Tad Stones

Regisseur, Producer

Tad Stones is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins

2000 | Animatie, Familiefilm, Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Tad Stones.

In de TOY STORY films waren er twee helden: de cowboy Woodie en de space ranger Buzz Lightyear. In deze film zien we welke avonturen Buzz Lightyear beleefde voordat hij terechtkwam in TOY STORY. De euvele ruimtekeizer Zurg maakt het heelal tot een hel als hij een poging onderneemt de geest van de bewoners te manipuleren. Buzz neemt het tegen hem op en niet zonder succes, maar eerst zijn er talloze hindernissen te nemen zoals het feit dat Mira Nova zijn werk zou moeten overnemen in opdracht van LMG. Natuurlijk ontdekken zij dat eendracht macht maakt. Het is plezierig gedaan en de jonge doelgroep zal zich best vermaken, al wint het actierijke scenario van Mark McCorkle en Robert Schooley geen Gouden Griffel voor de originaliteit. De jonge kijkers leren wel iets over vriendschap, die door dik en dun gaat, wie goed doet, goed ontmoet en dat booswichten hun verdiende loon krijgen. Het animatiewerk ziet er behoorlijk uit. In de originele versie met de stemmen van: Tim Allen als Buzz Lightyear, Nicole Sullivan als Mira Nova, Larry Miller als XR, Stephen Furst als Booster, Wayne Knight als Evil Emperor Zurg, Adam Corolla als Cmdr. Nebula, Diedrich Bader, Patrick Warburton als LMG - Little Green Man, en verder Kevin Michael Richardson, Charles Kimbrough, Cindy Warden, Frank Welker, Sean Hayes, Jennifer Bailey, Andrew Stanton, Jim Hanks, R. Lee Ermey, Wallace Shawn en Joe Ranft. Wijlen William Shatner uit STAR TREK - zingt het lied van de Space Ranger, hoewel hij niet op de aftiteling vermeld staat.

Aladdin en de dievenkoning

1996 | Animatie

Verenigde Staten 1996. Animatie van Tad Stones.

Aladdin staat op het punt om in het huwelijk te treden met prinses Jasmine. Ondanks de aanwezigheid van zijn beste vrienden is hij besluiteloos en bang. Hij maakt zich vooral druk over het feit dat hij zichzelf geen goede vader vindt. Maar dan wordt de bruiloft ruw onderbroken door de veertig rovers

Aladdin and the King of Thieves

1996 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1996. Animatie van Tad Stones.

Disney`s 31e tekenfilm ALADDIN had zo`n succes en bracht zoveel geld in het laadje dat het niet verwonderlijk was dat men overwoog een vervolg te maken. Of het nu door tijdgebrek is gekomen, of een uitbesteding aan freelancers wegens overvolle productieplanningen, de sequel die vier jaar later het licht aanschouwde, is in heel veel opzichten beduidend minder. Hij kwam daarom geruisloos uit op de videocassette, omdat men meende dat een bioscooprelease veel te kostbaar was (dure kopie[KA3]en, een geldverslindende promotie, etc.). Het scenario van Mark McCorkle en Robert Schooley is best aanvaardbaar: Aladdin, die een prins is, gaat eindelijk trouwen met Jasmine, maar de huwelijksplechtigheid wordt verstoord door de veertig rovers, die op zoek zijn naar de Gouden Hand van Midas en het mysterieuze Orakel. Aanleiding genoeg voor Aladdin om zich met zijn trouwe makkers Abu en de Genie op een vliegend tapijt naar de roverhoofdman, een zekere Cassim te begeven. In werkelijkheid is Cassim, bijgenaamd de Koning der Dieven, de doodgewaande vader van Aladdin. Het animatiewerk lijkt veel op dat van zijn voorganger, maar is lang zo mooi niet. De allerkleinsten zullen zich er waarschijnlijk niet aan storen. Wat blijft zijn de stemmen, die de film in de oorspronkelijke versie dragen: Williams en Rhys-Davies springen eruit, maar die vlieger gaat niet op bij een ingedubde versie. In de originele versie met de stemmen van: Scott Weinger (Aladdin), Robin Williams (Genie), Val Bettin (Sultan), Jim Cummings, Gilbert Gottfried, Linda Larkin (Jasmine), Jerry Orbach, John Rhys-Davies, Frank Welker, Jeff Bennett, Corey Burton, Jess Harnell, Clyde Kusatsu, Rob Paulsen en CCH Pounder. Totaal waren er bijna vierhonderd mensen betrokken bij het maken van deze film, inclusief de stemmen, geen geringe zaak en jammer dat het resultaat dan zo tegenvalt.

The Return of Jafar

1994 | Familiefilm, Animatie, Fantasy

Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Toby Shelton, Tad Stones en Alan Zaslove. Met o.a. Dan Castellaneta, Brad Kane, Liz Callaway, Jonathan Freeman en Gilbert Gottfried.

Vervolg op de succesfilm Aladdin. De verraderlijke papegaai Iago weet zich te bevrijden van het juk van zijn meester, de boze Jafar, die opgesloten zit in de toverlamp. Hij slaagt erin het vertrouwen te winnen van Aladdin, maar zijn doel is zelf de macht over Agrabah in handen te krijgen. Ondertussen werd Jafar, door toedoen van de dief Ismael, uit zijn benarde positie gehaald. Hij heeft slechts één doel: zich wreken op Aladdin. Boeiend en vlot gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tad Stones op televisie komt.

Reageer