Jamie Maclachlan

Acteur

Jamie Maclachlan is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Outlaw King

2018 | Actie, Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2018. Actie van David Mackenzie. Met o.a. Chris Pine, Stephen Dillane, Rebecca Robin, Billy Howle en Paul Blair.

Gunpowder 5/11: The Greatest Terror Plot

2014 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2014. Drama van Adam Kemp. Met o.a. Jamie Thomas King, Jamie Maclachlan en Joseph Kennedy.

Guy Fawkes (1570-1606) was z'n wilde katholieke haren nog niet kwijt na jaren vechten met de Spanjaarden tegen de Nederlanders. Terug naar Engeland dus, om samen met een groepje militante katholieken een aanslag op rabiaat katholiekenhater koning James I en entourage te beramen. Maar de man werd betrapt/verraden met 36 tonnetjes buskruit, en veroordeeld tot galg en rad (en vierendelen). Britten vieren de verijdelde aanslag sindsdien op 5 november met vuurwerk. Ondertussen heeft Che Guevara het nakijken, nu het grijnzende Guy Fawkes-masker is uitgegroeid tot icoon van postmoderne anarchisten aller landen.

Four Minutes

2005 | Biografie, Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 2005. Biografie van Charles Beeson. Met o.a. Jamie Maclachlan, Christopher Plummer, Shaun Smyth en Amy Rutherford.

Amerikaanse televisiefilm van de marktleidende sportzender ESPN, met recht gepromoot onder de noemer, 'inspirerend verhaal'. De vier titelminuten slaan op de tijdsspanne voor een geholde mijl. In 1954 wist de Brit Roger Bannister de barrière te doorbreken. Wat het inspirerend maakt is dat Roger het record brak terwijl hij voltijd medicijnen studeerde (de man wil naar verluidt worden herinnerd als een vermaard neuroloog). Frank Deford, een gerenommeerde sportcommentator en -journalist (oa voor Sports Illustrated), schreef een artikel over de geschiedenis en fabriceerde het draaiboek voor de film. Een aanrader, vanwege de geaffecteerde emotie, het rake tijdsbeeld en het grondige acteerwerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jamie Maclachlan op televisie komt.

Reageer