Iwona Bielska

Acteur

Iwona Bielska is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Walesa: Man of Hope

2013 | Biografie, Drama

Polen 2013. Biografie van Andrzej Wajda. Met o.a. Robert Wieckiewicz, Agnieszka Grochowska en Iwona Bielska.

Regisseur Andrzej Wajda (1926-2016) ontpopte zich in zijn laatste jaren als chroniqueur van de Poolse geschiedenis. In Walesa: Man of Hope toont hij een deel uit het leven van Lech Walesa, de elektricien die als oprichter van de onafhankelijke vakbond Solidariteit uitgroeide tot leider van het volk en recipiƫnt van de Nobelprijs voor de Vrede. De twee uur durende film is gefilmd in geel- en bruintinten en aangevuld met archiefbeelden, en schetst een boeiend portret van Walesa en de transformatie van het communistische Polen.

Tatort - Reise in den Tod

1996 | Mysterie

Duitsland 1996. Mysterie van Wolfgang Panzer en Marek Nowakowski. Met o.a. Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Monika Pietsch, Fred Delmare en Marijam Agischewa.

Lore Ehrlicher (Pietsch), de vrouw van Hauptkommissar Ehrlicher (Sodann) uit Dresden, is het dodelijke slachtoffer van een bomaanslag in Krakau. Ehrlicher die voor deze droeve zaak naar Polen reist, hoort van zijn Poolse collega Halski (Kondrat) dat Lore in contact gestaan zou hebben met een bende, die exotische, beschermde diersoorten naar Duitsland smokkelt. Ehrlicher ziet op Lore`s vakantievideo dat ze met een onbekende man staat te praten, die om haar hulp vroeg na een aanrijding met zijn auto. Hij gaat met Kain (Lade) snuffelen in Polen, hetgeen niet gewaardeerd wordt door de Poolse politie. Ze worden teruggeroepen naar Dresden. Zij ontdekken dat de auto in Dresden gestolen was. Kort daarop komt Halski op de proppen en vraagt om bijstand. Nu moeten ze wel samenwerken en kan Ehrlicher Lore van de blaam zuiveren, en aantonen dat zij een toevallig slachtoffer was. Het scenario van Hans-Werner Honert is anders dan anders en voert Sodann naar het buitenland, iets wat hij later nog eens zou doen, maar dan naar Tsjechiƫ. Het camerawerk is van Erwin Horak. Aflevering 349.

Wilczyca

1982 | Horror

Polen 1982. Horror van Marek Piestrak. Met o.a. Krzysztof Jasinski, Iwona Bielska, Olgierd Lukaszewicz, Henryk Machalica en Hanna Stankowna.

Weerwolf-horror, sterk vermengd met historische gebeurtenissen uit 1846, toen het zuiden van Polen door Oostenrijk was bezet. Kacper, een ex-guerrillasoldaat die door een 'weerwolvin' wordt achtervolgd, beseft dat ze is bezeten door de geest van zijn overleden vrouw. Hij herkent de symptomen ook bij Julia, een roofzuchtige gravin die een verhouding heeft met een Oostenrijkse officier, en doodt haar tenslotte met een zilveren kogel. Deze middelmatige film werd onverwacht een succes in Polen toen daar in 1982 een einde kwam aan de noodtoestand.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Iwona Bielska op televisie komt.

Reageer