Danièle Girard: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Un drôle de cadeau

1994 | Komedie

Frankrijk 1994. Komedie van Daniel Losset. Met o.a. Roger Souza, Charlotte Maury, Brigitte Buc, Myriam Boyer en Michel Fortin.

Parijs 1949. In een vervallen, stoffig lokaal in een volksbuurt van het veertiende arrondissement komt wekelijks een groepje communistische militanten samen. Ze hebben zeer verschillende achtergronden en vormen samen de communistische cel van Elisa Verlet. De activiteiten staan op een laag pitje. Binnenkort is er voor hen een belangrijke gebeurtenis: de zeventigste verjaardag van Josef Stalin. Ze besluiten hem een geschenk te geven. Een met veel gevoel getekend portret van enkele zondagscommunisten in het na-oorlogse Parijs. De personages worden met een gezonde dosis humor benaderd, zonder dat ze karikaturen worden. Een nostalgische film naar het toneelstuk van Jean Bouchaud, die tevens het scenario met diep menselijk gevoel schreef. De overwegend geel-bruine fotografie van Gérard Vigneron geeft de juiste sfeer aan de film. Formaat 16/9.

Lise ou l'affabulatrice

1994 | Komedie, Romantiek, Oorlogsfilm

Frankrijk 1994. Komedie van Marcel Bluwal. Met o.a. Florence Darel, Danièle Lebrun, Gisèle Casadesus, Eric Dufay en Sophie Artur.

Wenen 1938. Lise (Darel) is achttien jaar en heeft joodse grootouders. Kort voor de Anschluss gaat ze naar Parijs, waar ze werk vindt als verkoopster in een kledingzaak. Om zich te beschermen tegen toenaderingspogingen van mannen uit haar omgeving verzint ze een fictieve minnaar, een luchtmachtkapitein. Wat begint als een leugentje om bestwil, heeft weldra een verregaande invloed op haar leven. Een lieve, sympathieke, sentimentele dramatische komedie met een schitterende rol van Darel, die moeiteloos de hele film domineert. Mooie decors, fraaie kleding en een sterke sfeer. Het scenario is van regisseur Bluwal en Béatrice Rubinstein naar haar autobiografie. Het camerawerk is van Jean Monsigny. 16/9.

Maigret et la maison du juge

1992 | Misdaad, Mysterie, Thriller

België​/​​Frankrijk​/​​Zwitserland 1992. Misdaad van Bertrand Van Effenterre en Santiago Amigorena. Met o.a. Bruno Cremer, Michel Bouquet, Bruno Wolkowitch, Karin Viard en Julien Maurel.

Commissaris Maigret (Cremer) wordt overgeplaatst naar de provincie en krijgt te maken met een mysterieuze zaak. Rechter Forlacroix (Bouquet) brengt alles in gereedheid om een lijk in zee te gooien, maar hij beweert daar niets van af te weten. Verder zijn bij de zaak betrokken: Albert Forlacroix (Wolkowitch), de zoon van de rechter die visser is en die niet goed met zijn vader kan opschieten, Th[KA1]er[KA2]ese (Viard) de dochter, knap maar gestoord, die met alle jongens van het dorp optrekt en een andere visser Marcel Airaud (Maurel), aan wie de rechter de hand van zijn dochter heeft beloofd. Maigret komt er vanzelfsprekend achter wat al die mensen verbergen. Naar het in 1942 verschenen boek La maison du juge met Cremer contra Bouquet. Nooit eerder verfilmd, hoewel er tijdens de Duitse bezetting van Frankrijk plannen waren om dit verhaal, met de financiële hulp van de UFA-studio's, toch te verfilmen. Simenon zou er een fiks voorschot voor gekregen hebben. Scenario van Santiago Amigorena en regisseur van Effenterre.

Pas de bavards à la Muette

1991 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Frankrijk 1991. Mysterie van Henri Helman. Met o.a. Guy Marchand, Sophie Broustal, Claude Brosset, Danièle Girard en Pierre Tornade.

Naar de gelijknamige roman van de surrealistische poe[KA3]et L[KA1]eo Malot. Het gaat om een wijk in Parijs, zoals in elke roman uit de reeks [KL]Nouveaux Myst[KA2]eres de Paris[KLE] een ander arrondissement wordt verkend. Deze keer heet de serie gewoon [KLE]Nestor Burma[KLE], naar de beroemde priv[KA1]e- detective die, bijgestaan door zijn trouwe secretaresse H[KA1]el[KA2]ene (Broustal), de kunst verstaat verzeild te raken in de grootste puinhopen. Tijdens zijn onderzoek naar een juwelenroof in de rijke kringen van het XVIe arrondissement, stuit hij op allerlei familieverwikkelingen en krijgt te maken met een reeks moorden. Waarom is Burma (Marchand is niet de aangewezen figuur voor zo'n personage) in een elegante en 'aanstellerige' dandy veranderd? Hij werd opgescheept met grof taalgebruik en een veel minder bekrompen persoonlijkheid. Wat 'n afzwakking! Eenvoudige regie in de stijl van een fotoroman.

C'était comment déjà

1990 |

Frankrijk 1990. Jean Bouchaud. Met o.a. Madeleine Renaud, Danièle Girard en Lane Duthilleul.

Madame Lescot is zeventig jaar oud en ziek. Ze gaat nooit meer naar buiten en woont alleen in haar tweekamerappartement in een buitenwijk. De enige die haar komt helpen is haar dochter maar deze kondigt op een dag aan dat zij weggaat en haar moeder in een tehuis wil stoppen. Helemaal ondersteboven van dit nieuws knoopt de opstandige Madame Lescot snel nieuwe relaties aan en tussen haar en een ongehuwde moeder van twintig jaar ontstaat een tedere verstandhouding. Jean Bouchoud heeft zijn eigen stuk, dat zich binnen vier muren afspeelt, voor televisie bewerkt en hij is er goed in geslaagd deze mengeling van bitterzoete ironie, nostalgie en waarheidsgetrouwe intimistische observaties evenals de sfeer op ontroerende wijze weer te geven. Een pointillistische stijl. Opmerkelijk spel.

Un Neveu silencieux

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Robert Enrico. Met o.a. Lucienne Hamon, Jean Bouise, Sylvain Seyrig, Joël Dupuis en Renée Faure.

Een gezin met een zes-jarig mongools zoontje brengt een vredige vakantie door tot de verdere familie arriveert die de aanwezigheid van het zwijgende neefje met een toenemende duidelijkheid verwerpt. Als hij een dodelijke val van de kustrotsen heeft gemaakt, wordt door hen wel de begrafenis georganiseerd 'zoals het hoort'. De ouders weigeren deze hypocrisie en vertrekken. Dit genuanceerd portret van de reacties op een 'smet op een normale familie' wordt zonder zwart- witoverdrijving getekend en geacteerd en krijgt een ontroerende authenticiteit door de vanzelfsprekende aanwezigheid van de echte mongool Joël Dupuis.

La Belle aventure

1942 | Komedie

Frankrijk 1942. Komedie van Marc Allégret. Met o.a. Micheline Presle, Giselle Pascal, Suzanne Dehelly, Pauline Carton en Berthe Bovy.

Trouwe maar luchtige verfilming van de komedie van Robert de Flers, Gaston Arman de Caillavet en Etienne Rey. Het mooie landschap van de Dordogne dient als decor voor een traditionele zedenkomedie. Het neusje van de zalm.