adolf Leimböck, Heiner Kollhoff, Ernst Konarek en Roland Kenda.

Deze filmkomedie gaat over de 'tweestrijd' tussen twee gepensioneerden. Om ongestoord zijn hobby te kunnen beoefenen, vermoordt de ene iedereen die zijn omgeving verstoort. De ander, een gepensioneerde politieman, probeert hem te slim af te zijn. Het is te merken dat de film oorspronkelijk voor de televisie was bedoeld, maar toch is dit debuut van de regisseur spannend amusement met een flinke scheut zwarte humor. De regisseur heeft in 2002 de film opnieuw gemaakt met dezelfde titel.

Tatort - Einer sah den Mörder

1986 | Mysterie

Duitsland 1986. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Horst Michael Neutze, Friedrich G. Beckhaus en Dieter Eppler.

De laatste aflevering met inspecteur Lutz, zijn zestiende zaak. Hij komt deze keer nogal in de problemen, omdat hij vroeger een verhouding had met de vrouw, die vermoord is. Hij moet het geval beslist oplossen. Bovendien legt een getuige een voor hem belastende verklaring af. Het scenario is van Fritz Eckhardt en het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering 178.

Tatort - Die Abrechnung

1981 | Mysterie

Duitsland 1981. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Hansjörg Felmy, Maria Schell, Romuald Pekny, Rolf Becker en Karin Eickelbaum.

De rijke weduwe Schell betrapt op heterdaad een dief die zojuist haar schoonvader om het leven heeft gebracht. Ze schiet hem neer. Voor commissaris Felmy die het onderzoek leidt, is de zaak duidelijk. De man was een beroepsinbreker. Maar er zijn twee elementen die Felmy toch doen twijfelen: de dief was nooit eerder gewelddadig en volgens een vriend van het slachtoffer verkeerde de dode de laatste tijd met een oudere, rijke vrouw. Schell wordt van moord beschuldigd. Dit heeft onverwachte dramatische gevolgen. Routineklus van de TATORT-mensen met weinig verrassende wendingen. De acteurs spelen hun rolletje naar behoren, maar zonder enthousiasme. Karl Heinz Willschrei schreef het scenario naar het bekende patroon. Gernot Roll stond achter de camera.

Die Dubrow-Krise

1969 |

Duitsland 1969. Eberhard Itzenplitz. Met o.a. Rudiger Beiswanger, Joachim Wichmann, Gustav Burmester, Hans Rof Radula en Traugott Buhre.

De titel betreft een fictieve politieke crisis aan de grens tussen Oost- en West-Duitsland die nooit heeft plaatsgevonden. Door de Duitse hereniging zal zo'n situatie zich nooit kunnen voordoen, maar toen Wolfgang Menge het scenario schreef was het niet alleen actueel, maar hield men ernstig rekening met een dergelijke mogelijkheid dat de troepen van het Warschaupact zich konden verzamelen aan het IJzeren Gordijn in Duitsland. Hoe reageert men en wat staat de autoriteiten te doen om de zaak te bezweren? Eerder curieus dan interessant en nu alleen nog maar van waarde voor hen die er een soort studie van maken hoe men in die tijd de politiek tussen Oost en West zag. Er wordt meer gepraat dan gedaan. Het camerawerk is van Leander Loosen.